files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Alexander Černega: „Slová Richarda Šechného ma sklamali“

Michalovskú Duklu opustil v posledných troch sezónach líder na ľade aj v kabíne. Skúsený útočník Richard Šechný sa s vedením klubu nedohodol na novej zmluve a rozhodol sa pokračovať inde, konkrétne najskôr v českom Frýdku Místku, teraz je už však v ďalšom prvoligovom klube HC Prešov Penguins. Pri svojom odchode sa Šechný v médiách nevyjadroval pekne o vedení michalovskej Dukly a prezident klubu Alexander Černega sa teraz rozhodol na jeho slová prostredníctvom klubovej internetovej stránky reagovať. Jeho stanovisko vám prinášame v plnom znení.

„V prvom rade by som sa chcel Rišovi Šechnému poďakovať za jeho trojročné pôsobenie v michalovskom hokeji počas nášho vedenia. Ide o tri sezóny, v ktorých sme dosiahli výborné úspechy. V prvých dvoch rokoch sme boli vo finále, ktoré síce pre nás nebolo úspešné, no aj tak vládla spokojnosť tak u nás, ako aj u verejnosti. Minulá sezóna nám príliš nevyšla a vrcholom bolo vypadnutie už vo štvrťfinále s Liptovským Mikulášom. Po tomto výsledku nastala v celej hokejovej obci nespokojnosť, či to bolo u nás alebo v radoch divákov. Chcel by som len podotknúť, že Rišo Šechný v tej dobe nebol iba kapitánom a vodcom tímu na ľade, ale aj asistentom trénera, pôsobil teda aj v realizačnom tíme. V týchto veciach sme ako správna rada klubu trochu sklamaní. Keď sa darilo, tak sa Rišo tváril, že to bola hlavne jeho zásluha, no keď sa nedarí, zodpovednosť už prebrať nevie a tvári sa ja nič, ja muzikant. Netajím, o Riša sme mali záujem aj pred touto sezónou. Na rokovaní o novej zmluve však neprišlo k dohode.

Pán Šechný mal záujem pôsobiť aj v mládežníckom hokejovom klube Mládež Michalovce, kde vo voľbách kandidoval na funkciu prezidenta. Myslím si však, že z jeho strany nastala chyba, keď hneď po odchode z ľadu sa chcel ujať prezidentskej stoličky. Všetko má podľa mňa svoju postupnosť. On sa unáhlil a keď sa nestal prezidentom klubu, tak sa rozhodol, že v mládeži pracovať nebude, aj keď ponuku od klubu na funkciu trénera mal. S každým hráčom, čo od nás odchádzal, sme si podali ruky a rozlúčili sa korektne. Tak sme to chceli urobiť aj s Rišom Šechným, keď sa rozhodol neprijať podľa nás vzhľadom na jeho výkonnosť v závere sezóny, a aj vek, adekvátne podmienky. Nechcem hovoriť o výške platu, ktorý tu poberal a ktorý vždy do posledného centu dostal, dokonca sme mu vyplatili aj mzdy, ktoré mu nedalo predchádzajúce vedenie.

Jeho vyjadrenia v médiách pri odchode boli emotívne ladené, no mňa osobne sklamali. Teraz to možno nejde, no určite príde čas, keď si spolu budeme môcť opäť sadnúť a bez emócii sa porozprávať. Čo sa týka jeho slov o spolupráci s nami, teda súčasným vedením klubu, na to len toľko, že každý by mal vedieť, kedy má skončiť. Rišo by mohol zvážiť a zamyslieť sa aj nad tým, že podľa môjho názoru ani jeden hráč v prvej lige nemal také vytvorené finančné podmienky, ako mal on v Michalovciach. Všetko dostal do posledného centu vyplatené, tak ja nevidím dôvod, aby cítil voči klubu, alebo nebodaj voči nám ako vedeniu, nejakú nenávisť. Na záver chcem dodať, že Rišovi ešte raz ďakujem za jeho odvedené služby a v ďalšej hokejovej kariére, či ďalšom živote, mu prajem veľa úspechov, zdravia a aby sa mu stále darilo.“

Prezident HK Dukla Michalovce Alexander Černega v zastúpení správnej rady HK Dukla Michalovce

Zdroj: hk dukla michalovce



Uverejnené: 17.08.2015 20:57:02 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.