files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania siahali na tri, spokojní sú aj s bodom

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce cestovali v zápase siedmeho kola Fortuna ligy na ihrisko Ružomberka, ktorý ešte ako jediný v súťaži nevyhral. A to ostalo aj po sobote. Zverenci trénera Františka Šturmu síce po prvom polčase prehrávali gólom reprezentačného útočníka Martina Jakubka z desiatej minúty, no v druhom polčase boli lepším tímom a gólmi dvoch Martinov Regáliho a Koscelníka otočili výsledok vo svoj prospech. Víťazstvo z toho nakoniec nebolo, „Ruža“ totiž minútu pred koncom zásluhou Štefana Zošáka vyrovnala na konečných 2:2, no Michalovčania aj tak prepisovali históriu, keďže od súpera neprišli po prvýkrát v najvyššej súťaži s prázdnymi rukami. Aj preto je v michalovskom MFK Zemplín pred reprezentačnou prestávkou väčšia spokojnosť, ako bola po domácej prehre v šiestom kole s Dunajskou Stredou (0:3).

Kritika padla na úžitok

Práve po súboji s tímom zo „Žitného ostrova“ vyslovil tréner František Šturma nespokojnosť s výkonom svojho tímu. Kritika zrejme zabrala, pretože jeho zverenci podali pod „Čebraťom“ úplne iný výkon, ktorý im priniesol cenný bod. „Určite chlapcov moja kritika nabudila. Nejde si stále hovoriť iba pozitívne veci, keď sa niektoré robia zle. Ja som za to, aby sa veci hovorili priamo do očí a my takto pracujeme už viac ako rok. Čo mám na srdci, to mám na jazyku. Chcem, aby sme sa posúvali ďalej a kritika niekedy v tomto smere pomáha. Som rád, že chlapci si zobrali moje slová k srdcu a zahrali podstatne lepšie,“ poznamenal tréner MFK Zemplín František Šturma, ktorý oproti nevydarenému súboju s Dunajskou Stredou urobil štyri zmeny v základnej zostave. „Ja si myslím, že tieto zmeny nám vyšli. Niektorí hráči hrávali pravidelne a asi si mysleli, že majú vyárendované miesto v základnej zostave. V sobotu sme sa rozhodli dať šancu hráčom, u ktorých sme videli lepšiu športovú formu a som rád, že nám to vrátili dobrým výkonom.“    

Tréner František Šturma bol po zápase s Dunajskou Stredou nespokojný, v sobotu v Ružomberku to už bolo iné

Nespokojnosť s verdiktmi hlavného arbitra

Michalovčania podali u súpera asi najlepší výkon tejto sezóny. Po prvom polčase síce prehrávali 0:1, no od jeho polovice boli lepším tímom a v druhom dejstve sa im zaslúžene podaril obrat v skóre. „Prvých dvadsať minút bol súper lepší. Po tom sme sa ale osmelili a prebrali sme iniciatívu. Otočili sme skóre a to mohlo ešte v náš prospech narastať. Naše šance ale zostali nevyužité. Mali sme tri – štyri čisté šance, ktoré volali po góle a keby sme ich premenili, určite dovedieme zápas do víťazného konca,“ zdôraznil František Šturma, ktorého zverenci po góloch dvoch Martinov Regáliho a Koscelníka viedli polhodinu pred koncom zápasu 2:1.

Jeden presný zásah Michalovčanov zaznamenal Martin Regáli

Pykali však za nevyužité šance. Už v 84. minúte nariadil hlavný arbiter Straka proti nim sporný pokutový kop, z ktorého mieril Tomáš Ďubek iba do brvna, no a pred samotným vyrovnaním v 89. minúte nebolo podľa slov trénera takisto všetko „kóšer“. „Zákrok to na penaltu určite nebol. Navyše, všetko čo sa udialo nás trošku vyviedlo z mieri a do zápasu sa tak mohol vrátiť súper. Pred vyrovnávajúcim gólom bol najskôr faulovaný Marcos Perez a po ňom aj Martin Regáli, z čoho pramenil center do šestnástky a vyrovnanie Ružomberka. Aj preto som nahnevaný na rozhodcov, no na druhej strane, keby sme premenili tie šance, čo sme mali, tak by sme zápas určite vyhrali,“ uviedol michalovský lodivod, ktorý ešte k zápasu dodal. „Celkovo som spokojný s predvedeným výkonom, ktorým sme dali zabudnúť na prehru s Dunajskou Stredou. Ideme stále nami nastavenou cestou, v ktorej sa snažíme hrať rýchly kombinačný futbal a to sme predvádzali aj v Ružomberku. Aj keď sme stratili vedenie tesne pred koncom, som spokojný.“  

Gól Martina Koscelníka nakoniec víťazný nebol

V pohári chcú ísť ďalej

Michalovčania majú za sebou sedem fortunaligových kôl, po ktorých majú na svojom konte štyri body, s ktorými uzatvárajú tabuľku. Situácia však nie je najhoršia, pretože pred nimi v tabuľke je poriadne husto a na šiesty Spartak Trnava strácajú pred reprezentačnou prestávkou iba štyri body. Všetko je teda naďalej otvorené a po prvých kolách po reprezentačnej prestávke môže byť všetko inak. Na krátku pauzu však ešte musia „šturmovci“ na chvíľu zabudnúť. V utorok ich totiž čaká súboj tretieho kola Slovnaft Cupu, ktorý odohrajú vo Varíne proti nováčikovi DOXXbet ligy skupina Východ OFK Teplička nad Váhom. Michalovčania chcú ísť v pohári ďalej, a tak tréner Šturma nenecháva nič na náhodu. „Určite nebudeme so zostavou špekulovať a nikoho nebudeme šetriť. Po pohárovom zápase budeme mať niekoľko dní voľno, takže to určite neprichádza do úvahy. Vieme, že Teplička nad Váhom má kvalitné družstvo. Nečakám nič jednoduché a preto chcem postaviť čo najsilnejšiu zostavu, ako to bude možné. Našim cieľom je totiž postup ďalej,“ zdôraznil na záver tréner MFK Zemplín Michalovce František Šturma.

Tabuľka po 7. kole:
1. AS Trenčín 7 6 1 0 12:2 19
2. DAC Dunajská Streda 7 4 2 1 14:6 14
3. Slovan Bratislava 7 4 2 1 12:6 14
4. Spartak Myjava 7 4 1 2 10:9 13
5. MŠK Žilina 6 3 2 1 16:8 11
6. Spartak Trnava 7 2 2 3 8:10 8
7. MFK Skalica 7 2 1 7 10:13 7
8. FK Senica 7 1 3 3 6:13 6
9. ŽP Podbrezová 6 1 2 3 10:13 5
10. MFK Ružomberok 7 0 5 2 8:11 5
11. ViOn Zlaté Moravce 7 1 2 4 8:14 5
12. MFK Michalovce 7 1 1 5 7:16 4

Súvisiaci článok: MFK Zemplín v Ružomberku s cennou remízou

Peter Brendza



Uverejnené: 30.08.2015 22:46:12 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.