files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Základná škola T. J. Moussona otvorila športové triedy zamerané na florbal

To, o čo sa snažili predstavitelia Základnej školy na Ulici T. J. Moussona už niekoľko rokov, sa stalo realitou v školskom ročníku 2015/2016. Po prvýkrát totiž na škole, ktorej v Michalovciach nikto nepovie inak ako „jednotka“, otvorili športové triedy so zameraním na florbal. 

V Michalovciach tento šport v poslednej dobe prekvitá a to neušlo ani pozornosti poslancom mesta, ktorí napokon tento návrh posvätili. „Samozrejme, že to malo svoj súvis. Musím poďakovať našej pani riaditeľke Kocúrovej, ktorá sa o tieto športové triedy snažila už dlhšie. Takisto patrí vďaka ochote pánom poslancov. Podarilo sa nám teda konečne otvoriť športové triedy so zameraním na florbal,“ rozhovoril sa predstaviteľ michalovského florbalového klubu Gerhard Puchír, ktorý je učiteľom telesnej výchovy na spomenutej škole.

V Michalovciach teda budú po hokeji, futbale, plávaní, hádzanej či atletike triedy zamerané aj na ďalší šport. „V školskom roku 2015/2016 sme otvorili triedy pre šiesty a piaty ročník. V oboch triedach je asi po dvadsať žiakov. Ide o zmiešané triedy, ktoré navštevujú chlapci aj dievčatá,“ uviedol ešte Gerhard Puchír. Práve florbal bol v minulej sezóne doslova skokanom v michalovskom športe. Družstvá či už spomenutej základnej školy alebo klubu Eastern wings Michalovce zaznamenávali jeden úspech za druhým.

Môže zriadenie špeciálnych tried napomôcť k ďalším? „Úspechy sú síce pekné, no pre nás pri požiadavke na športové triedy neboli na prvom mieste. Triedami nechceme plniť výkonnostné méty, skôr sa chceme zamerať na samotné deti, aby sa viac pohybovali a športovali. Môže to však mať aj dôsledok na naše výsledky, keďže deti budú pracovať v rovnakom kolektíve, čo im vo výkonoch môže pomôcť. Vyučovací proces budú mať rovnaký, ako deti z iných tried, len k nemu pribudne viac hodín športovej prípravy, teda je to porovnateľné s inými triedami zameranými na iné športy, ktoré fungujú na iných základných školách. Vyučovacie hodiny budú na našej škole, ako aj v Mestskej športovej hale,“ odpovedal na našu otázku Gerhard Puchír.

Ten na záver dodal. „Teraz je to pilotný projekt pre piaty a šiesty ročník, no určite chceme pokračovať v nadväznosti a športové triedy otvoriť aj v ďalších školských rokoch. Do budúcna tak počítame so všetkými športovými triedami na druhom stupni. Robíme preto všetko. V treťom a štvrtom ročníku otvárame pre tento šport Centrum voľného času a niečo podobné chceme urobiť aj pre deti prvého a druhého ročníka.“

Peter Brendza



Uverejnené: 09.09.2015 15:05:40

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623