files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín hlási tri posily

Futbalový MFK Zemplín sa posilňuje. Momentálne celok, ktorý uzatvára fortunaligovú tabuľku je blízko k dohode s trojicou skúsených hráčov. Najznámejším z nich je brankár Marián Kelemen. Ten je síce odchovancom michalovského futbalu, no prevažne pôsobil mimo svojho mesta a skúsenosti má aj z Turecka, Španielska či Poľska. Ďalšou posilou je 193 - centimetrový gruzínsky reprezentačný stopér Akaki Chubukia a tretím do partie je španielsky stopér Eric Barosso Sanchez. V hre je aj príchod chorvátskeho útočníka, ktorého tréner František Šturma pozná z pôsobenie v Českej republike.

Eric Barosso Sanchez je 24-ročný defenzívne ladený hráč, ktorý dokáže zahrať tak na poste stopéra, ale aj na ľavej strane obrany. Naposledy pôsobil v moldavskom Šerife Tiraspoľ, no hrával aj za Nitru. Vysoký gruzínsky stopér Akaki Chubukia naposledy pôsobil v gréckej Kerkyre, no Marián Kelemen zase minulú sezónu dohral v českom Marila Přibram. Pri dvoch zahraničných hráčoch ide o posily do defenzívnych radov, teda na posty, s ktorými tréner František Šturma po úvodných siedmych kolách vyslovil nespokojnosť. „Máte pravdu, ide o posty, kde máme problémy. Aj preto sme sa rozhliadli po posilách. Ešte bude záležať od ich zdravotného stavu. Teraz ich čaká zdravotná prehliadka a po nej sa môžeme dohodnúť. Od nových posíl si sľubujem predovšetkým skvalitnenie našich zadných radov, pretože sme dostávali veľa gólov. Všetci si zahrali v najvyšších súťažiach v rôznych krajinách, takže pribudne aj skúsenosť, ktorá v našom kádri absentovala,“ uviedol na margo posíl tréner MFK Zemplín František Šturma. Ten poznal hlavne Mariána Kelemena, ktorý s mužstvom trénoval už počas minulej sezóny a prípravu s ním odštartoval aj teraz. „Poznáme jeho kvality. Ide o skúseného brankára, ktorý chytal dlhé roky v zahraničí. Aj preto verím, že nám určite pomôže.“

Trojica posíl: Eric Barosso Sanchez, Marián Kelemen, Akaki Chubukia 

Tréner Šturma má záujem aj o jedného ofenzívneho hráča. Ide o chorvátskeho útočníka, ktorého pozná ešte z pôsobenia v Českej republike. "Je to hráč, ktorý má za sebou veľkú minulosť a potrebuje naštartovať svoju kariéru. Verím, že by pre nás mohol byť platným hráčom, všetko však záleží, či sa dohodneme," dodal na záver František Šturma.

PETER BRENDZA 



Uverejnené: 04.09.2015 15:03:10 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.