files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla sa v príprave zatiaľ iba hľadá

Hokejistom HK Dukla Michalovce práve končiaci týždeň nevyšiel podľa predstáv. Z troch prípravných duelov vyhrali iba v tom druhom, keď na domácom ľade zdolali nováčika prvej ligy MHK Humenné 7:6 po samostatných nájazdoch. Na ich výhru to však počas zápasu rozhodne nevyzeralo, keďže v jeho polovici už prehrávali 2:5. Na druhej strane, v utorok prehrali v Prešove hladko 2:5, no a prehru zaknihovali aj v piatok, keď tentoraz podľahli Spišskej Novej Vsi už na vlastnom ľade 3:6.

Bilancia jednej výhry v riadnom hracom čase (minulý piatok na ľade Spišskej Novej Vsi 6:3), jednej výhry po samostatných nájazdoch a dvoch prehier neteší ani kormidelníka HK Dukla Petra Tirpáka. „Začali sme dobre. Vyhrali sme na Spiši, no tento týždeň sme na ten výsledok nenadviazali. V Prešove prišla hladká prehra, doma s Humenným sa nám podarilo otočiť výsledok až v závere, kde však vidím pozitívum, že chlapci súpera v poslednej tretine prevyšovali. Spokojný určite nie som s piatkovým zápasom so Spišskou Novou Vsou, ktorý sme prehrali hladko. Chýbal nám pohyb a ideálna nebola ani hra. Súvisí to však aj s náročným týždňom, ktorý je za nami. V priebehu ôsmych dní sme totiž odohrali štvrtý zápas. Medzitým sa sústreďujeme aj na tréningový proces, a tak hráme z plnej záťaže,“ podotkol Peter Tirpák, ktorý následne dodal. „Už pred prvým prípravným duelom som avizoval, že nebudem pozerať na to, či hráme zápas alebo nie. Mimo dní, kedy hráme stretnutia, trénujeme dvojfázovo a vidím, že chlapci toho niekedy majú plné zuby. Tréningy sú náročné, dostávajú zabrať, no musia to vydržať. Verím, že sa nám táto práca vyplatí a na sezónu budeme maximálne dobre pripravení. Keď sa tak stane a nám sa bude dariť, určite si nikto na nepresvedčivé výsledky z prípravy nespomenie.“

Peter Tirpák nie je s prípravou zatiaľ spokojný

Okrem výsledkov v Dukle nie je spokojnosť ani s herným prejavom. V dvoch zápasoch za sebou s Humenným a Spišskou Novou Vsou nebola hra ideálna a parametre, ktoré sa očakávajú, spĺňali iba niektoré fázy štvrtkového duelu s prvoligovým nováčikom. „Určite! Viac sa rozhodne čakalo od ruských legionárov. Aj to však môže mať logickú príčinu. Ide o hráčov, ktorí sa môžu ťažko rozbiehať po takej náročnej tréningovej dávke, ktorú absolvujú tu. Druhou vecou je aklimatizácie. Sú v novom prostredí a na to si ešte musia zvyknúť. Verím, že pre nás budú posilami v samotnej súťaži,“ uviedol na záver hodnotenia tréner HK Dukla Michalovce Peter Tirpák, ktorého zverenci sa na domácom ľade predstavia aj v utorok 25. augusta, kedy privítajú popredný celok poľskej ligy a svojho už tradičného súpera v príprave KH Sanok.

Peter Brendza



Uverejnené: 22.08.2015 16:08:49 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.