files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Za prehru v Rohožníku lietali pokuty, „žlto-modrí“ chcú v nedeľu prelomiť sériu prehier

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce majú za sebou jednu z najťažších prehier v poslednom období. Zverenci trénera Františka Šturmu totiž v stredu prehrali v rámci 4. kola Slovnaft Cupu na pôde účastníka tretej najvyššej futbalovej súťaže skupina Bratislava FC Rohožník po remíze 1:1 v riadnom hracom čase 3:5 na pokutové kopy. Nič teda nebude z plánovanej zaujímavej konfrontácie s druholigovým celkom VSS Košice, ktorá mala prísť na michalovskom štadióne na rad v piatom kole a viacerí diváci z oboch táborov sa na ňu už tešili. Michalovčania si tak štvrtou prehrou v rade nepridali na pohode pre nedeľňajším dôležitým zápasom, v ktorom od 14.00 hod. aj pred kamerami RTVS privítajú ďalšieho nováčika Fortuna ligy MFK Skalica, ktorý pre zmenu nevyhral už desať ligových duelov v rade.

Budú lietať pokuty

Prehra na pôde treťoligistu nenechala chladným ani vedenie klubu, ktoré sľubuje pokuty aj „vyhadzovy“. „Hráčom aj realizačnému tímu budú udelené pokuty v minimálne takej výške, aké boli naše náklady na účinkovanie v Slovnaft Cupe,“  citovala oficiálna stránka MFK Zemplín predsedu predstavenstva klubu Igora Šoltinského, ktorý pokračoval aj ďalej. „Vyzerá to tak, že niektorí hráči si už michalovský dres neoblečú. Ktorí to budú, zatiaľ konkretizovať nebudem. A ak nedopadne dobre ani nedeľňajší zápas so Skalicou, pristúpime ešte k tvrdším postihom.“ 

Jediný michalovský gól v Rohožíku zaznamenal Michal Hamuľak

Rozhodli nepremenené šance

Tréner František Šturma dal v Rohožníku v základnej zostave príležitosť viacerým hráčom, ktorí predtým nedostávali dostatok príležitosti a na to, zrejme aj družstvo doplatilo. Fortunaligista síce mal počas celého duelu prevahu, no tú nedokázal pretaviť v strelenie viac ako jedného gólu, ktorým Hamuľak vyrovnával na 1:1 a v penaltovej lotérii už nemal dostatok šťastia na postup do piateho kola. „Určite rozhodli naše nepremenené šance,“ rozhovoril sa Stanislav Danko, po ktorého príchode na ihrisko v 53. minúte hra michalovského celku ožila, no na viac ako vyrovnanie to nestačilo. „Súpera nakopol rýchly gól už v siedmej minúte. Potom sme síce mali prevahu, no doplatili sme na koncovku. Nepremenili sme tri tutovky, čo sa nám následne vypomstilo v penaltách, po ktorých sme vypadli. Na pokutové kopy sme hrať určite nechceli. Chceli sme vyhrať v riadnom hracom čase. Žiaľ, prišlo na ne a dopadlo to tak, ako to dopadlo,“ poznamenal ešte k zápasu rodák z neďalekých Pozdišoviec.

Michalovčania aj Skaličania momentálne ťahajú nepriaznivé série prehier. Kto ju prelomí v nedeľu?  

Sériu prehier chcú prelomiť v nedeľu

Michalovskí futbalisti tak aj po reprezentačnej pauze ťahajú nepriaznivú sériu prehier, ktorá stredajším nezdarom v Rohožníku narástla na štyri zápasy. Pred nedeľňajším stretnutím, v ktorom „žlto-modrí“ privítajú o 14.00 hod. Skalicu im to určite nepridalo na psychickej pohode. „To ma takisto mrzí, pretože sme si mohli pred šesťbodovými zápasmi so Skalicou a Podbrezovou trošku vylepšiť náladu. Tá mohla byť lepšia... Teraz nám neostáva nič iné, len sa s tým pobiť. Určite nám nik nepomôže a z toho sa musíme dostať výsledkami a výkonmi sami. V nedeľu proti Skalici musíme ísť od začiatku naplno, pretože naším jednoznačným cieľom bude prelomiť sériu prehier a konečne zabodovať naplno,“ uviedol Stanislav Danko.

Stanislav Danko verí v nedeľu vo víťazstvo

V podobnej, ba možno ešte aj horšej situácii, je nedeľňajší súper Michalovčanov, ďalší nováčik Fortuna ligy MFK Skalica. Záhoráci po dvoch výhrach v úvodných kolách, keď najskôr zvíťazili v Ružomberku a potom práve nad Michalovčanmi (1:0), ťahajú desaťzápasovú sériu bez výhry, v ktorej zaznamenali iba štyri remízy. Nečudo tak, že sú na desiatom mieste tabuľky a pred poslednými Michalovčanmi majú náskok iba troch bodov. „Tá naša strata môže byť v nedeľu vyrovnaná a urobíme všetko preto, aby sa tak stalo. So Skaličanmi sme síce dvakrát v minulej sezóne vyhrali, no teraz je tam úplne iný káder, ako na jar. Stretnú sa dve družstvá, ktoré dlho nevyhrali a ja verím, že sa to v našom prípade v nedeľu zmení,“ uzavrel debatu Danko, ktorý svojim gólom zabezpečil nateraz posledné tri body Michalovčanov v najvyššej súťaži, keď zaznamenal jediný presný zásah v zápase 9. kola Spartak Trnava - MFK Zemplín Michalovce (0:1).

PETER BRENDZA



Uverejnené: 16.10.2015 15:36:56 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.