files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla zo Záhoria s troma cennými bodmi

Michalovskí hokejisti cestovali po stredajšej domácej prehre s Liptovským Mikulášom (2:6) do Senice s malou dušičkou, no aj s cieľom získať stratené body naspäť. Proti však nebol iba ambiciózny súper, ktorý na svojom ľade nerozdáva body v tejto sezóne až tak často, no aj náročná osemhodinová štreka autobusom, ktorá viackrát predtým mala za príčinu prehru Dukly na Záhorí. To sa však tentoraz nekonalo, keďže sa Michalovčania po bojovnom výkone nezlomili ani pri vedení domácich 2:0, či 3:2. Troma presilovkovými gólmi najskôr vyrovnali stav a štyri minúty pred koncom zabil klinec do rakvy Seničanov Andrej Salnikov.

„Myslím si, že diváci videli dobrý a bojovný zápas,“ rozhovoril sa tréner michalovskej Dukly Peter Tirpák, ktorý bol rád, že jeho zverenci potom, čo doma body s Liptovským Mikulášom stratili, ich teraz zo Záhoria priviezli naspäť. „Obidva tímy chceli vyhrať, no podľa môjho názoru sme my mali viac čistých gólových šancí ako domáci a naša výhra je preto zaslúžená. O ten jeden gól sme boli podľa mňa lepším tímom,“ podotkol ešte k zápasu tréner michalovskej Dukly. Tá v Senici viackrát predtým doplatila na náročnú osemhodinovú cestu cez celú republiku. Neobával sa jej lodivod podobného osudu aj teraz? „Samozrejme, že áno. Mali sme totiž za sebou dlhú cestu a čakal som, že domáci hokejisti na nás v prvej tretine vybehnú. Síce sa o to aj snažili, no my sme ich dobrou hrou prakticky do ničoho nepúšťali,“ zdôraznil Peter Tirpák.

Víťazstvo Dukly zariadil v 56. minúte Andrej Salnikov

V presilovkách najlepší v lige

Michalovčania síce ustáli prvú tretinu, ktorá skončila bezgólovou remízou, no hneď na začiatku druhej časti dvakrát v rýchlom slede inkasovali. Tento moment ich však nezlomil. Pomohla im aj minútová presilovka o dvoch hráčov, z ktorej znížil Georgij Šangin a následne pri presilovke piatich proti štyrom vyrovnal Juraj Faith. Tretí gól v nerovnovážnom stave pridali Michalovčania v polovici tretej tretiny, kedy ním vyrovnával Daniel Hančák na 3:3. „Inkasovali sme veľmi lacné góly opäť po našich chybách. Vedeli sme však, že naša šanca ešte príde a tá prišla v presilovke piatich proti trom. Vrátili sme sa do zápasu a potom už sme svoju šancu nepustili z rúk,“ zdôraznil Peter Tirpák na margo výhry 4:3 na senickom ľade. Apropo, presilovky. V nich je michalovská Dukla v tejto sezóne veľmi úspešná. Po troch góloch do senickej siete jej hráči zaznamenali už dvadsať presných zásahov v nerovnovážnom stave a takmer s 23% sú v tomto smere najúspešnejším tímom v ich využívaní. „Je to možno aj preto, že presilovkám v tréningu venujeme dosť času. Chvalabohu za to, že nám v tejto sezóne tak idú a darí sa nám aspoň v nich,“ uviedol tréner michalovskej Dukly.

Pred náročným týždňom si zlepšili náladu

Michalovskí hokejisti si tak na svoje konto pripísali druhé víťazstvo na ľade súpera v rade a v tabuľke sa posunuli na šieste miesto, keď predstihli práve Senicu. Pred náročným týždňom, v ktorom odohrajú tri ťažké zápasy, keď najskôr v stredu privítajú na svojom ľade vo východoslovenskom derby Bardejov, potom v piatok cestujú na ľad nevyspytateľnej Trnavy a v nedeľu nastúpia doma na ďalšie východoslovenské derby proti Prešovu, si teda aspoň trochu vylepšili náladu. „Tá nálada je určite lepšia, ako po stredajšej prehre s Liptovským Mikulášom. Máme niekoľko zranení. Aj teraz sme v Senici neboli všetci. Uvidíme, či sa zranení dajú do stredy dokopy. Určite to budú veľmi ťažké zápasy. Tie s Bardejovom sú vždy náročné, k tomu príde ďalšia dlhá cesta autobusom do Trnavy a naspäť, no a takisto aj proti Prešovu nás nič ľahké nečaká. Bude to teda veľmi náročný týždeň,“ podotkol na záver tréner michalovskej Dukly.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 25.10.2015 11:09:08 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.