files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla konečne zabrala, Spišiakom nadelila 7:1

Hokejisti HK Dukla Michalovce si v siedmom kole prvej hokejovej ligy napravili reputáciu a po výbornom výkone zdolali celok HK Spišská Nová Ves 7:1. Dva góly do siete Spišiakov zaznamenal Peter Čížek, po jednom pridali Peter Klouda, Andrej Salnikov, Matej Hinďoš, Patrik Huňady a Juraj Faith. Zverenci trénera Petra Tirpáka sa najbližšie predstavia na ľade lídra súťaže HC Mikron Nové Zámky, doma ich uvidíme v stredu 7. októbra, kedy tradične o 17.00 privítajú minulosezónneho víťaza prvej ligy HC 07 Detva.

 

Michalovskí hokejisti nastupovali na duel so Spišskou Novou Vsou s cieľom napraviť si chuť po dvoch hladkých prehrách, v ktorých zaknihovali nepriaznivé skóre 1:11. To sa im nakoniec podarilo,  keď opäť rozhodli zápas v prvej tretine, po ktorej viedli trojgólovým rozdielom. Neuspokojili sa však ani v ďalších minútach a viacerými peknými akciami bavili iba mierne zaplnené tribúny. Keď však budú predvádzať také výkony ako dnes, divák si určite cestu na štadión nájde.

Michalovská Dukla nastúpila na zápas siedmeho kola aj s novou posilou do zadných radov Danielom Hančákom, ktorý prišiel práve zo Spišskej Novej Vsi. Úvodné minúty začali jej hráči síce vo vlažnom tempe, no potom sa rýchlo rozbehli. Najskôr v 4. minúte zakombinoval prvý útok a na konci gólovej akcie bol Peter Klouda a o niekoľko sekúnd na to ušiel obrane hostí Peter Čížek a pomedzi Borárošove betóny vsietil druhý gól michalovskej Dukly. Druhý inkasovaný gól prinútil trénera Spišiakov Mariána Horvátha k oddychovému času, no ani ten jeho zverencom nepomohol. V deviatej minúte pálil od modrej práve novic Daniel Hančák a jeho strelu dorazil do siete opäť Peter Čížek. Gólov v sieti hostí mohlo byť v prvej časti ešte viac, trikrát však zvonila Borárošova žrdka.

V druhej tretine tempo hry mierne upadlo. Michalovčania v prvej desaťminútovke nevyužili tri presilové hry, no v 34. minúte vybojoval puk za bránou Matej Hinďoš, posunul ho Andrejovi Salnikovovi a toho strela skončila v sieti. Tlak michalovskej Dukly v posledných sekundách druhej časti narastal. Dve minúty pred jej koncom sa opäť dostal do hry tretí útok, keď Lušnikov krásnou prihrávkou našiel Hinďoša a ten už nemal problém skórovať. Michalovský brankár Dávid Okoličány si však čisté konto neudržal, keďže ho tridsať sekúnd pred koncom druhej tretiny prekonal po krásnej prihrávke Giľáka Lukáš Hamráček. Posledná tretina sa už iba dohrávala. Padli v nej ešte dva góly do siete Spišiakov. Najskôr sa v 54. minúte v presilovke presadil Patrik Huňady a dvadsať sekúnd pred koncom zápasu uzavrel jeho skóre Juraj Faith, ktorý upravil na konečných 7:1.   

HK Dukla Michalovce - HK Spišská Nová Ves 7:1 (3:0, 2:1, 2:0)
Góly: 4. Klouda (Faith, Banovský), 5. Čížek (Bezák, Drotár), 9. Čížek (Bezák, Huňady), 34. Salnikov (Lušnikov, Hinďoš), 38. Hinďoš (Lučnikov, Banovský), 52. Huňady (Hinďoš, Lučnikov) pres/1, 60. Faith (Klouda, Banovský) – 40. Hamráček (Giľák)
Vylúčení: 4:5. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Kalina - Bogdaň, M. Korba
Divákov: 550.
HK DUKLA: Okoličány (52. Petro) - Hančák, Drotár, Urban, Voronov, Buraľ, Boboš, Dolgoš - Faith, Klouda, Banovský - Bezák, Huňady, Čížek - Lušnikov, Hinďoš, Salnikov - Fedorko, Gavura, Schnelly
HK: Borároš (53. D. Hudáček) - Zakopjan, Hrubý, Cvengroš, Knižka, Osuský, Kyčák - Smotrila, Koky, Findura - Lesňák, Giľák, Hamráček - Piják, Môcik, J. Lapšanský - Ištocy




Uverejnené: 30.09.2015 19:47:09
files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.