files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Spokojnosť Hromadu, Perez vyžaduje trpezlivosť

Michalovskí futbalisti sú stále na samom dne fortunaligovej tabuľky. Nezmenil to ani ich sobotňajší domáci duel ôsmeho kola, v ktorom na domácom trávniku nestačili na FK Senica, ktorému podľahli 1:3. Michalovčania tak ostali s piatimi bodmi na poslednom dvanástom mieste a súperi im začínajú odskakovať.

„Určite, že sme sklamaní, pretože sme chceli proti Senici bodovať,“ rozhovoril sa Marcos Perez, ktorý mužstvo viedol ako kapitán. „Začiatok z našej strany ešte ako tak ušiel. Tlačili sme súpera, no tomu sa podaril brejk a z prvej šance skóroval,“ opísal Perez moment zo siedmej minúty zápasu. Predtým mala gól na kopačke nová posila MFK Andrej Kerič a nebyť dobrého vybehnutia hosťujúceho Šullu, mohlo byť všetko inak. „Keby bolo keby. My sme sa mali do útoku tlačiť ešte viac a nedovoliť súperovi brejky, z ktorých skóroval. Seničania však boli veľmi efektívni. Zo štyroch či piatich šancí premenili tri. Chýbalo nám aj šťastie. Určite sme neboli od súpera slabší a takéto prehry nás ubíjajú ešte viac,“ zdôraznil michalovský kapitán, ktorý následne dodal. „Musíme sa ešte viac zomknúť a ešte viac bojovať o body. Partia je tu fantastická, zapadli aj nové posily, takže máme dobrý základ. Doplácame však na chyby. Každý z nás môže urobiť chybu, no tých z našej strany je už veľa. Musíme sa čím skôr dať dokopy. Chce to však trpezlivosť. Prišli noví hráči, posilnili sme sa teda a som presvedčený, že výsledky prídu. Teraz máme pred sebou veľmi ťažkú sériu zápasov, no nikde nie je napísané, že nemôžeme prekvapiť. Určite budeme bojovať o to, aby sme dosiahli, čo najlepšie výsledky a získali aj nejaké body, pretože sa čím skôr chceme odraziť od ligového dna.“

Michalovčanov v sobotu skolili ich bývalí spoluhráči. Tretí klinec do rakvy zabezpečil Jozef Dolný, prvé dva Jakub Hromada. Ten ako šestnásťročný odchádzal z michalovského klubu do slávneho Juventusu Turín, odkiaľ sa cez Pro Vercelli a Sampdoriu Janov opäť vrátil na Slovensko. Bývalý kapitán slovenskej devätnástky však nezakotvil v klube, z ktorého išiel do futbalového sveta, ale v ambicióznom tíme zo Záhoria. A svojich naozaj nešetril, keď v prvom polčase naklonil misky váh dvoma presnými zásahmi na stranu svojho tímu. Hromada sa však do siete trafil trikrát. Gól mu totiž pripísali aj do vlastnej siete, keď sa po centri Turíka odrazila lopta z jeho hlavy do siete bezmocného Šullu. „Bol to prvý vlastný gól v mojej kariére,“ s úsmevom na perách poznamenal Hromada, pre ktorého to boli prvé góly v senickom drese „Kapitán a pokladník Peťo Pavlík ma podpichoval, že už by som sa konečne mohol do čierneho trafiť aj ja a naplniť tak trochu kasu v šatni. Najdôležitejšie sú však tri body, ktoré sme získali,“ uviedol autor netradičného prvopolčasového hetriku. Ten sa v meste, odkiaľ sa dostal do veľké futbalu, ukázal vo výbornom svetle. „Na Michalovce spomínam veľmi rád. Odohral som tu v staršom doraste jednu krásnu sezónu a nebyť Michaloviec, asi by som sa do veľkého futbalu nedostal. Tomuto klubu teda vďačím za veľa. Chalanov v áčku veľmi dobre poznám a budem im držať palce v ďalšom priebehu sezóny,“ dodal devätnásťročný odchovanec košického futbalu.

PETER BRENDZA




Uverejnené: 14.09.2015 13:06:48 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.