files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín prehral so Slovanom gólom z nadstaveného času

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce prehrali v desiatom kole Fortuna ligy na vlastnom trávniku s tímom ŠK Slovan Bratislave vlastným gólom Milana Šimčáka z nadstaveného času 1:2 (0:1). Zverenci trénera Františka Šturmu čaká najbližšie veľmi ťažký dvojzápas na pôde ťažkých súperov, keď sa v nedeľu 27. septembra predstavia v Žiline a týždeň na to odohrajú zápas na ihrisku majstra AS Trenčín.  

Pred očami reprezentačného trénera Jána Kozáka sa hral v prvom polčase medzišestnástkový futbal s čakaním na chybu súpera. Tá neprichádzala, neprichádzali tak ani čisté gólové šance súperov. V úvode tak skôr zaujal druhý asistent hlavného rozhodcu Hrdlička. Ten pri nevydarenej malej domov Marcosa Pereza a vypichnutí lopty Róbertom Vittekom odmával ofsajd, ktorý videl asi iba on... Ako prvý sa zastreľovali domáci. Tí v ôsmej minúte podnikli rýchly protiútok, lopta sa na hranici šestnástky dostala k Jakubovi Gričovi, jeho strela ale išla tesne nad. Slovan odpovedal Milinkovičovým priamym kopom a v 18. minúte zase centrom Sekuliča a následnou hlavičkou Tamása Priskina, ktorá išla tesne vedľa Kelemenovej brány. To najdôležitejšie sa v prvom polčase udialo z rozpätí 33. a 34. minúty. Najskôr Kelemen bravúrne vyboxoval Milinkovičov priamy kop, no pri následnom centri zahral Vernon v pokutovom území rukou a hlavný arbiter Mário Vlk nekompromisne nariadil pokutový kop. Ten s pomocou pravej žrde premenil Marko Milinkovič - 0:1. Michalovčanmi inkasovaný gól otriasol a v záverečnej desaťminútovke prvého dejstva sa hralo na ich polovici, Slovanisti tak kontrolovali priebeh hry a po uplynutí jej polovice zaslúžene viedli. 

To isté sa dialo dlhý čas aj v druhom dejstve. Belasí sa ale poriadne zahrávali s ohňom, čo sa im v závere zápasu mohlo vypomstiť. Hlavu v smútku z brankára MFK Zemplín Michalovce musel mať predovšetkým ich kapitán Marko Milinkovič, ktorí v úvodnej štvrťhodine druhého dejstva na ňom stroskotal až trikrát. Najskôr to bolo v 49. minúte, kedy si Kelemen poradil s jeho strelou, potom sa opäť v mikrosúboji týchto dvoch radoval michalovský brankár, ktorý si do tretice so šancou srbského legionára poradil v 60. minúte. V 74. minúte minul hlavou bránu reprezentačný útočník Vittek, o tri minúty neskôr po rohu Bayóna Khubutia takisto hlavou namieril nad. Päť minút pred koncom sa opäť zaskvel Marián Kelemen, ktorý bravúrnou "robinsonádou" zobral gól Róbertovi Vittekovi. Hostia za nevyužité šance pykali. V 89. minúte vyskočil najvyššie na Šimčákové autové vhadzovanie Vernon de Marco a presnou hlavičkou rozjasal takmer do posledného miesta natrieskaný michalovský štadión. Domáci ale vyrovnaný stav neudržali, keďže v nadstavenom čase po vymyslenom priamom kope Milinkoviča a dorážke striedajúceho Lestera Peltiera poslal loptu do vlastnej siete Milan Šimčák. Inkasovaný gól z nadstaveného času bol pre Michalovčanov síce krutý, no treba podotknúť, že víťazstvo belasých bolo vzhľadom na to, čo sa dialo na ihrisku zaslúžené.

MFK Zemplín Michalovce - ŠK Slovan Bratislava 1:2 (0:1)
Góly: 89. Vernon - 34. Milinkovič (z pok. kopu), 90.+ Šimčák (vlastný)
Žlté karty: 32. Koscelník, 37. Marcos Pérez - 6. Mauro González, 29. Saláta, 80. S. Štefánik
Rozhodovali: Vlk - T. Vorel, Hrdlička.
Divákov: 4575.
MFK ZEMPLÍN: Kelemen - Marcos Pérez, Chubutia, Vernon de Marco, Šimčák - T. Sedlák - M. Koscelník, Grič (59. Samuel Bayón Garcia), S. Danko (75. A. Kerič) - Kunca (67. E. Mensah), P. Nworah
ŠK SLOVAN: M. Krnáč - Sekulič, Gorosito, Saláta, Podaný - V. Savičevič, Mauro González (46. S. Štefánik), Milinkovič, Zreľák (66. L. Peltier) - Priskin, Vittek



Uverejnené: 23.09.2015 23:08:32
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.