files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trnavskí „gladiátori“ opäť v Michalovciach hrýzli

Po dvoch vysokých výhrach, o ktorých rozhodli gólovým uragánom v prvej tretine sa čakalo, že michalovskí hokejisti budú v tomto trende pokračovať aj v piatom kole prvej ligy. Mali na to ideálnu príležitosť, keďže privítali posledné družstvo tabuľky HK Gladiators Trnava. Jeho hráči však vôbec nezahrali na to, aby uzatvárali tabuľku. Po spoľahlivom defenzívnom výkone podporenom opäť skvelým Hálom v bráne siahali dlhý čas na body, o ktoré prišli až v samom závere zápasu, ktorý nakoniec prehrali 2:4.

Miroslav Hála opäť ukázal, prečo patrí medzi špičku ligy

„Vojaci“ síce začali náporom, ktorý vyvrcholil Voronovovým úvodným presným zásahom, no potom sa ich gólostroj zasekol. Tentoraz sa žiadna kanonáda nekonala a do zápasu sa tak mohli dostať aj hostia. Tým sa podarilo v úvode druhej tretiny vyrovnať a potom dlhý čas držali favorita na dištanc. „Vedeli sme, že po tých dvoch vysokých výhrach od nás každý bude čakať vysoké víťazstvo opäť, no to sa nedá každý zápas. Každý by určite chcel, aby sme opäť dali prvú tretinu tri, štyri góly, no taký je hokej. Raz sa to podarí, raz nie. Aj teraz sme začali gólom, no potom ďalšie neprišli a súper sa tak mohol dostať do hry. Bolo to možno utrápené víťazstvo, no aj také sa počíta a body sú zaň rovnaké, ako za iné výhry,“ poznamenal na margo trápenia michalovskej Dukly útočník jej prvej lajny Peter Klouda, ktorý slabší úvod z domácej strany nechcel pripisovať podceneniu z toho, že súper dorazil iba niekoľko minút pred zápasom a vstúpil doň prakticky bez rozcvičky. „To si nemyslím. Možno si každý z nás myslel, že tie góly prídu samé. Hostia dobre bránili, podržal ich brankár, vyrovnali a potom to bolo z našej strany trošku nervózne,“ vrátil sa ešte k zápasu Peter Klouda.

Michalovčanom pomohol gól zo záveru druhej tretiny

Verí, že si už ho nebudú doberať

Trnavskí hokejisti opäť ukázali, že na Michalovčanov zahrať vedia. Prišli sem síce s nálepkou posledného tímu tabuľky, no hrou ukázali, že na túto priečku nepatria. Opäť ich podržal brankár Miroslav Hála, ktorý michalovským strelcom narobil už viacero vrások na čele. „Je to šikovný, skúsený brankár, ktorý opäť ukázal svoje kvality. Nám to dosť dlho proti nemu nepadalo, no ako som už povedal, taký je hokej. Raz to ide, raz nie a tentoraz nastal ten druhý prípad,“ podotkol Peter Klouda, ktorého útoku sa podarilo Hálu po druhýkrát v zápase prekonať presilovkovým gólom zo záverečných sekúnd druhej časti, keď na konci vyšachovania obrany bola presná strela Juraja Faitha. „Bol to podľa mňa zlomový moment. Za remízového stavu sme mali taký útlm a tento gól do šatne nám dosť pomohol,“ uviedol michalovský útočník. Dukla sa následne mohla upokojiť po treťom góle Salnikova v 49. minúte, no stal sa opak. Hostia zdvihli hlavy a gólom z trestného strieľania šesť minút pred koncom znížili. Následne chceli dosiahnuť aj vyrovnanie, ku ktorému nemali ďaleko po strele Poláčeka. Nakoniec v predposlednej minúte rozhodol práve Peter Klouda. „Tretí gól nám mal pridať na pohode, no ako ste videli, nestalo sa tak. Ešte sme sa potrápili, no nakoniec sme body uhájili,“ zdôraznil Klouda, pre ktorého to bol prvý majstrovský gól v drese michalovskej Dukly. „Určite to nie je len o mojich góloch. Ja sa už nikde nepredám. Dúfam, že mi to pridá na pohode a tímu takto pomôžem aj ďalej. Gól som už potreboval, vďaka bohu za neho, aspoň si ma už chlapci v šatni nebudú doberať,“ s úsmevom na perách podotkol 37- ročný Peter Klouda.   

Peter Klouda verí, že prídu aj jeho ďalšie góly

Namotivovaný súper, chcú však konečne bodovať aj vonku

Michalovskí hokejisti si tak naďalej držia domácu stopercentnosť, keď si v troch zápasoch pripísali na svoje konto deväť bodov. Takýto istý počet bodov však svieti na ich konte aj v tabuľke, keďže vonku doteraz dvakrát zhodne prehrali 3:4. Nulu v kolonke bodov u súpera chcú zmeniť už tento piatok, no budú to mať veľmi ťažké, keďže sa predstavia na ľade Prešova, s ktorým dvakrát v príprave pomerne ľahko ťahali za kratší koniec. „Príprava bola príprava, teraz je už majstrovská súťaž. Je tam dosť hráčov, ktorí v minulosti v Michalovciach pôsobili, takže budú určite opäť namotivovaní. Verím však, že už to prelomíme a nejaké body prinesieme aj do súpera,“ presvedčivo poznamenal Peter Klouda.

Peter Brendza



Uverejnené: 24.09.2015 13:55:31 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.