files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín ladným krokom do štvrtého kola Slovnaft Cupu

Michalovskí futbalisti naďalej pokračujú v pohárovej ceste a už sú vo štvrtom kole. Zverenci trénera Františka Šturmu v utorok pohodlne zvíťazili vo Varíne nad účastníkom druhej DOXXbet ligy skupina Východ OFK Teplička nad Váhom 2:0, keď o ich postupe do štvrtého kola Slovnaft Cupu rozhodli v prvom polčase gólmi Stanislav Danko a Michal Hamuľak.

Michalovčania síce strelili dva góly, no hlavne v druhom polčase mohli pridať aj ďalšie. „Od začiatku zápasu sme mali hru vo svojej réžii. Bolo iba otázkou času, kedy sa nám podarí skórovať. To sa stalo krátko po polhodine hry a následným druhým gólom sme sa úplne upokojili. Skóre v náš prospech mohlo ešte narásť. V druhom polčase sme mali možno aj štyri gólové šance. Ďalší gól sme síce nepridali, no aj tak sme to dohrali v pokoji a zaslúžene tak postúpili do ďalšieho kola,“ uviedol na margo zápasu s druholigovým nováčikom tréner MFK Zemplín Michalovce František Šturma.

Postup MFK Zemplín do štvrtého kola gólmi zabezpečili Stanislav Danko...

Konečné kompletní

Toho okrem víťazstva a postupu potešil aj fakt, že do zápasu zasiahli aj traja hráči, ktorých v predchádzajúcich týždňoch či mesiacoch trápili zranenia. Celý duel odohral Tomáš Sedlák, druhý polčas Španieli Antonio Garcia Montero ako aj minulosezónny ťahúň Samuel Garcia Bayón. „To je pre mňa obrovské pozitívum. Až teraz môžeme povedať, že sme kompletní. Od začiatku súťaže sme sa borili so zraneniami a až teraz nemáme nikoho zraneného. Samozrejme, chlapcom chýba herná prax a takisto aj fyzická kondícia, ale teraz náš čaká reprezentačná pauza a počas nej môžeme toto manko stiahnuť,“ zdôraznil tréner nováčika Fortuna ligy, ktorý po siedmych odohratých kolách so štyrmi bodmi uzatvára tabuľku.

 ... a Michal Hamuľak

Zaslúžené voľno

Michalovskí futbalisti teraz majú pred sebou reprezentačnú pauzu, po ktorej budú mať veľmi ťažké vyžrebovanie. Najskôr doma privítajú Senicu a potom odohrajú v rade súboje so všetkými štyrmi účastníkmi európskej pohárovej sezóny 2015/2016. Na úvod sa predstavia v Trnave, potom privítajú bratislavský Slovan, následne ich čaká súboj v Žiline a hneď na to aj zápas na pôde slovenského majstra AS Trenčín. „Ešte do konca týždňa normálne trénujeme, potom si užijeme konečne voľný víkend. No a od budúceho týždňa sa už normálne pripravujeme na sobotňajšie stretnutie so Senicou,“ uviedol František Šturma, ktorého káder by sa mal v najbližšom čase rozrásť o dvoch hráčov do defenzívnych radov. Tie by mali skvalitniť gruzínsky reprezentačný stopér Akaki Chubukia a takisto aj jeden španielsky univerzál, ktorý môže hrať tak na poste stopéra, ako aj na kraji obrany.

PETER BRENDZA

Súvisiaci článok: Vo Varíne hladký triumf MFK Zemplín Michalovce



Uverejnené: 02.09.2015 20:22:56 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.