files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla v zemplínskom derby víťazne, zasahovali aj dve sanitky

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili v jedenástom kole I. hokejovej ligy v zemplínskom derby nad tímom MHK Humenné 7:2 a po dvoch prehrách tak zaknihovali víťazstvo. Dva góly michalovskej Dukly zaznamenal Peter Klouda, po jednom pridali Daniel Hančák, Tomáš Banovský, Andrej Salnikov, Patrik Huňady a Matej Hinďoš. Zverenci trénera Petra Tirpáka sa najbližšie predstavia v piatok v Považskej Bystrici, doma ich uvidíme nasledujúcu stredu 21. októbra, kedy v rámci 13. kola privítajú Liptovský Mikuláš.

Prvé zo štyroch zemplínskych derby nadchlo atmosférou v hľadisku, ako aj bojom na ľade. Diváci totiž videli výborný hokej, deväť gólov v sieti brankárov a aj ďalšie výborné zákroky oboch golmanov. Čiernou škrvnou zápasu je zranenie hosťujúceho Ladislava Hopkoviča, ktorého s podozrením na otras mozgu odviezla sanitka do nemocnice. Druhá sanitka musela zasahovať pri humenských fanúšikov, keďže jeden z nich po zápase odpadol...

Zápas medzi tabuľkovými aj regionálnymi susedmi začali lepšie Michalovčania. Neuplynula ani jedna minúta a na humenskej bráne už zvonila po strele Vladimíra Urbana žŕdka. V 4. minúte sa predral hosťujúcou obranou Tomáš Banovský, jeho strelu ale Volentier spoľahlivo kryl. Na druhej strane musel Hinďoš hasiť zlú rozohrávku Georgija Šangina iba faulom na Renčoka, ktorý už bol sám pred Okoličánym. Hostia prvú presilovú hru nevyužili a rázom prišiel trest na druhej strane, keď vylúčenie Podsedlého potrestal úvodným gólom zápasu Peter Klouda - 1:0. Hneď po jeho presnom zásahu mohol skórovať aj Matej Hinďoš, ktorý však z dobrej pozície netrafil odkrytú bránu súpera. Skóre v prvej časti, ktorú Michalovčania na strely vyhrali 16:5, sa mohlo meniť aj v samom závere, keď druhýkrát zvonila humenská žŕdka pri strele Martina Drotára.

V druhej tretine sa roztrhlo vrece s vylúčeniami, keďže hlavný arbiter Peter Korba udelil v tejto časti až šesť nižších trestov. Hra tak bola rozkúskovaná, čo viac vyhovovalo Michalovčanom. Tým veľmi pomohla využitá presilovka o dvoch hráčov, keď Daniel Hančák prepálil od modrej všetko, čo mu stálo v ceste - 2:0. Strelený gól dodal domácim pokoj na hokejky a rázom boli v ofenzíve oveľa nebezpečnejší. Na 3:0 zvyšoval počas ďalšej presilovky Tomáš Banovský, po ktorého presnom zásahu si v 33. minúte vzala lavička hostí oddychový čas. Ten síce na chvíľu zabral, keďže takmer okamžite sa Humenčania nasťahovali do útočného pásma, zabúdali však na zadné vrátka. Najskôr v stopercentnej šanci Huňadyho Volentier vychytal, no v 38. minúte už humenský golman kapituloval, keď sa z brejku dvoch na jedného presadil Andrej Salnikov - 4:0.

Pohodlný náskok Michalovčanov zvýšil v 44. minúte Patrik Huňady - 5:0. Domáci však následne zaspali, čo súper dvoma gólmi Pavla Segľu a Filipa Podsedlého okamžite využil - 5:2 a oddychový čas brala aj michalovská striedačka. Po ňom sa hral hokej hore - dole. Michalovčania však opäť ukázali svoju silu v presilovej hre. Ešte predtým prišiel škaredý moment, keď obranca hosťujúceho MHK Ladislav Hopkovič skončil na nosidlách a s podozrením na otras mozgu musel byť prevezený do nemocnice. Vylúčenie hosťujúceho Vartovníka potrestal v 53. minúte svojím druhým gólom v zápase Peter Klouda, ktorý tak definitívne upokojil svoje družstvo. Na konečných 7:2 upravil presne dve minúty pred koncom Matej Hinďoš. 

HK Dukla Michalovce - MHK Humenné  7:2 (1:0, 3:0, 3:2)
Góly: 15. Klouda (Lušnikov, Banovský) pres/1, 29. Hančák (Banovský, Klouda) pres/2, 33. Banovský (Faith, Klouda) pres/1, 38. Salnikov (Lušnikov, Boboš), 44. Huňady (Schnelly, Hinďoš), 53. Klouda (Hančák, Faith) pres/1, 58. Hinďoš (Fedorko) - 45. P. Segľa (Mihalič, Vartovník), 45. Podsedlý
Vylúčení: 3:9, navyše Vartovník 10. minút nešportové správanie. Presilovky: 4:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: P. Korba - Riš, Janiga. Divákov: 900.
HK DUKLA: Okoličány - Hančák, Šangin, Voronov, V. Urban, Ľ. Buraľ, Boboš, Dolgoš - Faith, Klouda, Banovský - Lušnikov, Drotár, Salnikov - Schnelly, Huňady, Hinďoš - Čížek, M. Gavura, Fedorko.
MHK: Volentier - Renčok, T. Varga, Roháčik, Grega, Janči, Šeliga, B. Horváth, E. Kramár - Renčok, Vartovník, P. Segľa - M. Segľa, Roháč, Podsedlý - Šungár, M. Nagy, Ihnaťo - Mihalič.



Uverejnené: 14.10.2015 20:08:21

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623