files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Výprask michalovských florbalistiek v Prešove

Aj keď pohľad na tabuľku bol pred zápasom siedmeho kola najvyššej florbalovej Extraligy žien priaznivejší pre nováčika súťaže Eastern Wings Michalovce, na jeho konci sa napokon tešili hráčky FBK Mikuláš Prešov. Tie uštedrili Michalovčankám debakel 9:0 a odsunuli ich na deviate miesto v tabuľke.

Šarišankám sa na začiatku súťaže nedarilo, keď zo šiestich duelov vyťažili akurát jedno víťazstvo. Zakaždým doplácali na nepresnú koncovku a problémy v obrane. Všetko si však vynahradili proti Michalovčankám, keď im hlavne v prvých dvoch tretinách spadlo do siete prakticky všetko, na čo siahli. „Tento zápas nás nezachytil v najlepšom rozpoložení. Súper nás trochu prekvapil novou posilou Lenkou Cuprákovou, ktorá zahrala vynikajúco. Strelila nám dva góly, na ďalších sa podieľala. Aj keď sme boli pred zápasom v tabuľke vyššie, ako Prešovčanky, ja som vedel, že to bude ťažký zápas. FBC Mikuláš je totiž stabilným extraligistom a má vo svojom rade skúsenejšie dievčatá, ako máme my. Všetko sa to ukázalo v zápase. Aj keď sme chceli bodovať, jednoducho sme nemali na to nárok a súper od úvodu na ihrisku dominoval,“ skonštatoval manažér Eastern Wings Michalovce Gerhard Puchír.

Jediný gól za tri zápasy

Michalovčankám zrejme dochádza po výbornom vstupe do Extraligy dych. Potom, čo v prvých štyroch dueloch zaknihovali dve víťazstvá (jedno po predĺžení) a dve prehry, prišli tri prehry v rade s hrozivým skóre 1:24. Zákonite tak v tabuľke klesli na deviate miesto. „S jediným streleným gólom v troch zápasoch sa bodovať nedá. Už po zápasoch v Pruskom a Nemšovej som hovoril o nutnosti posilnenia ofenzívy. Posilňujú sa aj súperi. Náš najbližší Hurikán Bratislava má dve nové hráčky a v tomto smere nesmieme zaháľať ani my. Nechceme totiž v súťaži hrať druhé husle. Problémy v ofenzíve by nám mohlo vyriešiť angažovanie strelkyne, ktorú intenzívne hľadáme,“ zdôraznil manažér Gerhard Puchír. Po troch zápasoch u súperov teraz na hráčky nováčika súťaže čaká štvorzápasová séria domácich duelov. Michalovčanky sa najskôr v domácej Mestskej športovej hale predstavia v sobotu 14. novembra, kedy o 16.00 hod. privítajú družstvo VŠK FTVŠ Hurikán Bratislava a doma ich môžeme vidieť aj v nedeľu 15. novembra, kedy o 12.00 hod. nastúpia proti ŠK Slávia SPU DFA Nitra. „Určite už budeme chcieť zabodovať, no to bol náš cieľ aj pred zápasom v Prešove. Dúfam, že dovtedy naše problémy v ofenzíve nejako vyriešime a proti tabuľkovým susedom nastúpime silnejší,“ dodal na záver manažér Eastern Wings Michalovce.

FBC Mikuláš Prešov - Eastern Wings Michalovce 9:0 (4:0, 4:0, 1:0)

Góly: 1. Cupráková (Kvasková), 13. Kvasková, 14. Semančíková, 19. Potančoková (Lupačová), 23. Majtánová (Bergová) pres/1, 23. Robová (Semančíková), 37. Potančoková (Duľová), 39. Kvasková (Zajacová), 60. Cupráková (Kvasková).

EASTERN WINGS: Kandriková - Kuchariková, Vrábeľová, Čornejová, Škodiová, Jakabová, Gajdošová, Komlodyová, Galová, Maťašová, Laurinčíková, Paulovčáková, Brillová.

Dorastenci rozdrvili Spišskú Novú Ves

V prvej lige dorastencov skupina Východ boli v hre aj hráči FBK Michalovce. Tí v druhom kole privítali celok FBC Young Arrows Spišská Nová Ves a vo svojej domovskej Mestskej športovej hale ho vôbec nešetrili, keď si po vysokej výhre 14:3 pripísali na svoje konto prvé tohtosezónne víťazstvo. Čiastočne tak odčinili prehru 3:7 z prvého kola na ihrisku ATU Košice. Michalovčania, ktorí sú momentálne na treťom mieste v tabuľke, budú najbližšie v hre tento štvrtok, keď sa predstavia na pôde Florko Košice, doma ich následne uvidíme v pondelok 2. novembra, kedy privítajú družstvo FBC Mikuláš Prešov.

FBK Michalovce - FBC Young Arrows Spišská Nová Ves 14:3 (4:0, 4:1, 6:2)

Góly: 1. Skalko (Sokirka), 12. Rauch (Sokirka), 12. Rauch, 14. Sokirka (Rauch), 22. Rauch (Sokirka), 24. Sokirka, 28. Sokirka (Pempek), 29. Sokirka (Pempek), 34. Havrilčák, 40. Sokirka, 40. Rauch (Sokirka), 41. Sokirka (Rauch), 41. Sokirka (Havrilčák), 45. Sokirka (Rauch) - 11. Jančár (Bajus), 23. Legvarský, 45. Legvarský (Žemla)

FBK: Pempek, Šrega - Rauch, Havrilčák, Choma, Haňo, Sokirka, Guľvaš, Čarný, Skalko, Pakán, Sidun, Cifranič.        

Peter Brendza



Uverejnené: 26.10.2015 19:31:24 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.