files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

František Šturma: Stále rovnaké chyby nás oberajú o body

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce naďalej uzatvárajú tabuľku najvyššej futbalovej súťaže. Nič na tom nezmenil ani ich sobotňajší duel ôsmeho kola, v ktorom na domácom trávniku pred solídnou návštevou nestačili na FK Senica, ktorému podľahli 1:3 (1:2). Zaujímavosťou je, že o všetky tri góly Seničanov sa postarali bývalí Michalovčania. Dva presné zásahy ešte v prvom polčase zaznamenal Jakub Hromada (ten sa dokonca trafil aj do vlastnej siete), v druhom polčase pridal klinec do ich rakvy Jozef Dolný.

Domáci lodivod František Šturma neskrýval sklamanie. Jeho zverenci síce mali v prvom dejstve územnú prevahu, no v druhom polčase ich už hostia do ničoho nepustili a kŕčovitá hra domáceho celku v tomto zápase nemohla sláviť úspech. "Mali sme dobrý úvod zápasu, nepodarilo sa nám však streliť gól. Na druhej strane, súper bol veľmi efektívny, keď jeho hráči zo štyroch striel na bránu až trikrát skórovali. My sme neskórovali ani raz, pretože aj náš jediný gól si strelili Seničania sami. Mrzí ma, že sme im opäť ku gólom pomohli vlastnými chybami. Tie robíme stále rovnaké a oberajú nás o potrebné body. Nevyvarovali sme sa ich ani teraz a naša prehra je teda zaslúžená. Súper sa k trom bodom ani veľmi nenadrel. Bol efektívny, využil skoro každú jednu šancu, zatiaľ čo mi sa musíme na každý jeden gól nadrieť,“ poznamenal po stretnutí tréner MFK Zemplín František Šturma.

Jeho zverenci opäť urobili obrovské chyby v obrane. „Post stopéra nás trápi naďalej. Opäť sme videli chyby našich zadákov. Sklamal ma aj ľavý obranca Barroso, ktorý sa cez polčasovú prestávku nechal vystriedať z dôvodu, že nevládze. To je pre mňa prekvapením, pretože trénovanému hráčovi sa to stať nemôže. Dosť nám to narušilo plány, keďže zmenu na poste ľavého obrancu sme v pláne počas prestávky rozhodne nemali,“ uviedol Šturma na margo novej posily do zadných radov. Podľa jeho slov bol dôležitým faktorom zápasu druhý gól hostí, ktorý dosiahli po pol hodine hry. „Netvrdím, že bol kľúčový, no hosťom veľmi pomohol. Navyše prišla spomenutá zmena v zostave, ktorú sme neočakávali, pretože sme to chceli preskupiť trošku inak. Aj keď nám vyšiel aj úvod druhého dejstva, vytvorili sme si niekoľko polo šancí, no to bolo na gól málo. Následne prišiel po chybe Podhorina tretí úder hostí, ktorý už mojich zverencov položil.“ 

Na konte nováčika súťaže tak stále ostáva v kolónke víťazstiev jednotka. Zákonite sú tak Michalovčania na poslednom mieste tabuľky a pred ťažkou štvorzápasovou sériou, v ktorej sa najskôr budúcu sobotu predstavia v Trnave, potom v stredu 23. septembra privítajú bratislavský Slovan a následne prídu zápasy v Žiline a Trenčíne, majú o čom premýšľať. „Aj preto, že nás čaká náročná séria zápasov sme proti Senici chceli bodovať. Nepodarilo sa, budeme teda musieť získať body z nejakých ťažkých zápasov, ktoré nás čakajú teraz,“ dodal na záver tréner MFK Zemplín.

Súvisiaci článok: MFK Zemplín s treťou domácou prehrou



Uverejnené: 13.09.2015 19:01:09 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.