files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trénerská osobnosť sa vracia. Ján Faith opäť pri michalovskom hokeji!

Aj keď hovoril, že z trénerského chlebíka si už neodje, opäť neodolal ponuke svojho milovaného športu. Reč je o trénerskej osobnosti Jánovi Faithovi, ktorý sa vracia do michalovského hokeja. Pôsobiť bude ako tréner v doraste HK Mládež a v klube vypomôže aj ako metodik.

Dlho ho neprehovárali

Ján Faith naposledy pôsobil ako tréner ešte v sezóne 2012/2013, kedy viedol mužstvo prvoligového Prešova. Ten v semifinále prvej ligy vypadol s Michalovcami (1:3 na zápasy) a práve tieto súboje boli nateraz jeho posledné na trénerskej stoličke. Teraz sa to zmení, pretože otec súčasného hráča HK Dukla Michalovce Juraja, opäť neodolal ponuke mesta, kde prežil úspešné sezóny. „Ak mám povedať pravdu, dlho sme ho neprehovárali,“ rozhovoril sa prezident HK Mládež Michalovce Richard Mašlanka st., ktorého spája s Faithom starším priateľstvo ešte zo sezóny 2010/2011, kedy bol Ján Faith trénerom a Mašlanka pôsobil ako športový riaditeľ HK Dukla. „Dohodli sme sa tento týždeň. Určite zavážilo aj to, že sme blízki priatelia. Pán Faith bude v klube zastávať funkciu metodika pre všetky družstvá a navyše bude vedený ako hlavný tréner pri našom doraste, kde bude vypomáhať dvojici Radoslav Regenda - Vladimír Vankovič,“ uviedol ešte k angažovaniu skúseného trénera Richard Mašlanka st.

Ján Faith sa po štyroch rokoch vracia do Michaloviec

Teší sa opätovnú spoluprácu s Radoslavom Regendom

Skúsený 67-ročný rodák z Popradu, ktorý v minulosti okrem Michaloviec viedol aj Košice, s ktorými získal federálny titul v sezóne 1988/1989 aj slovenský titul v sezóne 1994/1995, Poprad, Trenčín, Spišskú Novú Ves, Liptovský Mikuláš, Skalicu či naposledy prvoligový Prešov sa teda vracia k hokeju. Čo ho presvedčilo na návrat? „Rozhodol samozrejme aj blízky priateľský vzťah s pánom Mašlankom, ako aj láska k hokeju a k Michalovciam. V tomto meste som prežil viacero pekných rokov, keď som viedol prvé mužstvo,“ podotkol skúsený lodivod, ktorý sa vracia do Michaloviec po štyroch rokoch. Mužstvo Dukly vtedy poznačené žltačkou doviedol do play - off, kde jeho zverenci nestačili po výslednej sérii 1:3 na Piešťany. Práve vtedy bol kapitánom tímu Radoslav Regenda, s ktorým bude pracovať opäť. „Teším sa na spoluprácu s ním. Trénoval som ho aj keď som bol v Michalovciach prvýkrát. Pamätám si ho ako veľkého profesionála a naša spolupráca bola bezproblémová,“ uviedol Ján Faith. Aj podľa jeho slov nebola debata medzi predstaviteľmi klubu a ním dlhá. „Keď sa s niekým rozprávam, zvyknem sa rýchlo rozhodnúť, či do toho pôjdem alebo nie. Ako som vravel, mám výborný vzťah s prezidentom HK Mládež, takže sme sa rýchlo dohodli,“ uzavrel debatu Ján Faith.   

Peter Brendza



Uverejnené: 16.08.2015 14:33:42 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.