files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Kadani mu dali pocítiť, že nie je Čech, v Dukle chce lepšiu sezónu

Aj keď to možno po skončení minulej sezóny vylučoval a chcel skúsiť niečo iné, Patrik Huňady bude aj naďalej pôsobiť v michalovskej Dukle. Po tom, čo mu nevyšlo angažmán v zahraničí, vrátil sa do rodného mesta, ktorému chce pomôcť ešte viac, ako to bolo v minulej sezóne, v ktorej v 37 zápasoch zaznamenal 27 kanadských bodov (11 gólov a 17 asistencií).

Čochvíľa dvadsaťštyriročný Huňady chcel po minulej sezóne, ktorú strávil v michalovskej Dukle, svoju kariéru rozvíjať za riekou Morava. Skúšal to v tíme účastníka českej prvej ligy SK Kadaň, kde však nepochodil. „Nevyšlo to podľa mojich predstáv. Hneď od môjho príchodu to nebolo ono. Dostal som pocítiť, že nie som Čech. Navyše som mal aj pocit, že niektorí hráči tam hrať „musia“. Po týždni som sa preto zbalil a odišiel som preč,“ poznamenal pre Noviny Zemplína odchovanec michalovského hokeja, ktorý následne ďalšie ponuky už neriešil a sústredil sa na dohodu s michalovskou Duklou. „Boli sme v kontakte s pánom Černegom, že keď mi nevyjde pôsobenie v Čechách, vrátim sa späť do Michaloviec,“ podotkol ešte Patrik Huňady.

Ten sa vrátil do Michaloviec na začiatku minulej sezóny, kedy mal v úmysle v rodnom meste rozohrať sa po dvoch ťažkých zraneniach, ktoré mu výrazne skrátili dve predošlé sezóny. „Určite mám teraz väčšie ambície, ako minulú sezónu. Vtedy som sa chcel rozohrať. Teraz som v oveľa lepšej pohode, takže v mojej hre by mal byť oproti minulej sezóne rozdiel,“ uviedol michalovský center, ktorému to v príprave zatiaľ strelecky ide. Počas minulého týždňa totiž v troch prípravných zápasoch zaznamenal štyri presné zásahy. „Zatiaľ mi to „páda“. Bodaj by to vydržalo aj v sezóne. V útoku hrávam prevažne s Ivom Fedorkom, Tomášom Banovským či Martinom Schnellym, s ktorými som hrával aj predtým, takže sa poznáme a aj to nám pridáva na pohode,“  reagoval na svoju gólovú potenciu v príprave Patrik Huňady.

Michalovskej Dukle sa v doterajšej časti prípravy nedarilo. Po prvej výhre na ľade Spišskej Novej Vsi (6:3) prišiel týždeň, v ktorom jej hráči nepresvedčili nielen výsledkami, ale najmä výkonmi. V utorok však prišiel úplne iný výkon a výhra 6:3 nad popredným tímom poľskej ligy KH Sanok. Bolo teda v šatni po nevydarenom minulom týždni rušno? „Rušno určite nebolo,“ uviedol na margo situácie v michalovskej Dukle Patrik Huňady, ktorý následne dodal. „Sme v plnej kondícii a nepozeráme na to, či je zápas alebo nie je zápas. Stále teda trénujeme v plnej záťaži a to sa prejavilo aj na ľade. Tento týždeň sme v tréningu zvoľnili, začali viac robiť na herných veciach a hneď to bolo vidno. V našej hre sa už ukazovali tie prvky, ktoré trénujeme a určite to bude už len lepšie a lepšie.“

PETER BRENDZA



Uverejnené: 26.08.2015 15:05:14 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.