files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa v šlágri jesene zdolala Most

Hádzanárky michalovskej Iuventy zvíťazili v ostro sledovanom šlágri deviateho kola spoločnej česko-slovenskej súťaže WHIL doma nad DHK Baník Most 28:22, keď do prestávky viedli 17:11. Zverenky trénera Františka Urbana sa počas najbližšieho víkendu v sobotu 7.novembra 2015 predstavia v rámci súboja desiateho kola na palubovke Veselí nad Moravou, potom v stredu 11.novembra 2015 budú v predohrávanom stretnutí jedenásteho kola hostiť Sláviu Partizánske, nuž a potom už príde na rad prestížna konfrontácia so španielskym šampiónom Balonmano Bera Bera v treťom kole Pohára EHF.


Šláger jesennej časti priniesol hádzanú, ktorá sa musela divákom páčiť. Obaja majstri svojich krajín predviedli niekoľko pekných akcií, vynikli aj oba brankárky, no na druhej strane sme videli aj niekoľko nepresností, zahadzovanie vyložených šancí a hluché pasáže oboch tímov. Aj napriek tomu sme v Chemklostav aréne mohli vidieť pravé vyvrcholenie jesennej časti, o ktoré sa pričinili obidve strany. Iuventa napokon zlepšením záverom dosiahla víťazstvo 28:22 a aj po ôsmom kole sú jej hráčky na prvom mieste so stopercentnou bilanciou!

Na rozdiel od predchádzajúceho zápasu s Porubou vyšiel Michalovčankám ideálne vstup do zápasu. Po dvoch góloch kanonierky Fiľkovej - Trehubovej a ďalších dvoch Černovej viedli v 5. minúte 4:0 a tréner DHK Baník Ľuboš Hudák ihneď reagoval oddychovým časom. Hneď po ňom sa síce presadila Rúčková, no dominancia Iuventy pokračovala aj naďalej. V trinástej minúte zvyšovala po rýchlom protiútoku Holešová na 8:3 a zdalo sa, že hostky nenájdu recept na hru slovenského majstra. Most sa však nevzdával. Vysunul obranu, za ktorou sa rozchytala Mullnerová a skóre sa rázom začalo skracovať. V 16. minúte znižovala Súkenniková na 8:5, o tri minúty neskôr bolo po góle Gakidovej 9:7, no a v 21. minúte po premenenej sedmičke Szarkovej dokonca 9:8. Následne ale Holešová začal štvorgólovú šnúru Iuventy, na ktorej konci v 24. minúte Julia Kučer zvyšovala na 12:8. Iuventu štvorgólová šnúra nakopla. Na začiatku poslednej minúty prvého dejstva bolo po góle Fiľkovej – Trehubovej dokonca 17:10, posledné slovo ale patrilo hosťujúcej Jeřábkovej, ktorá korigovala polčasové skóre na 17:11.

Hneď v úvode druhého dejstva sa presne trafila Fiľková - Trehubová (18:11), no prvá polovica druhého dejstva domácim hráčkam vôbec nevyšla. Začali totiž mať problémy v koncovke, keď im problémy nerobila iba brankárka Mullnerová, ale aj konštrukcie brány. Nečudo tak, že aj napriek tomu, že v bráne Iuventy robila Raquel Alvarez Lafuente (chytila štyri pokutové hody) čo mohla, jej náskok sa skracoval. V 40. minúte znižovala Szarková na 19:16, o dve minúty neskôr dávala Súkenniková na 19:17 a tréner Iuventy František Urban reagoval oddychovým časom. Hneď po ňom síce Fiľková – Trehubová zvyšovala na 20:17, no prišla ďalšia trojgólová šnúra českého majstra a v 48. minúte Simona Szarková vyrovnala na 20:20. Následne chvíle ale patrili brankárke Raquel Alvarez Lafuente, ktorá svoj tím podržala. Hlavne vďaka jej zákrokom sa začal náskok Iuventy opäť naťahovať. Päť minút pred koncom síce Gakidová znížila na 22:23, od tohto momentu ale Most už neskóroval a Iuventa päťgólovou šnúrou zavŕšila svoje víťazstvo. Záverečné chvíle symbolicky patrili najlepším hráčkam na palubovke. Najskôr Fiľková – Trehubová stanovila konečné skóre zápasu na 28:22 a v posledných sekundách sa ešte pekným zákrokom prezentovala brankárka Raquel Alvarez Lafuente.

Štatistika

Michalovce - Most 28:22 (17:11) 

Pok. hody: 3/3 - 6/2, vylúčené: 2 - 4. Rozhodovali: Sivák a Haščík - 1500 divákov. 

IUVENTA: Lafuente, Medveďová - Kučerová 5, Černovová 2, M. Holešová 3, Nagyová, Habánková, Levčenková 2, Wollingerová, Bajčiová, Golubevová 2, Fiľková-Trehubova 10/3, Perederyjová 4. 

DHK BANÍK: Bezpalcová, Smolová, Mullnerová - Matoušková 3, Dvořáková, Borovská 1, Gakidová 1/1, Jeřábková 5/1, Martinková, Szarková 4/1, Súkenníková 3, Ručková 4, Zachová 1.



Uverejnené: 31.10.2015 20:33:05
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.