files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zemplínsky jarmok a Zemplínske slávnosti už v závere tohto týždňa

Už tradične patrí tretí augustový víkend v Michalovciach Zemplínskemu jarmoku a Zemplínskym slávnostiam. V dňoch 14. až 16. augusta bude naše mesto žiť hudbou, spevom, tancom, predstavia sa divadelníci ale i drobnochovatelia a na svoje si prídu aj fanúšikovia motocyklov. Novinkou bude tancovanie karičky. Tak ako každý rok, aj v tomto roku sa v auguste na tri dni zmenia námestia a priľahlé uličky v centrálnej mestskej zóne na improvizované pódiá, nákupné centrá a reštaurácie. Pripravený je už 46. ročník zemplínskeho jarmoku a 56. ročník zemplínskych slávností. Už teraz registrujeme viac ako 170 predajných stánkov a 20 občerstvovacích zariadení, ktoré budú ponúkať svoj tovar návštevníkom jarmoku na Obchodnej a Sládkovičovej ulici.

V piatok 14. augusta odštartuje jarmok slávnostným otvorením pred mestským úradom a na tribúne pri fontáne. Počas dňa sa postupne predstaví  divadlo Babadlo z Prešova, Divadlo z domčeka, spevácky súbor Tarnavčan a Divadlo hudby s rockovým muzikálom. Pripravené sú súťaže,  výstava drobnochovateľov, ulička remesiel. Neodmysliteľnou súčasťou Zemplínskeho jarmoku je aj spanilá jazda motorkárov cez pešiu zónu, ktorá každoročne priláka stovky zvedavých divákov. Na Námestí slobody sa predvedú nablýskané  motocykle, ale pripravené sú aj súťaže a záujem určite bude aj o autogram, či spoločnú fotku s Ivanom Jakešom – viacnásobným účastníkom Rely Dakar. Večer sa môžeme tešiť na koncert Petra Bažíka a hudobno – tanečnú show v podaní R2Brothers a Čarovných ostrohov.

V sobotu sa začnú Zemplínske slávnosti, ktoré doplnia svojim bohatým programom ponuku jarmočných dní. Hneď prvý deň folklórnych slávností začne ozaj rezko – tancom karička. Po prvýkrát sa pokúsime naučiť tancovať tento typický zemplínsky tanec čo najviac  ľudí, aby sme získali rekord v počte tanečníkov.  Zapojiť sa môže každý, kto má chuť a elán. Sobotný večer je zadaný pre klenotnicové programy – Čriepky zo zemplínskej svadby a U Mihaľovci tak. A chýbať nebudú ani obľúbené športové súťaže – Michalovské majstrovstvá vo futbale pre hráčov nad 50 rokov a Letný streetbal, ktorý píše už svoj siedmy ročník.

V nedeľu vyvrcholia Zemplínske slávnosti vystúpením zahraničných folklórnych detských súborov, ale aj domáceho FS Zemplín, Svojina, Jurošík či Hnojňaňe z Mihaľovec. Bodku za trojdňovým veselením dá folklórny súbor Dúbrava z Prešova.

Samozrejmou súčasťou michalovských jarmokov sú aj návštevy z našich družobných miest. Nebude tomu inak ani na tohtoročnom Zemplínskom jarmoku, kedy nás navštívia zástupcovia samosprávy z českého Vyškova a po prvýkrát k nám zavíta aj primátor francúzskeho mesta Cognac so svojimi spolupracovníkmi. Mesto Cognac sa v tomto roku stalo v poradí ôsmim partnerským mestom mesta Michalovce.




Uverejnené: 12.08.2015 13:32:25 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.