files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Futbalový sviatok Zemplínčanom v závere zhorkol

Michalovský futbalový štadión zažil v stredu 23. septembra jeden z ďalších futbalových sviatkov. Hráči MFK Zemplín totiž v desiatom kole najvyššej súťaže privítali najslávnejší slovenský klub ŠK Slovan Bratislava. Aj napriek televíznemu prenosu si cestu do hľadiska našla rekordná návšteva, ktorá vo fantastickej atmosfére hnala domácich za dobrým výsledkom. Tým sa taký aj črtal, keďže minútu pred koncom úradného času vyrovnával na 1:1 španielsky legionár Vernon de Marco. Michalovčania ale výbornú remízu neudržali. V nadstavenom čase totiž inkasovali, keď si center Milinkoviča do siete zrazil Milan Šimčák a bod, ktorý už držali pevne v rukách tak museli pustiť.

 

 Duel Michalovčanov s najslávnejším klubom na Slovensku videla rekordná divácka návšteva (4575)

Diváci videli v prvom dejstve skôr opatrný zápas. Všetko podstatné sa udialo po pol hodine hry, keď zahral stopér MFK Zemplín Vernon de Marco v pokutovom území rukou a kapitán belasých Marko Milinkovič nariadený pokutový kop s pomocou pravej žrde premenil. „Musím povedať, že hlavný rozhodca penaltu zapískal správne. Priznávam, hral som rukou,“ uviedol k situácii jeden zo šiestich Španielov v drese MFK Zemplín Michalovce. Ten bol hlavným aktérom aj situácie, keď Michalovčania vyrovnávali minútu pred koncom na 1:1, keď najvyššie vyskočil na autové vhadzovanie Milana Šimčáka. „Milan hádže dlhé a prudké auty, ktoré posiela do šestnástky. Naším cieľom je na nich si nabehnúť a teraz to vyšlo. Žiaľ, cennú remízu sme neudržali. Opakujeme si to stále, no opäť sme sa nesústredili na záverečné minúty. Už sme z toho inkasovali niekoľko gólov, ktoré nás stáli dôležité body,“ kriticky poznamenal Vernon. Ten vyzdvihol atmosféru, v ktorej sa duel hral. „Diváci boli fantastickí. Hnali nás dopredu, tú remízu sme chceli venovať aj im. Žiaľ, nevyšlo to.“

 

Vernon de Marco práve hlavičkuje do Krnáčovej siete

Slovanisti o víťazstvo vôbec nemuseli bojovať do posledných sekúnd zápasu. Stačilo, aby za jednogólového vedenia v druhom polčase premenili jednu zo svojich štyroch čistých gólových šancí. „Sme radi, že sme tu vyhrali. Sami sme si to skomplikovali. Mohli sme kľudne vyhrávať v 70. minúte tri, či štyri nula a bolo by po zápase. Domáci raz trafili priestor brány a podarilo sa im vyrovnať. Našťastie, nám sa podarilo ešte jeden gól dať. Myslím si, že by to bolo nezaslúžené, ak by Michalovce získali jeden bod," poznamenal po stretnutí útočník belasých Róbert Vittek. Práve historicky najúspešnejší reprezentačný strelec mal dvakrát na hlave rozhodnutie. Raz tesne minul, druhýkrát ho bravúrne vychytal Marián Kelemen. „Tú druhú som už videl v bráne, „Kelo“ sa však hodil ako mačka a loptu chytil. On je tým známy, jednoducho ma vychytal. Čo sa týka tej prvej šance, netrafil som v nej dobre loptu,“ podotkol Vittek. Ten si po vyrovnávajúcom góle nevyčítal nepremenenie týchto šancí. „Nebol na to čas. Museli sme dať hlavy hore a snažiť sa niečo s výsledkom urobiť. Samozrejme, že nás to zlomilo, nečakali sme to. Bol to taký zbytočný gól,“ uviedol útočník Slovana Bratislava, ktorý takisto ocenil atmosféru na michalovskom štadióne. „Kiež by sa na takýchto štadiónoch pred takouto návštevou hral každý ligový zápas,“ povzdychol si.

Lopta z hlavy Róberta Vitteka končí v rukách Mariána Kelemena

Suverénne najlepším michalovským hráčom bol v stredu brankár Marián Kelemen. Ten síce dvakrát lovil loptu zo siete, no na druhej strane sa trikrát vyznamenal pri šanci Marka Milinkoviča a raz vychytal spomenutého Róberta Vitteka. Ani jeho super zákroky však neprispela k cennému výsledku. Aj pri gólovej situácii z nadstaveného času vyrážal Milinkovičov center, no len do svojho spoluhráča Milana Šimčáka, od ktorého sa lopta odrazila do siete. Starý mazák následne poriadne vypenil na mladého obrancu. „To boli zápasové emócie. Mrzelo ma, že sme to neustrážili a inkasovali druhý gól. Na jediný gól sme sa poriadne narobili, no napokon sme súperovi dovolili skórovať z poslednej akcie,“ skonštatoval brankár, ktorý držal svojich spoluhráčov počas druhého polčasu v hre. „Povedali sme si, že keď budeme hrať trpezlivo, nejaký gól určite dáme. Aj preto som sa snažil za nepriaznivého výsledku tímu pomôcť. Ten gól sa nám napokon aj podarilo streliť, bohužiaľ, mali sme udržať remízu, pretože bod z tohto zápasu by bol podľa mňa dobrý,“ sklamane podotkol Kelemen. Na Michalovčanov teraz čakajú dvaja asi najťažší súperi. V nedeľu sa predstavia na pôde rozbehnutej Žiliny, budúcu sobotu odohrajú duel na ihrisku aktuálneho lídra tabuľky a obhajcu prvenstva AS Trenčín. „Aj preto hovorím, škoda toho bodu, ktorý by nám pomohol. Nemáme ich totiž nazvyš. Teraz nás čakajú veľmi ťažké zápasy a uvidíme, ako sa na nich pripravíme,“ dodal na záver svojho hodnotenia Marián Kelemen.

Výraznou postavou zápasu bol aj hlavný arbiter Mário Vlk. Toho meno spomínali po zápase jedni aj druhí, takže určite nebol neprehliadnuteľný. Najväčšiu chybu urobil v prvom polčase, kedy po nevydarenej malej domov Pereza odpískal Vittekovi, ktorý už - už obchádzal Kelemena neexistujúci ofsajd. „To už je na rozhodcoch. Sami vedia, že urobili chybu. Určite nás obrali o gól. Kto pozná pravidlá musí posúdiť, že sa pískať nemalo. Každý človek však robí chyby, čo už,“ poznamenal k spornému momentu bratislavský útočník.

Bol neprehliadnuteľný. Hlavný rozhodca Mário Vlk sa nevyhol chybám

Hlavný arbiter zrejme pod dojmom svojej chyby v druhom dejstve pustil viacero sporných situácii aj s tou, ktorá predchádzala rozhodujúcemu gólu, hosťom. Na to nepriaznivo reagovali ľudia v hľadisku, ako aj michalovský lodivod František Šturma. Ten dokonca v priamom televíznom prenose označil rozhodcov za mafiu. „Mrzí ma, že zápas nebol odpískaný podľa rovnakého metra. V druhom polčase boli všetky osobné súboje pískané na jednu stranu. Z toho vznikol aj rozhodujúci gól. Takýchto situácii bolo predtým nespočetné množstvo. Hlavný rozhodca v nich nechával voľný priebeh, čo bolo dobré. V druhom dejstve sa však jeho meter rapídne zmenil,“ hneval sa na tlačovej konferencii po zápase michalovský lodivod.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 24.09.2015 18:30:49 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.