files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín prehral v Trenčíne a je znova na dne tabuľky

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce prehrali v rámci dvanásteho kola Fortuna ligy na pôde majstrovského AS Trenčín 0:2 a v tabuľke klesli na posledné dvanáste miesto. V najvyššej Fortuna lige teraz nastáva reprezentačná prestávka, Michalovčania budú najbližšie v hre až v nedeľu 18. októbra, kedy v šesťbodovom zápase privítajú o 14.00 hod. aj v televíznom prenose RTVS ďalšieho nováčika MFK Skalica, ešte predtým ich v stredu 14. októbra čaká duel štvrtého kola Slovnaft Cupu v Rohožníku.

Michalovskí futbalisti sa po štvrtýkrát v rade predstavili proti účastníkovi európskych pohárov v sezóne 2015/2016, keď tentoraz odohrali duel na pôde aktuálneho slovenského majstra AS Trenčín. Možno aj to im zväzovalo ruky a nohy, pretože v útočnej fáze nepredviedli to, čo sa od nich očakávalo. S dvoma strelami na bránu sa zápas v Trenčíne vyhráva iba ťažko a o tom sa presvedčili teraz aj zverenci trénera Františka Šturma. Tí na Sihoti prehrali 0:2 a po tom, čo Podbrezová senzačne zvíťazila v Žiline 3:1, opäť klesli na posledné miesto v tabuľke.

Obaja tréneri Martin Ševela a František Šturma (ten sedel opäť iba na tribúne) postavili do základných zostáv až trinásť legionárov, takže sme na Sihoti mohli vidieť ozaj pestré hráčske obsadenie. Úvodné sekundy na trenčianskej umelej tráve vyšli lepšie aktuálnemu majstrovi, ktorý na chvíľu pritlačil nováčika. Ten sa však postupne začal čoraz viac osmeľovať, k čomu im výrazne dopomáhal v strede poľa navrátilec po zranení Samuel Garcia Bayón. Po prihrávke michalovského tvorcu sa dostal do dobrej streleckej príležitosti Peter Nworah, jeho strelu z ťažkého uhla ale Igor Šemrinec v bráne Trenčína vyrazil na rohový kop. V štrnástej minúte sa o podobnú situáciu snažili aj domáci. Aliko Mohammad Bala sa predral cez michalovskú obranu, jeho strela skončila na bočnej sieti Kelemenovej brány. Michalovská obrana statočne odolávala do tridsiatej prvej minúty, kedy prišiel prvý gólový moment zápasu. Po pravej strane unikol Bala, ktorý centrom v pokutovom území našiel Scheta a ten priťukol Rabiovi, ktorého strela skončila v michalovskej sieti - 1:0. Skóre sa mohlo meniť aj v 40. minúte, kedy sa po rohu Koolwijka k lopte dostal Bala, jeho strelu však Kelemen vyrazil nohou. Prvý polčas tak skončil zaslúženým vedením domáceho AS, ktorý prakticky celé prvé dejstvo kontroloval priebeh hry.  

Do druhého polčasu urobil domáci tréner Martin Ševela jednu zmenu, keď už nepostavil aktívneho Bala, ktorého nahradil Gino van Kessel. Tento striedajúci hráč mohol hneď svoj prvý dotyk s loptou pretaviť v gólovú šancu, jeho strieľaný center si však cestu do brány nenašiel. Na druhej strane sa zase neujala tvrdá strela Mensaha. Po siedmych minútach druhého polčasu sa rozhodol michalovský realizačný tím k dvojitému striedaniu, keď Nworaha s Bayonom vymenili Dominik Kunca a Stanislav Danko. Tempo hry však naďalej diktovali domáci. Po ich tlaku druhý gól dlho visel na vlásku, michalovská defenzíva však odolávala. Brankár Marián Kelemen držal svojich nad vodou aj krátko po hodine hry, keď bravúrne vytlačil Maduovu hlavičku a takisto aj v 70. minúte, kedy vyškriabal gólovú strelu Dávida Gubu. Michalovčania boli v druhom dejstve v útoku takmer neškodní, ich akcie zväčša končili ďaleko pred pokutovým územím. Inkasovať mohli aj na začiatku 80. minúty, kedy ich opäť zachránil Kelemen, ktorý na dvakrát kryl center Dávida Gubu a takisto aj o tri minúty neskôr, kedy vyrazil strelu toho istého hráča. Za nepremenené šance mohol majstra potrestať Emmanuel Mensah. Ten sa predral obranou Trenčína a jeho strele chýbali centimetre, keď skončila na Šemrincovom brvne. Nakoniec sa prekvapenie nekonalo. O víťazstve Trenčína definitívne rozhodol Matúš Bero, ktorý v sa v brejkovej situácii nemýlil a strelil svoj ôsmy tohtosezónny ligový gól – 2:0.       

AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce 2:0 (1:0)
Góly: 31. Rabiu, 90+. Bero
Rozhodovali: Marhefka - Mókoš, Bobko
AS: Šemrinec - M. Šulek, Kleščík, Rundič, Madu Kingsley - Koolwijk, Rabiu, Bero - Bala (46. Van Kessel), Wesley Moraes da Silva (86. Holúbek), Schet (56. Guba)
MFK: Kelemen - Perez, Khubutia, Vernon, Šimčák - Grič (76. Hamuľak), Sedlák - Koscelník, Bayón (53. Danko), Mensah - Nworah (53. Kunca)



Uverejnené: 03.10.2015 20:14:05 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.