files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Mária Holešová: Dosiahla som svoje povinné góly

Hádzanárky Iuventy Michalovce počas minulého víkendu v dvojzápase druhého kola Pohára EHF v domácej Chemkostav aréne nadeľovali. Debaklami 48:15 a 47:10 a celkovým skóre 95:25 vyprevadili domov luxemburského vicemajstra HC Standard Luxemburg, a postúpili tak do tretieho kola európskeho pohára č.3.

„Tréner nám zdôrazňoval, aby sme boli koncentrované počas celých duelov. Možno aj preto také vysoké víťazstvá. Naším cieľom si bolo odskúšať niektoré prvky, ktoré trénujeme. Či už to boli signály v útoku alebo obrana. Aj preto si myslím, že sme tento dvojzápas zvládli výborne,“ poznamenala k víkendovým duelom kridelnička Iuventy Michalovce Mária Holešová, ktorá následne podotkla. „Súper ma trošku zaujal tým, že aj napriek nepriaznivému stavu chcel hrať s nami hádzanú. Práve nám krídlam takáto hra vyhovovala, pretože sme mohli hrať rýchlu prvú vlnu. Dosahovali sme jednoduché góly, na ktoré sme sa veľmi nemuseli narobiť. Nemuseli sme sa tak vybíjať na postavenú obranu.“

Bola to práve 22-ročná Žilinčanka, ktorá sa v dvojzápase gólovo doslova utrhla, keď zaknihovala dovedna 21 gólov. Táto bilancia ju okamžite katapultovala na prvé miesto v tabuľke kanonierok Pohára EHF. (tabuľka kanonierok Pohára EHF). „Príliš ma to nerozptyľuje. Súper bol, aký bol, hral ako hral a aj preto prišli tieto moje góly, ktoré beriem ako povinné. Radosť z toho určite mám, ne nerobila by som z toho nič extra,“ skromne uviedla pre Noviny Zemplína Mária Holešová.  

Zverenky trénera Františka Urbana tak zopakovali v Pohári EHF svoj minulosezónny postup medzi 32 najlepších. To či sa dostanú aj do najlepšej šestnástky sa rozhodne v novembrovom atraktívnom súboji slovenského a španielskeho majstra, keďže v treťom kole bude ich súperkami šampión z krajiny vicemajsteriek Európy Balonmano Bera Bera. „To už budú o dosť ťažšie zápasy. Španielska reprezentácia má svoju kvalitu. Na poslednom európskom šampionáte skončila na druhom mieste. Majster jej krajiny bude určite taktiež silný a hoci prevažná väčšina španielskych reprezentantiek sú legionárky, aj Bera Bera je určite kvalitným tímom. Musíme sa na nich dobre pripraviť. Výhodu budeme mať v našej brankárke Raquel Alvarez Lafuente, ktorá určite svoje krajanky pozná a poradí nám, čo a ako,“ zdôraznila Mária Holešová. 

Na Michalovčanky však ešte pred prestížnymi zápasmi európskeho pohára čaká náročný záver jesennej časti. Už túto sobotu o 17.30 hod. privítajú vo svojej Chemkostav aréne českého vicemajstra a momentálne tretí interligový tím DHC Sokol Poruba a týždeň na to absolvujú doma duel proti českému majstrovi DHK Baník Most. „Zápasy s luxemburským tímom boli veľmi dobrou prípravou na týchto súperov.  Teraz už máme v hlavách iba Porubu a v tomto zápase chceme naďalej udržať tohtosezónnu ligovú stopercentnosť,“ uviedla na záver Mária Holešová.

 

Peter Brendza



Uverejnené: 21.10.2015 16:08:52 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.