files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zdravotný stav sa lepší, Dukla je pred posledným týždňom prípravy

Hokejisti HK Dukla Michalovce majú pred sebou posledný týždeň prípravy na novú sezónu. Ako je známe, po tom, čo minulý utorok na domácom ľade zdolali účastníka najvyššej poľskej ligy Ciarko PBS KH Sanok 6:3 mali v piatok absolvovať odvetný duel v Poľsku, no kvôli zraneniam a chorobám zápas napokon odriekli.

Zdravotný stav hráčov sa počas voľného víkendu zlepšil a ostatné dva prípravné zápasy v utorok v Humennom (17.30 hod.) a v piatok doma s Prešovom (17.00 hod.) tak ohrozené nie sú. „Zdravotný stav chlapcov sa zlepšil. Chorí sú však naďalej brankár Tomáš Petro a hráči Ján Oros, Dominik Harasthy či Ľubomír Buraľ,“ informoval nás o zdravotnom stave vo svojom kádri tréner HK Dukla Michalovce Peter Tirpák, ktorého potešil výsledok aj výkon z utorkového zápasu so Sanokom. „Bol to náš najlepší výkon v príprave. Trošku sme poľavili v tréningoch a hneď sa to ukázalo aj v samotnom zápase. Boli sme pohybovo lepší a čo je pre mňa veľmi dôležité, hráči vládali korčuľovať celých šesťdesiat minút. To je vlastne výsledok tej driny, ktorú museli podstúpiť v predchádzajúcich týždňoch a pre mňa osobne je to merítko, že dokážeme v plnom tempe vydržať celý zápas. Ukázalo sa, že bolo správne nepozerať na výsledky či výkony. Viac sme sa sústredili na to, aby mali hráči natrénované a teraz sa to ukazuje aj v hre,“ podotkol ešte lodivod michalovských hokejistov.

Maródka je na ústupe, v Humennom určite budú "vojaci" hrať

Popracovať na presilovkách a oslabeniach

Michalovčania majú pred sebou posledný týždeň prípravy pred nastávajúcou sezónou a ten chcú využiť aj na nácvik herných situácii, hlavne presiloviek a oslabení, ktoré trénerovi HK Dukla „nevoňali“ ani minulý utorok v zápase so Sanokom. „Určite, že sa vyskytli aj chyby, hlavne v oslabovkách, v ktorých sme inkasovali všetky góly. Teraz je ešte čas na nácvik týchto situácii. Urobili sme síce aj chyby, ale na to je príprava, aby sme pracovali na ich odstránení. Teraz je už len na nás, aby sme na tom popracovali a tieto chyby sa v majstrovských zápasoch neopakovali,“ podotkol Peter Tirpák, ktorý okrem trénerskej funkcie zastáva v klube aj pozíciu športového manažéra. Na jeho zverencov čakajú v príprave ešte dva zápasy, ten prvý odohrajú v utorok na ľade nováčika prvej ligy MHK Humenné.

Peter Brendza



Uverejnené: 31.08.2015 15:10:17 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.