files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla sa vytrápila s Trnavou

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili aj vo svojom treťom domácom vystúpení v tejto sezóne, keď v piatom kole I. hokejovej ligy zdolali celok HK Trnava 4:2. O góly michalovskej Dukly sa postarali Alexej Voronov, Juraj Faith, Andrej Salnikov a Peter Klouda. Zverenci trénera Petra Tirpáka sa najbližšie predstavia v piatok 25. septembra v Prešove, doma ich uvidíme v nedeľu 27. septembra, kedy o 17.00 hod. privítajú vo vsunutom zápase slovenskú dvadsiatku, ako aj v stredu 30. septembra, kedy privítajú o 17.00 hod. Spišskú Novú Ves.

Michalovskí hokejisti v treťom domácom tohtosezónnom zápase prvotretinový gólový uragán z predchádzajúcich duelov nezopakovali. V úvodných minútach si aj napriek tomu vypracovali tlak, z ktorého profitoval v 3. minúte ruský obranca Alexej Voronov. Ten si nakorčuľoval na prihrávku Ivana Fedorka a prekonal jedného z najlepších brankárov ligy Miroslava Hálu - 1:0. Hála v ďalších minútach zápasu držal svojich spoluhráčov nad vodou a tí od druhej polovice prvej tretiny vycítili šancu, a začali byť domácim vyrovnaným súperom. Zapotil sa teda aj brankár domáceho celku Dávid Okoličány. Ten svojich spoluhráčov zachránil aj na začiatku druhej tretiny pri šanci Barinku, no v 28. minúte už bol prikrátky na dorážku Domaeva po Čunderlíkovej strele - 1:1. Inkasovaný gól domácich psychicky podlomil, keďže vzápätí mohli opäť inkasovať. Okoličány ich však podržal najskôr pri šanci svojho menovca na druhej strane, ako aj pri dvoch šanciach Hrbáčika v priebehu niekoľkých sekúnd. Michalovčania boli naďalej v hernom kŕči a z neho ich vyslobodil až presilovkovým gólom v 40. minúte Juraj Faith, ktorý bol na konci krásnej akcie na 2:1.

Gól do šatne Michalovčanov upokojil a ešte väčší pokoj na ich hokejky mohol priniesť v 43. minúte Adam Bezák, ten však nezasunul puk za Hálou chrbát. Trnavský brankár svojich ešte niekoľkokrát podržal, no v 49. minúte ho nachytal strelou z ťažkého uhla na hruškách Andrej Salnikov - 3:1. Trnavčanov dvojgólové manko nezlomilo. V 54. minúte sa predral michalovskou obranou Dávid Schmidt, ktorý bol faulovaný a hlavný arbiter zápasu Peter Korba nariadil trestné strieľanie, ktoré sám postihnutý rutinérsky premenil - 3:2. Hosťom narástli krídla a pri strele Poláčeka od modrej dokonca mohli vyrovnať, Okoličány ale plecom jeho strelu vyrazil. Definitívne rozhodnutie priniesol minútu pred koncom Peter Klouda, ktorý tak rozhodol o tom, že Michalovčania sa síce potrápili, no nakoniec si na svoje konto pripísali víťazstvo 4:2.

HK Dukla Michalovce - HK Gladiators Trnava 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
Góly: 3. Voronov (Fedorko), 40. Faith (Banovský, Voronov) pres/1, 49. Salnikov (Hinďoš), 59. Klouda (Faith) - 28. Domaev (Čunderlík), 54. Schmidt trestné strieľanie
Vylúčení: 6:5. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: P. Korba - M. Korba, Riš. Divákov: 620.
HK DUKLA: Okoličány - Drotár, Voronov, Dolgoš, Urban, Buraľ, Boboš - Banovský, Klouda, Faith - Lušnikov, Hinďoš, Salnikov - Bezák, Huňady, Čížek - M. Gavura, Schnelly, Fedorko.
HK GLADIATORS: Hála - Imrich, Poláček, Demo, Reho, Mrázik, Maury, Turan - Pardavý, Schmidt, Ševčík - Domaev, Čunderlík, Barinka - Okoličány, Hrbáčik, Lukačovič.



Uverejnené: 23.09.2015 19:44:51

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623