files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Siedmy ročník Letného streetballu opäť rekordný

V rámci 46. ročníka Zemplínskeho jarmoku sa v Michalovciach v sobotu 15. augusta uskutočnil už siedmy ročník Letného streetballu. Podujatie usporiadali basketbalový klub 1.BK Michalovce, mesto Michalovce - Odbor školstva, kultúry a športu. Výraznou mierou sa na podujatí ďalej podieľali aj OZ Zober loptu a spoločnosť SUZUKI.

Streetballový turnaj bol určený pre všetky vekové kategórie. Uskutočnil sa v areáli Základnej školy P. Horova (8.ZŠ) v Michalovciach. Kvalitu turnaja zvýšila účasť družstiev z Košíc, Humenného, Rožňavy, Vranova nad Topľou i Veľkých Kapušian. Aj v tomto ročníku sa na ňom predstavili hráči BK Užhorod (Ukrajina), teda z družstva nášho partnerského mesta.

Organizátori oproti minulému roku tentoraz bojovali s vysokými horúčavami, čo mohlo znížiť účasť. No nakoniec sa to nestalo a po úprave pravidiel, a skrátení hracieho času sa podarilo odohrať plný počet zápasov. Turnaj tak opäť prekonal očakávania.

Novinkou bola kategória Rodina (R14 a R11), kde na prvý ročník súťažilo slušných šesť družstiev. Aj tento rok sa organizátori snažili o prekonanie rekordu podujatia v podobe účastníkov a to sa im opäť podarilo. Rekordný zápis z minulého roka (116 hráčov, 32 družstiev, 7 kategórií) totiž neodolal, pretože siedmy ročník zaknihoval 123 hráčov, 39 družstiev a 8 kategórií.

Slávnosté otvorenie zabezpečil zástupca primátora mesta MUDr. Benjamín Bančej za prítomnosti riaditeľky OZ Zober loptu Ing. Chovaníkovej, riaditeľa ZŠ P. Horova Mgr. Pavolka a zástupcov 1.BK Michalovce. Poďakovanie patrí aj ľuďom, ktorí už neodmyslitelne patria k tomuto tradičnému podujatiu, čiže DJ Petrovi za hudobný doprovod, p. Kostovčíkovi za zabezpečenie občerstvenia a vedeniu ZŠ P.Horova za poskytnutie areálu. Kompletnú fotogalériu z podujatia nájdete na stránke www.1bkmi.sk.

Organizátori už teraz myslia na ďalší ročník, keď sa pokúsia pripraviť podvečerný streetball a zabezpečia aj vystúpenie žonglérov s loptou, čo sa im doteraz nepodarilo. Určite bude pokračovať aj nová kategória Rodina. Súťažilo sa v týchto ôsmych kategóriach. U mužov v kategóriách do 11 rokov, do 13 rokov, do 15 rokov, do 18 rokov, a kategória OPEN MUŽI. U žien bola kategória OPEN ŽENY (spoločné boli kategóri do 11, do 13 a do 15 rokov).

Najviac družstiev a hráčov bolo v kategórii OPEN mužov (7 družstiev, 26 hráčov). V priebehu turnaja prebehli individuálne súťaže o najlepšiu dvojicu trojkárov a súťaž v trestných hodoch. U najmenších prebehla súťaž v člnkovom behu a súťaž v trestných hodoch. V hlavnej kategórii mužov zvíťazilo družstvo TYTANIC (UA), ktoré obhájilo minuloročné prvenstvo a u žien družstvo ANTIBETA.

Poradie a výsledky:
Kategória M11: 1. GOLDEN STATE (UA), 2. ALL STARS, 3. OKLAHOMA (UA), 4. TITÁNI, 5. YOUNG AVANGERS
Kategória M13: 1. OMEGA, 2. ROKO TY ELF, 3. BK DIABLI, 4.Ciii
o 1.miesto:  OMEGA - ROKO TY ELF 4 : 2
Kategória M15: 1. MÓMCI, 2. BOBAN CREW, 3. WEST COAST (UA) 4. DJi (UA) 5.a6. COPUS,KAPUŠIANSKI DRVIČI
o 1.miesto:  MÓMCI - BOBAN CREW 18 : 6
Kategória M18: 1. TINO, 2. TROPIČKY, 3.JAK SA VOLÁME, 4.CHUPA CHUPS (UA), 5.ČUDLÍCI
o 1.miesto:  TINO – TROPIČKY 9 : 8
Kategória OPEN Muži: 1. TYTANIC (UA) , 2. SPACE JAM (UA), 3.LUNETIC, 4. BEER BROTHERS
Ďalšie družstvá: CIGÁNI, TROPÍCI, FELÍCIA
o 1.miesto:  SPACE JAM – TYTANIC 4 : 19

Kategória OPEN Ženy: 1. ANTIBETA, 2. AMATÉRI 3. SEGINE, 4. ŽE KONEC, 5.a 6. HOSTIA, DOMÁCI
o 1.miesto:  ANTIBETA – AMATÉRNI 18 : 5
Kategória RODINA R14: 1. HRM, 2. SKRILLEX
Kategória RODINA R11: 1. RODINKA 1, 2.RODINKA 2, 3. AVANGERS, 4.ZABIJÁCI

Zdroj: 1.bk michalovce



Uverejnené: 16.08.2015 19:47:18 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.