files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nepriaznivá séria ukončená, Michalovčania už neuzatvárajú tabuľku

Po štyroch prehrách v rade (troch ligových a jednej pohárovej) nastúpili futbalisti MFK Zemplín Michalovce na stretnutie trinásteho kola Fortuna ligy proti ďalšiemu nováčikovi súťaže MFK Skalica s jasným imperatívom - víťazstvom. S tým však nastúpili aj hostia, ktorí v lige ťahali nepriaznivú desaťzápasovú sériu bez víťazstva. Tú nakoniec aj predĺžili, pretože aj keď viedli po góle Ľubomíra Ulricha, Michalovčania parádnym trojgólovým obratom otočili výsledok. Ešte v prvom polčase vyrovnával z pokutového (mimochodom prvého, ktorý Michalovčania zahrávali ako „fortunaligisti“) Samuel Garcia Bayón, na začiatku druhého dejstva dvakrát skóroval Stanislav Danko. Konečný výsledok 3:1. Zemplínčania sa tak posunuli na jedenáste miesto v tabuľke, keď predstihli Podbrezovú. A práve „Horehroncov“ privítajú „šturmovci“ túto sobotu o 17.00 hod. v ďalšom šesťbodovom zápase... 

Až desať zmien v základnej zostave urobil tréner MFK Zemplín Michalovce František Šturma (štyria hráči sa dokonca nedostali na zápasovú súpisku) oproti nevydarenému zápasu zo stredy, kedy jeho zverenci neuspeli vo štvrtom kole Slovnaft Cupu, v ktorom vypadli v Rohožníku, kde prehrali po remíze 1:1 3:5 na strely zo značky pokutového kopu. Jeho hráči nezačali najlepšie ani zápas proti Skalici. Tá mala v prvých minútach hru vo svojich rukách a po chybe michalovskej obrany sa zmocnil lopty Ľubomír Ulrich, ktorý svoje sólo zakončil strelou popod nohy domáceho brankára Mariána Kelemena. „Do zápasu sme vstúpili dobre, boli sme podľa mňa lepším tímom, mali sme viac z hry a takisto aj viac šancí ako domáci. Všetko sa vyvíjalo podľa našich predstáv, dali sme gól, boli sme na koni. Bohužiaľ, rýchlo sme inkasovali vyrovnávajúci gól. Stalo sa to po individuálnej hrubej chybe, ktoré stále opakujeme. Aj následne sme mali viac šancí, súpera podržal brankár Kelemen. V polčasovej prestávke sme si povedali, že máme zápas dobre rozohraný a keď neurobíme nejakú hlúpu chybu, môžeme tu vyhrať. My sme ich však urobili na začiatku druhého polčasu,“ uviedol na začiatok svojho hodnotenia tréner MFK Skalica Aleš Křeček.

O výsledku zápasu rozhodol úvod druhého polčasu, v ktorom v prvej desaťminútovke Michalovčania dvakrát skórovali zásluhou Stanislava Danka, ktorý rozhodol o tom, že michalovská šnúra prehier je na konci. „Pred druhým gólom sme urobili asi tri chyby v rade, čo vyústilo v súperovom gól. Mário Kurák sa nechal zbytočne obísť útočníkom Michaloviec. Hneď na to sme inkasovali opäť a ten zápas sme už nedokázali otočiť. Aj napriek tomu, že sme mali osemnásť striel, sme už druhý či tretí gól nepridali a Michalovčania si tak vedenie postrážili. Som sklamaný z výsledku, ako aj z našich chýb v defenzíve,“ podotkol Aleš Křeček. „Netvrdím, že sme začali druhý počas zle. Tých prvých päť minút bolo v poriadku. Urobili sme však chyby, na ktoré sme doplatili. Pred druhým gólom prišla hrúbka Mária Kuráka a dokedy sme sa z tohto gólu otrepali, prišiel ďalší. Súper pri tých góloch nič svetoborné neukázal. Neboli to nejaké krásne akcie. Skôr to boli naše chyby, ktoré by sa na tejto úrovni nemali stávať,“ dodal ešte k zápasu Aleš Křeček.  

V súboji českých lodivodov tak bol úspešnejší ten michalovský, František Šturma. „Som veľmi rád, že sme to zvládli a dôležitý zápas vyhrali. Po prehre v Rohožníku bol na nás vyvíjaný tlak a aj preto to bolo pre nás veľmi ťažké stretnutie. Súperovi sme umožnili po našich chybách a zlých rozohrávkach niekoľko brejkových situácii. Som veľmi rád, že chlapci po inkasovanom góle zdvihli hlavy. Následne to bolo o chybách. Urobili sme ich my, aj súper. Do druhého polčasu sme chceli vstúpiť ofenzívnejšie, čo sa nám aj podarilo. Náš vstup do neho bol fakt dobrý a po krásnych akciách sme dvakrát skórovali. Je pravdou, že výkon Mariána Kelemena bol excelentný, no nechcem chváliť iba jedného hráča, pretože sme zahrali ako jeden tím a ako jeden tím sme zvíťazili,“ poznamenal František Šturma, ktorý po odpykanom trojzápasovom treste za svoje slová po zápase so Slovanom Bratislava na adresu rozhodcov, už mohol sedieť na striedačke.

Michalovský lodivod priznal, že po stretnutí mu spadol zo srdca obrovský balvan. „Po stredajšom zápase v Rohožníku tu nebola najlepšia atmosféra. My sme už však v stredu robili všetko preto, aby sme zvládli práve tento duel so Skalicou. Aj kvôli tomu sme v Rohožníku postavili takú zostavu, akú sme postavili. Šetrili sme hráčov a dúfali, že sa tí z lavičky chytia. Ukázalo sa, že niektorí na to nemajú a to budeme riešiť v ďalších dňoch. Ja som veľmi rád, že sa nám podarilo proti Skalici zvíťaziť, čo bolo aj hlavným cieľom,“ podotkol tréner michalovského celku.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa tak znova odrazili z dna ligovej tabuľky, keď poslednú priečku prenechali Podbrezovej, na ktorú majú opäť dvojbodový náskok. Ten môže narásť ešte o ďalšie tri body v sobotu, keď „Horehroncov“ privítajú od 17.00 hod. v druhom „šesťbodovom“ zápase v rade. „Teraz pre nás nastáva situácia, že každý zápas je dôležitý a každý bod bude dobrý. Keď sa pozriete na tabuľku, je to dosť vyrovnané. O záchranu bude podľa mňa hrať päť – šesť tímov. S Podbrezovou pôjde o ďalší zápas, ktorý hráme doma a tie by sme mali zvládať. Je to však futbal a môže sa stať čokoľvek. Na ďalší duel sa však určite budeme pripravovať s plnou vážnosťou, tak ako sme sa pripravovali na Skalicu,“ zdôraznil František Šturma.

Michalovčania tak prerušili sériu štyroch prehier v rade, na druhej strane Skaličania nevyhrali už jedenásť ligových duelov v rade a po vynikajúcom štarte do sezóne, keď v úvodných dvoch zápasoch získali za dve výhry šesť bodov, sa prepadávajú v tabuľke a už sú na desiatom mieste. Čím si vysvetľuje tréner Křeček nepriaznivú jedenásťzápasovú sériu? „Keby som to vedel, tak túto sériu už nemáme. Je to o tom, že nehráme zle, no zakaždým urobíme nejakú chybu, na ktorú doplatíme. Niektoré zápasy sme mali dobre rozohrané, no zakaždým sme na niečo doplatili. Tím nie je zlý, ani nie je neskúsený, v kritických momentoch si však nevieme pomôcť. Dopredu hráme slušne, dávame góly, vytvárame si šance. Zle však hráme v obrane. Nie je to ani v systéme, skôr v individualitách. Pokiaľ sa chceme posunúť ďalej, musíme urobiť nevyhnutné personálne zmeny, čo sa týka obrany,“ uviedol lodivod MFK Skalica, ktorý verí, že nepriaznivú sériu jeho zverenci ukončia v nasledujúcom domácom zápase so Senicou. „Verím v to, že sa nám to podarí. Chceme vyhrať ďalší zápas a potom ďalší a ďalší. U nás v Čechách sa hovorí, že zajace sa počítajú až po hone, takže o tom, či sme boli úspešní, alebo nie, môžeme hovoriť až po 33. kole.“

PETER BRENDZA



Uverejnené: 19.10.2015 13:15:02 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.