files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Recept na Trnavu? Vybehnúť podobne ako na Senicu a Považskú Bystricu

Hokejisti HK Dukla Michalovce majú za sebou úvodné štyri kolá prvej hokejovej ligy. V nich zaznamenali bilanciu dvoch výhier a dvoch prehier. Zatiaľ, čo na domácom ľade sú stopercentní, keď najskôr rozdrvili Považskú Bystricu 13:0 a potom aj Senicu 7:2, vonku je to trošku horšie. U súperov totiž ešte nezabodovali, keďže najskôr prehrali v Liptovskom Mikuláši 3:4 a naposledy utrpeli rovnakú prehru aj v Bardejove, kde o bod prišli inkasovaným gólom 32 sekúnd pred koncom.

Šesť bodov na konte a šieste miesto v tabuľke sa tak Michalovčanom máli. „Je to pravda. Tých bodov mohlo byť aj viac. Mohli sme bodovať tak v Mikuláši, ako aj v Bardejove,“ rozhovoril sa pre Noviny Zemplína obranca HK Dukla Michalovce Vladimír Urban. Ten si myslí, že body boli bližšie v piatok v Bardejove. „Mali sme tam v poslednej tretine veľa vylúčených, čo nás stálo sily. Aj to bol dôvod, že sme inkasovali gól v poslednej minúte.“ Na druhej strane, „vojakom“ sa darí na domácom ľade, kde svojich súperov gólovo zdecimujú už v prvej tretine. V prvom kole položili základ svojho víťazstva v prvej dvadsať minútovke vedením 6:0, v treťom proti Senici zase vyhrávali po prvej časti 5:0. „Je to tým, že súperi majú k nám na východ ďaleko, sú unavení z cesty a my sa preto na nich snažíme od začiatku vyletieť. To je naším cieľom byť pri puku rýchlejšie a dať im, čo najskôr nejaké góly. Zatiaľ sa nám to darí,“ podotkol Vladimír Urban, podľa ktorého slov bude rovnaký recept platiť aj v stredajšom súboji (17.00 hod.) piateho kola na Trnavu. „Musíme na nich vybehnúť ako na Považskú Bystricu či Senicu a prinútiť ich ku chybám. Dúfam, že sa nám to podarí a my si urobíme opäť pohodový zápas,“ skonštatoval michalovský zadák.

Trnavskí hokejisti v doterajších štyroch kolách rozhodne „gladiátorov“ nepripomínajú. Šťuka posledných dvoch prvoligových sezón zabodovala iba raz, keď jej hráči zdolali v piatok Topoľčany na domácom ľade 4:3 po samostatných nájazdoch. S dvoma bodmi tak „hokejisti zo slovenského Ríma“ uzatvárajú prvoligovú tabuľku. „Na to sa spoliehať nechceme. Minulé roky hrali dobrý hokej a viackrát nás potrápili. Opäť majú solídny mančaft a určite sa ešte rozbehnú. Sú tam skúsení hráči, ako aj mladíci, takže ich rozhodne nemôžeme podceniť,“ uzavrel debatu Vladimír Urban.

Peter Brendza



Uverejnené: 22.09.2015 10:49:33 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.