files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla zabodovala v Trnave, chce aj proti „tučniakom“

Keď na začiatku sezóny valcovali michalovskí hokejisti na domácom ľade a nedokázali zabodovať u súperov, hovorilo sa, že im viac sedí domáce prostredie. Teraz sa karta otočila. Zverenci trénera Petra Tirpáka totiž v posledných dvoch domácich dueloch ťahali za kratší koniec, no na druhej strane, po víťazstve 3:1 v piatkovom šestnástom kole prvej hokejovej ligy zaknihovali už tretie víťazstvo u súpera v rade. A to aj napriek tomu, že v „slovenskom Ríme“ chýbali pre zranenie brankárska opora Dávid Okoličány, ako aj najlepší strelec tímu Tomáš Banovský.

Devätnásťročný Roman Dzúr kryl 26 z 27 striel "trnavských gladiátorov"

Skvelý Dzúr

Väčšiu stratu pre tím malo znamenať zranenie brankárskej jednotky, keďže v družstve je okrem neho už iba kvôli častým chorobám nerozchytaný Tomáš Petro a junior Roman Dzúr. Ten sa však v piatok predstavil vo vynikajúcom svetle, keď okrem jednej kryl všetkých ostatných 26 striel domácich „gladiátorov“. „Chytal naozaj výborne,“ skonštatoval na margo výkonu juniora Dzúra tréner michalovskej Dukly Peter Tirpák. Ten sa vôbec nebál hodiť do vody mladého golmana. „To rozhodne nie! Viem o jeho kvalitách. V juniorskej Extralige je viackrát v obrovskej permanencie, no zakaždým si poradí a je pre družstvo oporou. Skôr som sa bál, aby nebol príliš premotivovaný. Na začiatku síce inkasoval gól, ktorý vonkoncom nejde na jeho vrub, no potom chytal skvele. Vyriešil viacero nebezpečných situácii a bol pre tím oporou,“ podotkol ešte Tirpák, ktorému Dzúr poriadne zamotal hlavu pre ďalšie zápasy. „V nedeľu proti Prešovu pravdepodobne dostane šancu opäť. Po takomto výkone, aký predviedol v Trnave, by si ju zaslúžil aj vtedy, keby bol Dávid Okoličány zdravotne fit.“     

Ivan Fedorko v Trnave zaznamenal svoj prvý tohtosezónny gól

Rozhodol druhý gól

Michalovskí hokejisti sa s absenciou dvojice zranených hráčov vysporiadali veľmi dobre. Navyše trénerovi Tirpákovi chýbal aj obranca Martin Boboš a so sebazaprením na zápasy naďalej nastupuje Matej Hinďoš. Došlo teda k preskupeniam v útokoch. V tom prvom sa popri skúsených harcovníkoch Jurajovi Faithovi a Petrovi Kloudovi predstavil Ivan Fedorko. Ten sa nestratil a gólom na 3:1 v tretej tretine zabil definitívny klinec do trnavskej rakvy. „Myslím si, že dôležitejší ako môj gól, strelil Martin Drotár, ktorý nás v druhej tretine poslal do vedenia,“ skromne poznamenal odchovanec humenského hokeja v službách michalovskej Dukly, pre ktorého to bol prvý presný zásah v sezóne. „Na zápas v Trnave sme sa pripravovali zodpovedne, pretože sme chceli stratené body zo zápasu s Bardejovom späť. Som veľmi rád, že sa to podarilo, aj keď to ľahký duel určite nebol,“ vrátil sa ešte k zápasu v Trnave Ivan Fedorko.   

Majú im čo vracať

Prvá hokejová liga má po prvýkrát v sezóne tento týždeň na programe tri kolá. Je to spôsobené reprezentačnou prestávkou, ktorá je v pláne na budúci týždeň. Michalovčania tak ešte na chvíľu musia zabudnúť na boľačky, pretože v nedeľu 1. novembra ich čaká veľmi ťažký duel, keďže vo východoslovenskom derby privítajú celok HC Penguins Prešov. Prešovčanom majú Michalovčania čo vracať, keďže s nimi až trikrát v tejto sezóne ťahali za kratší koniec. Dve prehry v príprave síce zaboleli, no to nebolo nič proti porážke 0:6, ktorú utrpeli v šiestom ligovom kole na Šariši. „Presne ako hovoríte, máme im čo vracať. Prehrali sme s nimi trikrát a túto sériu už v nedeľu nechceme predlžovať. Chceme ich prvýkrát zdolať a po dvoch domácich prehrách konečne potešiť aj našich divákov,“ skonštatoval Ivan Fedorko, podľa ktorého na „vojakov“ čaká motivovaný súper. „Musíme si dať pozor na každého hráča zo strany súpera. Najviac asi na Riša Šechného s Ľubom Fajčákom, ktorí budú mať motiváciu zdolať nás. Je tam však aj Igor Halás s Romanom Kohutiarom, ktorým to sype v poslednej dobe tiež. Obaja budeme mať v nohách piatkové zápasy, no paradoxne menšiu výhodu budú mať oni, keďže hrali doma a neabsolvovali dlhú cestu zo západu Slovenska, ktorú máme v nohách my. Aj napriek tomu však chceme v nedeľu vyhrať a získať po prvýkrát v sezóne skalp tohto súpera,“ dodal presvedčivo na záver Ivan Fedorko.

Peter Brendza



Uverejnené: 31.10.2015 12:46:51 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.