files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín podpísal troch hráčov, štvrtý Gruzínec Chubutia otázny

Nelichotivé postavenie v tabuľke, keď po siedmych odohratých kolách uzatvára fortunaligový nováčik MFK Zemplín Michalovce tabuľku, núti vedenie klubu k posilneniu. K tomu aj tentoraz prichádza, keďže predstavitelia klubu, ktorý dosiaľ zaznemanal jedno víťazstvo, jednu remízu a päť prehier, na štvrtkovej tlačovej konferencii predstavilo tri nové posily. Sú nimi brankár Marián Kelemen, španielsky ľavý obranca alebo stopér Eric Barroso Sanchéz, ktorý naposledy pôsobil v moldavskom FC Šeriff Tiraspoľ a chorvátsky útočník Andrej Kerič. Ten sa v sezóne 2008/2009 stal v drese Liberca najlepším strelcom českej Gambrinus lige a naposledy hájil farby luxemburského F91 Dudelange.

„Vzhľadom na naše postavenie v tabuľke sme cítili povinnosť posilniť družstvo hlavne skúsenosťou, ktorá v ňom doteraz chýbala. To sa nám aj podarilo a verím, že títo traja hráči budú prínosom. Všetci traja podpísali zmluvy do konca tohto roka, po skončení jesennej časti príde k ich prehodnoteniu,“ uviedol člen vedenia klubu Martin Nebesník a na jeho slová nadviazal aj tréner MFK Zemplín František Šturma. „Káder sme potrebovali vystužiť skúsenosťou a to sa nám podarilo. Za realizačný tím som veľmi rád, že sa nám túto trojicu sem podarilo dotiahnuť a podpísať. Verím, že budú prínosom nielen na ihrisku, ale aj v kabíne a našim mladým hráčom pomôžu.“  

Chubutia zatiaľ nie

S michalovským celkom sa v posledných dňoch pripravoval aj gruzínsky reprezentačný stopér Akaki Chubutia. Ten má však zdravotné problémy a tak sa podpis zmluvy odkladá. „Je tesne pred podpisom zmluvy, no momentálne ešte nie je jeho zdravotný stav optimálny. V týchto dňoch absolvuje vyšetrenia v Poľsku a keď sa dostane zo zdravotných problémov, verím, že bude posilou aj on,“ poznamenal tréner MFK Zemplín František Šturma. „Pri všetkých nových hráčoch ide o posty, kde sme mali problémy. Som presvedčený, že nás to zomkne ešte viac a k dobrej hre prídu aj výsledky, ktoré doteraz nemáme. To, či nastúpia aj v sobotu proti Senici, ešte prezrádzať nebudem,“ podotkol s úsmevom na perách František Šturma.

Jednoznačný cieľ - odpútať sa z dna tabuľky

Posilnenie skúsenosťou znamená, že v Michalovciach sa neuspokojili a s posledným miestom v tabuľke chcú niečo urobiť. „Prichádzam jednoznačne pomôcť. Chceme, aby sa družstvo odlepilo z dna tabuľky a urobíme preto všetko,“ uviedol Marián Kelemen. Práve od neho a chorvátskeho útočníka Andreja Keriča si v MFK Zemplín sľubujú najviac. Mimochodom, trúfa si Kerič v zostávajúcich 26 zápasoch na to, aby sa stal po českej lige najlepším strelcom aj v tej slovenskej? „Keby som mal 23 rokov, ako vtedy, povedal by som, že áno. Teraz hovorím, že prvoradým cieľom je, aby sa družstvo odpútalo z dna tabuľky. Nebude to mať zmysel, keď dám v každom zápase gól a my aj tak skončíme poslední,“ zdôraznil rodák z chorvátskeho Vinkovci, ktorý v minulosti za národnú dvadsaťjednotku odohral tri zápasy.

Treťou posilou je španielsky zadák Eric Barroso Sanchéz. Ten je už šiestym hráčom z krajiny aktuálnych kontinentálnych šampiónov v michalovskom MFK Zemplín. Bolo aj to dôvodom, že kývol na ponuku nováčika Fortuna ligy? „Ani nie. Zo začiatku som ani nevedel, že sú tu moji krajania. Dozvedel som sa to až po ponuke klubu, keď som si prostredníctvom internetu naštudoval niečo o klube. Aj ja sem prichádzam s cieľom pomôcť a dúfam, že družstvo čo najskôr pôjde v tabuľke hore,“ poznamenal 24-ročný Barroso Sanchéz, ktorý v sezóne 2013/2014 pôsobil v tíme FC Nitra.  

Slovo o posilách

Marián Kelemen

Marián Kelemen sa narodil 7. decembra 1979 v Michalovciach, kde aj začínal s futbalom. Stoosemdesiatdeväť centimetrov vysoký brankár sa v rodnom klube dlho neohrial. V roku 1994, keď mal iba pätnásť rokov, odišiel do holandskej Bredy, kde bol tri roky. Nasledovalo krátke pôsobenie v Bardejove či Senci, v roku 1999 podpísal zmluvu s bratislavským Slovanom. Následne prišlo pôsobenie v tureckom Bursaspore (sezóna 2002/2003), lotyšskom Ventspilse (jar 2004), španielskom Tenerife (2004 – 2006), či Vecindariu (2006/2007), gréckom Arise Solún (2007/2008), španielskej Numancii (2009), poľskom Slask Wroclav, kde sa tešil zo svojho prvého majstrovského titulu (2010 – 2014) a naposledy počas jarnej časti 2014/2015 chytal v českom 1. FK Přibram.

Eric Barroso Sanchéz

Čochvíľa dvadsaťpäťročný stoosemdesiatštyri centimetrov vysoký Eric Barroso Sanchéz sa narodil v španielskom Las Palmas. Ľavý bek alebo stopér najskôr pôsobil v rezervnom tíme Betis Sevilla a následne dva roky v španielskom San Fernande. Z neho v sezóne 2013/2014 prestúpil do FC Nitra, s ktorým však najvyššiu súťaž neudržal a následne putoval do moldavského FC Tiraspoľ, kde strávil celú minulú sezónu.

Andrej Kerič

Andrej Kerič nie je pre futbalového odborníka neznáme meno. Chorvátsky útočník mal raketovú kariéru, keď sa v 23 rokoch stal v sezóne 2008/2009 v drese Slovana Liberec najlepším strelcom českej Gambrinus ligy. Následne však tomuto 29-ročnému hráčovi nevyšiel prestup do pražskej Sparty, ako aj hosťovanie v Tepliciach, a tak mu zvlhol pušný prach. Kariéru sa rozhodol naštartovať v luxemburskom F91 Dudelange, kde v šestnástich zápasoch zaznamenal osem gólov. O tie ďalšie sa už pokúsi v michalovskom MFK Zemplín.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 10.09.2015 16:06:49
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.