files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Presvedčivé víťazstvo Dukly nad Sanokom

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili po výbornom výkone vo svojom piatom prípravnom súboji pred nastávajúcou sezónou nad účastníkom najvyššej poľskej ligy Ciarko KH Sanok presvedčivo 6:3. Góly michalovskej Dukly postupne zaznamenali Juraj Faith, Peter Čížek, Matej Hinďoš, Dominik Harasthy, Andrej Salnikov a Gleb Lušnikov. Zverenci trénera Petra Tirpáka sa najbližšie predstavia v príprave v piatok práve na ľade Sanoku.

V prvej tretine sa hral útočný dynamický hokej s viacerými šancami na oboch stranách. Lepšie začali domáci, ktorí chceli odčiniť nepresvedčivé výkony z minulého týždňa. Najskôr pokúšal šťastie Salnikov, potom Dukla nevyužila ani presilovú hru. To, ako sa využíva presilovka ukázali domácim hráči Sanoku, ktorí v šiestej minúte zásluhou Oueletteho otvorili skóre - 0:1. Odpoveď Dukly prišla po minúte, keď na 1:1 vyrovnával Juraj Faith. Následne sa útoky striedali na oboch stranách a obaja brankári boli v pohotovosti. Keď sa už zdalo, že tímy pôjdu do šatní za nerozhodného stavu, vybojoval v útočnom pásme puk Banovský, posunul ho Čížekovi, ktorý premenil samostatný nájazd na vedúci gól Dukly - 2:1. Prvú desaťminútovku druhej tretiny mali domáci hokejisti ako z partesu. Najskôr mohol zvýšiť skóre Banovský, ktorý tesne minul, no to, čo sa nepodarilo jemu, podarilo sa v 26. minúte Matejovi Hinďošovi, ktorý prepálil gólmana Puurulu - 3:1. Hneď na to mohol znížiť hosťujúci Marcin Bialy, keď sa mu to nepodarilo, na výlet do útočného pásma sa vydal Dominik Harasthy a v 27. minúte bolo 4:1. Michalovčania aj naďalej pokračovali v útočnej hre, no v druhej časti sa im už skórovať nepodarilo, hoci šance na to Banovský aj Faith mali. Tretia tretina už taký zaujímavý hokej nepriniesla. Hostia v jej úvode zahrávali presilovú hru, v ktorej unikol Banovský, no jeho samostatný nájazd ostal nevyužitý. Trest prišiel takmer okamžite. Ešte v presilovej hre presne namieril Rapala. Michalovčania však naďalej hrali aktívne a v zápase drámu nepripustili. V 49. a 52. minúte ruskí legionári Salnikov s Lušnikovom definitívne rozhodli, že si Dukla na svoje konto pripíše tretie víťazstvo v prípravnom období. Nič na tom nezmenil ani tretí presilovkový gól Poliakov v stretnutí, ktorý dosiahol Breault dvadsať sekúnd pred koncom a stanovil ním konečný stav zápasu na 6:3. 

 

HK Dukla Michalovce - Ciarko PBS KH Sanok 6:3 (2:1, 2:0, 2:2)

Góly: 7. Faith (Banovský, Čížek), 19. Čížek (Banovský), 26. Hinďoš (Lušnikov, Salnikov), 28. Harasthy, 49. Salnikov (Schnelly, Huňady), 52. Lušnikov (Salnikov) - 6. Oullette (Sliwinki) pres/1, 45. Rapala (Bialy) pres/1, 60. Breault (Oullette) pres/1

Vylúčení: 7:7. Presilovky: 0:3. Oslabenia: 0:0. Divákov: 300.

HK DUKLA: Okoličány - Urban, Kubát, Voronov, Buraľ, Drotár, Boboš, Dolgoš (od 41. minúty) - Banovský, Faith, Čížek - Hinďoš, Slanikov, Lušnikov - Fedorko, Huňady, Schnelly - Gavura, Harasthy, Oros.

CIARKO PBS KH: Puurula - K. Cwikla, Olearczyk, Rapala, T. Skokan, Demkowicz, Lipsbergs - Kostecki, Tuominen, Sliwinki, Wilusz, R. Cwikla, Oullette, Bielec, Bialy, Suity, Breault, Mielniczek.



Uverejnené: 25.08.2015 20:41:02
files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.