files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Cenná remíza MFK Zemplín v Zlatých Moravciach

Už tri ligové zápasy ťahajú futbalisti MFK Zemplín Michalovce sériu bez prehry. Po dvoch domácich výhrach remizovali v stretnutí 15. kola Fortuna ligy "žlto-modrí" na pôde tabuľkového suseda FC ViOn Zlaté Moravce 1:1 (1:0), keď ich jediný presný zásah zaznamenal v 53. minúte Dominik Kunca. Zverenci trénera Františka Šturmu sa najbližšie predstavia na domácom trávniku, keď v rámci 16. kola privítajú v sobotu 7. novembra o 17.00 hod. celok Spartak Myjava.

Tréner František Šturma urobil oproti víťaznej zostavy zo zápasu s Podbrezovou dve vynútené zmeny, keď stopéra Khubutiu, ktorý si vybavoval víza, nahradil Oliver Podhorin a vykartovaného Marcos Pereza Dominik Kunca. A bol to práve Kunca, ktorý vyrovnávajúcim gólom zabezpečil Michalovčanov cenný bod z pôdy tímu, ktorý pred dvoma týždňami na svojom trávniku zdolal Žilinu 4:0. Žlto - modrí tak ťahajú trojzápasovú sériu bez prehry, v ktorej vydolovali sedem bodov a v tabuľke momentálne bezpečne unikajú poslednému miestu, keď na dvanástu Skalicu majú náskok štyroch bodov.

Od úvodného hvizdu hlavného rozhodcu sa hral vyrovnaný futbal so šancami na oboch stranách. Michalovčania sa vôbec nezamerali na obranu. Po opatrnom úvode sa v siedmej minúte už domáci radovali zo streleného gólu, ten ale hlavný arbiter Očenáš kvôli ofsajdu neuznal. Na druhej strane zase mohol otvoriť skóre Dominik Kunca, ktorého dobre umiestnenú strelu Ranilovič vytlačil na rohový kop. Aj v ďalších minútach sa hralo ofenzívne na oboch stranách. V dvadsiatej minúte Kelemen výborne zasiahol pred Tawanbom, na druhej strane defenzíva domácich v poslednej chvíli odzbrojila Mensaha, ktorý sa už - už dostával do gólovej šance. V 26. minúte zahrával domáci Školnik priamy kop, Tawamba vrátil loptu pred bránu a stopér De Souza ju poslal do siete - 1:0. Po polhodine hry tvrdá strela Orávika minula Kelemenovu bránu, potom sa nepresadil ani Glavaš. V úplnom závere polčasu mohol po rohu Danka vyrovnať Nworah, ale zblízka domácu bránu prestrelil.

Aj v druhom polčase sa hral futbal, ktorý musel diváka baviť. Jeho úvod patril domácim. Tí si vypracovali dve dobré šance na zvýšenie svojho náskoku. Najskôr Tawanba posunul do behu Orávikovi, ten zasa po prihrávke cez celú šírku vápna našiel Glavaša, no jeho strela sa neujala. Potom dal zase o sebe vedieť strelec úvodného gólu De Souza, jeho hlavička z dobrej pozície si ale cestu do siete nenašla. Za nepremenené šance prišiel vyrovnávajúci trest! V 53. minúte Bayón centroval do pokutového územia, jeden z obrancov chcel sklepnúť loptu brankárovi Ranilovičovi, ten však jeho úmysel nečakal a Kunca gólom do prázdnej brány vyrovnal - 1:1. O päť minút neskôr už mohli hostia viesť. Nworah vo veľkej šanci však domácu svätyňu netrafil. V 63. minúte michalovský útočník nevyužil ďalšiu tutovku, keď nechal vyniknúť gólmana ViOnu. S pribúdajúcimi minútami prichádzal tlak domácich. Michalovská obrana na čele s brankárom Kelemenom však odolávala. Kelemen mal prácu s hlavičkou De Souzu, ktorú vytlačil na rohový kop, pokus Orávika z 82. minúty minul jeho bránu. V zostávajúcich minútach sa už nič mimoriadne neudialo a michalovskí futbalisti si tak z pôdy tabuľkového susedu odviezli cenný bod. 

FC ViOn Zlaté Moravce - MFK Zemplín Michalovce 1:1 (1:0)

Góly: 26. De Souza - 53. D. Kunca

ŽK: 29. Perišič - 43. Nworah

Rozhodoval: Očenáš - 1 015 divákov

FC VION: Ranilovič – Majkič, Tipurič, De Souza, Š. Kupec – Burič (67. Krznarič), Perišič – Orávik, D. Školnik, Glavaš (77. Cebara) - Tawamba

MFK ZEMPLÍN: Kelemen - M. Koscelník, Podhorin, Morlacchi, Barroso - T. Sedlák - D. Kunca (76. Šimčák), S. Danko, Bayón (83. Grič), Mensah (90+. L. Tóth) - Nworah

Libor Fašiang, tréner Zlatých Moraviec: "Michalovce potvrdili stúpajúcu formu. Po dvoch domácich víťazstvách aj dnes odohrali dobrý zápas. Škoda, že sme nevyužili šance na druhý gól. Súhlasím s tým, že to bol obojstranne bojovný futbal. Deľba bodov je zaslúžená."

František Šturma, tréner Michaloviec: "Vedeli sme, že nás dnes nečaká nič ľahké. Zlaté Moravce sa v posledných zápasoch zlepšili. Myslím si, že to bol obojstranne bojovný futbal, i keď šancí na oboch stranách bolo menej. Som rád, že sa nám po zmene strán podarilo vyrovnať. Ďakujem chlapcom za bojovnosť, dnes siahli na dno síl."



Uverejnené: 31.10.2015 20:57:26 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.