files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla prvotretinovým uragánom sfúkla Senicu

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili v treťom kole prvej hokejovej ligy na vlastnom ľade nad tímom HC Dukla Senica 7:2, keď o svojom víťazstve rozhodli päťgólovým uragánom v prvej tretine. Do streleckej listiny sa postupne zapísali Patrik Huňady, Róbert Jenčo, Juraj Faith, Martin Drotár, Vladimír Urban, Peter Čížek a Tomáš Banovský. V samotnom zápase sa zaskvel aj domáci brankár Dávid Okoličány, ktorý kryl 50 striel súpera! Zverenci trénera Petra Tirpáka sa najbližšie v piatok predstavia na horúcom ľade Bardejova, doma ich uvidíme ďalšiu stredu 23. septembra, kedy o 17.00 privítajú Trnavu.

Hráči michalovskej Dukly, ktorá nastúpila na stretnutie aj s novou posilou do útoku Adamom Bezákom, vedeli, že na súpera, ktorý má za sebou osemhodinovú cestu autobusom musia hneď od začiatku vybehnúť a streliť mu niekoľko gólov. Ich plán mohol narušiť hneď v prvej minúte hosťujúci Lukáš Klíma, proti však bol Dávid Okoličány a potom už prvá tretina prebehla podľa scenára Michalovčanov. V tretej minúte zakombinoval novovytvorený tretí útok a po prihrávke novej posily Bezáka otvoril skóre duelu Patrik Huňady, ktorý na dvakrát prestrelil hosťujúceho Račka. O niekoľko sekúnd neskôr sa menilo skóre opäť, keď po skrumáži strelil svoj prvý gól za michalovskú Duklu Róbert Jenčo - 2:0. Následne putoval na trestnú lavicu Banovský a začal sa boj senických strelcov s michalovským brankárom Dávidom Okoličánym. Zúfalý z neho musel byť predovšetkým Lukáš Klíma, ktorý len v prvej tretine zahodil tri tutovky. Práve po jeho strele počas Banovského vylúčenia zvonila horná žŕdka michalovskej brány. V druhej desaťminútovke prvej tretiny prišli opäť k slovu Michalovčania. Tí zahrávali tri presilové hry a všetky skončili gólom v sieti súpera. V 14. minúte zavesil pod hornú žŕdku Račkovej brány Juraj Faith a keď o minútu neskôr počas presilovky tečoval Šanginovu strelu do siete Drotár, senický golman sa pobral na striedačku. Ani jeho náhradník Ďuriš si dlho čisté konto neudržal, pretože v 18. minúte ho pri tretej presilovke prestrelil Vladimír Urban -5:0. Po prvej tretine tak Michalovčania viedli komfortným náskokom, no nebyť brankára Okoličányho, všetko mohlo byť inak.

Michalovský golman sa zaskvel aj v úvode druhej tretiny. Najskôr v tutovke vychytal Klímu a potom mu pomohlo aj šťastie, pretože Romančíková strela sa odrazila od jeho ľavej žŕdky. Skóre sa mohlo meniť aj na druhej strane, Banovský ale svoj samostatný nájazd nepremenil. V druhej tretine sa viackrát vylučovalo a po jednom z nich, keď na trestnej lavici sedel domáci Voronov, sa hosťom konečne podarilo skórovať, keď sa v skrumáži pred Okoličánym presadil Ľuboš Dobrý - 5:1. Odpoveď Michalovčanov prišla onedlho. V 32. minúte sa do úniku dostal Peter Čížek a strelou pod lapačku Ďuriša poslal michalovskú Duklu do päťgólového vedenia - 6:1. Po jeho góle sa opäť roztrhlo vrece s vylúčeniami. Senici sa nepodarilo skórovať ani počas vyše minútovej presilovky o dvoch hráčov, za čo prišiel trest počas michalovskej presilovky v záverečných sekundách druhej časti, keď Banovský dorazil do siete Faithovu strelu - 7:1. Posledná tretina sa už niesla v dominancii hosťujúcej Senici. Tá zahrávala až päť presilových hier, čo sa prejavilo aj na súčte striel na bránu (7:22). Michalovčanov však držal nad vodou Dávid Okoličány, ktorý inkasoval v tretej časti iba raz, keď ho počas presilovky konečne prekonal Lukáš Klíma. To však nič nezmenilo na tom, že Michalovčania uspeli aj v druhom tohtosezónnom domácom zápase a Senici tak nielenže pripravili prvú prehru ale sa aj postarali o jej zosadenie z čela tabuľky.

HK Dukla Michalovce - HC Dukla Senica 7:2 (5:0, 2:1, 0:1)
Góly: 3. Huňady (Bezák, Čížek), 3. Jenčo (Fedorko, Kubát), 14. Faith (Šangin, Klouda) pres/1, 16. Drotár (Šangin, Faith) pres/1, 18. Urban (Hinďoš, Lušnikov) pres/1, 32. Čížek, 40. Banovský (Faith, Drotár) pres/1 – 29. Dobrý (Žitňanský, Šohajda) pres/1, 47. Klíma (Grman, Ružička) pres/1
Vylúčení: 9:6, navyše Bezák (Michalovce) 10. minút napadnutie hlavy a krku.
Presilovky: 4:2.
Oslabenia: 0:0.
Rozhodovali: Husár - Bednár, Gavalier.
Divákov: 570.
HK DUKLA: Okoličány – Kubát, Shangin, Urban, Voronov, Boboš, Drotár, Buraľ, Dolgoš – Banovský, Klouda, Faith – Salnikov, Hinďoš, Lušnikov – Čížek, Huňady, Bezák – Schnelly, Jenčo, Fedorko.
HC DUKLA: Račko (16. Ďuriš) – Pavešic, Šimon, Grman, Černý, Žitňanský, Šohajda, Šugár, Fian – Pekarčík, Videlka, Ružička – Korýtko, Řezač, Klíma – Saliji G., Romančík, Dobrý – Kotzman, Daniel, Dvonč.



Uverejnené: 16.09.2015 20:30:22
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.