files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Priemerný výkon na Liptákov nestačil, Dukla s treťou domácou prehrou

Už je to ako obohraná pesnička. Raz zahrajú výborne a zabodujú, raz zase nie. V stredu si michalovskí hokejisti vybrali slabší deň a po priemernom výkone podľahli v rámci trinásteho kola prvej hokejovej ligy celku MHK 32 Liptovský Mikuláš 2:6.

Treba podotknúť, že Liptáci vyhrali na Zemplíne absolútne zaslúžene. Boli lepší hokejovo, korčuliarsky a svoj výkon napokon pretavili k dôležitým trom bodom. „Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas,“ rozhovoril sa útočník MHK 32 Ján Cibuľa, ktorý následne pokračoval. „Predviedli sme kolektívny výkon. Každá jedna päťka podala dobrý výkon, dobre sme korčuľovali a asi to rozhodlo. Je pravda, že sme poľavili na začiatku druhej tretiny, no následne sme sa vrátili do zápasu a podľa mňa sme ho zaslúžene vyhrali,“ zdôraznil strelec druhého a štvrtého gólu Liptákov.

 

Rozhodla druhá polovica druhej tretiny

Chlieb zápasu sa lámal v druhej polovici druhej tretiny, kedy za stavu 2:2 hostia podnikli dve rýchly kontry, ktoré skončili gólmi. „Domácim sa na začiatku druhej tretiny podarilo vyrovnať a boli na koni. Mali nejaké presilovky, tie však nevyužili. Nebol to jednoduchý zápas a za stavu 2:2 sa naozaj lámal. Boli to ideálne brejkové situácie, ktoré by určite zamávali s každým tímom,“ zdôraznil útočník tímu, ktorý sa každým kolom posúva vyššie v tabuľke. Kde siahajú ambície Liptákov v tejto sezóne? „O tých je ešte predčasné hovoriť. Šesť a viac tímov z tejto ligy chce nakuknúť do baráže. My sme radi, že sa postupne posúvame a že zbierame body aj na ľadoch takých súperov, ako sú Michalovce,“ dodal na záver útočník MHK 32, ktorý v minulosti pôsobil aj vo Zvolene, Košiciach, či francúzskom Štrasburgu.

Opäť doplatili na vlastné chyby

Michalovčania si za svoj predvedený výkon v stredu rozhodne bodovať nezaslúžili. Z ich strany sa dalo pozerať akurát na druhú tretinu, v prvej a tretej dominoval lepší súper, ktorého hráči sa lepšie vysporiadali s dôležitým duelom. „Vojaci“ tak opäť nevyšli zo svojho tieňa a nezaknihovali v tejto sezóne prvýkrát tretie víťazstvo v rade. Ba naopak, po stopercentom týždni majú opäť nábeh na bezbodový. V minulých dueloch sa Michalovčania prezentovali hlavne výbornými prvými tretinami, teraz to však bolo inak a v prvých minútach duelu prakticky nevyšli zo svojho pásma. „Neviem si vysvetliť, prečo sme začali so slabým pohybom. Bol to z našej strany laxný začiatok, no po inkasovanom góle sme sa zobudili a od tej desiatej minúty už bola naša hra lepšia. Vyrovnali sme hru a aj skóre. V druhej polovici prvej tretiny a v druhej tretine sme mali viacero šancí, no tie sme nevyužili. Navyše, opäť po našich hrubých individuálnych chybách skóroval súper,“ uviedol na margo zápasu tréner michalovskej Dukly Peter Tirpák.

Aj podľa jeho slov sa zápas lámal v druhej polovici druhej časti. „V tejto časti zápasu súper dvakrát vyšiel zo svojho pásma a strelil z toho dva góly. To, čo nás trápi počas celej sezóny a to, čo aj trénujeme, čiže rozobrať si hráčov a nepúšťať súpera do šancí, to sme opäť nedodržali a ten po našich chybách rozhodol o svojej výhre.“

 Dlhá cesta a náročný súper

Trénera Petra Tirpáka v poslednej dobe trápia viaceré zranenia. Aspoň na striedačke už síce bol útočník Róbert Jenčo, na druhej strane k dlhodobo zranenému Zoltánovi Kubátovi sa pridal Matej Hinďoš a takisto aj dvojica ruských hráčov Alexej Voronov a Gleb Lušnikov. Pred náročnou sériou, v ktorej za desať dní odohrajú Michalovčania štyri zápasy, to nie je najlepšia správa. Už v piatok absolvujú duel na ľade nebezpečnej Senice, kde ich čaká nielen cesta cez celú republiku, ale aj náročný súper. „Uvidíme, v akej zostave na Záhorie pocestujeme a či sa niekto zo zranených hráčov dá dokopy. Určite tam nepôjdeme v porazeneckej nálade a v Senici chceme zabodovať. Musíme sa však vyvarovať individuálnych chýb, ktoré ste mohli vidieť na našej strane v zápase proti Liptovskému Mikulášu,“ poznamenal na záver tréner michalovskej Dukly.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 22.10.2015 18:27:45 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.