files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Futbalový sviatok na Zemplíne. Michalovčania privítajú bratislavský Slovan!

Už pri júnovom žrebe nového ročníka Fortuna ligy sa oko michalovského priaznivca uberalo k desiatemu kolu. Práve v ňom majú hráči nováčika súťaže MFK Zemplín Michalovce na svojom trávniku privítať najznámejší, najslávnejší, no v niektorých prípadoch aj najrozporuplnejší slovenský futbalový klub - bratislavský Slovan. Ten deň je tu. V stredu 23. septembra o 20.00 hod. nastúpia hráči okolo historicky najlepšieho strelca slovenskej reprezentácie Róberta Vitteka na zápas proti MFK Zemplín. Futbalisti domáceho tímu sa dušujú. Po Trnave chceme aj skalp Slovana!

Michalovčania sa na súboj s osemnásobným federálnym majstrom a osemnásobným slovenským majstrom naladili najlepšie ako mohli. Ako prvému tímu sa im podarilo dobyť hradby vynovenej City Arény v Trnave, kde zvíťazili po góle Stanislava Danka z 25. minúty 1:0. „Určite nám táto výhra pridá na sebavedomí,“ rozhovoril sa úspešný strelec, ktorý sa postaral svojím gólom o historické víťazstvo MFK Zemplín na pôde súpera v najvyššej súťaži. Zemplínčania sa výhrou v Trnave odpútali z posledného miesta v tabuľke a na to sa už nechcú vracať. „Samozrejme, išli sme tam s cieľom bodovať a v tabuľke sa tak posunúť vyššie. Po našej domácej prehre so Senicou bolo naším cieľom priniesť nejaké body aj z vonku, takže som rád, že sa nám to podarilo,“ uviedol Stanislav Danko. Ten k úspešnému zápasu v Trnave následne dodal. „Tréner stanovil veľmi dobrú taktiku. Hrali sme zo zabezpečenej obrany, čo nám vyhovovalo a na súpera to platilo. Napokon nám vyšiel jeden brejk, no mohlo ich vyjsť aj viac. Samozrejme, mali sme v závere aj šťastie, no to sa viackrát od nás v sezóne odklonilo a teraz nám konečne aj prialo.“   

S jedlom rastie chuť a po skalpe jedného z najslávnejších slovenských tímov chcú Michalovčania olúpiť o body aj najúspešnejší klub od éry samostatnosti. „Bude to pre viacerých z nás futbalový sviatok. Slovan Bratislava je totiž pojem a každý sa proti nemu vyhecuje k lepšiemu výkonu. Určite však chceme uspieť. Nálada po Trnave je výborná a aj keď si uvedomujeme, že to bude ťažké, zdolať chceme aj Slovan,“ presvedčilo poznamenal Stanislav Danko. „Čo o Slovane povedať? Je to historicky najúspešnejší slovenský tím, ktorý má vo svojom rade viacero výborných hráčov. Opäť poskladali dobré mužstvo s vysokými ambíciami. Majú zahraničného trénera, je tam v bráne Ján Mucha, v strede poľa Marko Milinkovič, v útoku Róbert Vittek. Tieto mená hovoria za všetko, kto bude favoritom. Nemáme však čo stratiť a v Trnave sme sa presvedčili, že táto pozícia nám môže aj vyhovovať. Dúfam teda, že zabodujeme aj v stredu,“ dodal na záver dvadsaťjedenročný rodák z neďalekých Pozdišoviec.

Peter Brendza



Uverejnené: 22.09.2015 16:17:28 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.