files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

3x3 Basket Tour zakončila púť na Šírave

Po takmer štyroch mesiacoch sa druhú augustovú sobotu zakončila celoslovenská púť 3x3 Basket Tour, na Zemplínskej Šírave bolo záverečné regulérne podujatie, na ktorom bolo možné zabojovať o posledné body do priebežného poradia, respektíve vyhrať prize money.

Počasie vyšlo tentoraz na jednotku a prostredie "slovenského mora" ožilo po roku kvalitným 3x3 basketbalom. Bohatý sprievodný program, kvalitná konkurencia a tropické počasie zaručovalo počas celého dňa kvalitné basketbalové súboje. Takmer 50 tímov, opäť aj medzinárodná konkurencia, na Šírave to prilákalo basketbalistov z celého Slovenska. Motel Kamenec tak po roku mohol byť svedkom boja o body do priebežného poradia 3x3 Basket Tour 2015, tentoraz sa totiž rozdávali záverečné bodové prémie, ktoré rozhodovali o účastníkoch veľkolepého finálového podujatia na festivale Grape v Piešťanoch. Kto uspel na najvýchodnejšom podujatí tohtoročnej tour?

 

Tradične začneme najskôr sprievodnými podujatiami, na Zemplínskej Šírave sa uskutočnili dve a obe mali víťaza z rovnakého tímu. Najlepšiu ruku z čiary trestných hodov vo VŠEMvs Free Throw Contest mala zo ženskej verzie "Grit and Grind" Aneta Krobová. Aneta Krobová potvrdila dobrú ruku aj v trojkárskej súťaži, spolu so spoluhráčkou Denisou Harapesovou sa stali víťazkami tejto kategórie. Prejdime teraz k jednotlivým kategóriám, začneme tou najmladšou, v MIX ZŠ sa tešilo z prvenstva babské družstvo z Košíc vystupujúce pod názvom "Sandra Team". Aj v Open Fun kategórii putovalo víťazstvo do metropoly východu, zmiešané družstvo "It*s one" zvíťazilo nad svojimi konkurentmi a pripísalo si plný bodový počet. U juniorov pomýšľali na prvenstvo viaceré tímy, ale rybník im vypálili "Tropičky" z Humenného.

Ak by sme mohli označiť smoliarov víkendu, tak by ním bolo družstvo "Grit and Grind". V troch hlavných kategóriách sa umiestnili na bedni, ale ani v jednom prípade to nestačilo na prvenstvo. Začneme ženskou kategóriou, kde pražské družstvo bolo pokorené až vo finálovom súboji, premožiteľom boli "Skittles" zložené z košických dievčat. Tradične početné a kvalitné zastúpenie mala kategória open mix, kde bol široký okruh favoritov. Macík si poistil priebežne druhú pozíciu na tour, na Šírave síce nezvíťazili, ale nakoniec uspeli v súboji o tretie miesto. Ani tu sa "Grit and Grind" netešil z víťazstva, z troch zástupcov v tejto kategórii sa do finále dostali "yellow" verzia tímu, ale nad ich sily bol "STRED1", pre ktorých to bolo premiérovo prvenstvo v rámci tohtoročnej tour.

Ako už býva tradíciou, najpočetnejšie zastúpenie a najväčšie súboje boli v mužskej kategórii, kde síce chýbali prvé dva tímy tour, ale aj tak bol okruh favoritov široký. "Grit and Grind" nakoniec odišiel u mužov s bronzom, finálový súboj o prize money v hodnote 111,-€ zviedli "Tropici" a "Black street". "Black street" poučený z Banskej Bystrice nedovolil druhé zaváhanie a ukoristil pre seba pri druhej účasti premiérové víťazstvo. Na Zemplínskej Šírave tak opäť raz vyhral basketbal a príjemná zábava počas celého dňa. Desiatym podujatím sa uzavrela celoslovenská 3x3 Basket Tour 2015, na programe je už počas budúceho víkendu veľkolepé finále na festivale Grape v Piešťanoch, kde sa predstavia už len tie najlepšie celky.

Konečné poradie v jednotlivých kategóriách:
Muži: 1. Black street, 2. Tropici, 3. Grit and Grind
Ženy: 1. Skittles, 2. Grit and Grind, 3. Cestoviny
Open Mix: 1. STRED1, 2. Grit and Grind yellow, 3. Macík
Open Fun: 1. It*s one, 2. Speed Team, 3. Basketland team
Juniori: 1. Tropičky, 2. Skúsili ste, 3. Jak sa Voláme
MIX ZŠ: 1. Sandra Team
Individuálne súťaže:
VŠEMvs Free Throw Contest - Aneta Krobová
3pts Shooting - Aneta Krobová a Denisa Harapesová

Konečné poradie po desiatich podujatiach 3x3 Basket Tour 2015 nájdete tu.

Tlačová správa



Uverejnené: 12.08.2015 10:01:55 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.