files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Jesenný šláger v znamení dramatickosti a kvalitnej hádzanej

To, čo sa očakávalo, bolo aj do bodky naplnené. Michalovská Chemkostav aréna zažila v priebehu týždňa druhý šláger česko-slovenskej súťaže WHIL. V nich získali hádzanárky Iuventy najskôr skalp českého vicemajstra DHC Sokol Poruba (24:20), no a v sobotu zdolali v súboji tímov, ktoré v tejto sezóne v lige ešte neprehrali, aj majstra Českej republiky DHK Baník Most, ktorý po obrovskom boji v kvalitnom zápase porazili 28:22 (17:11).

Šláger jesennej časti WHIL priniesol kvalitnú hádzanú, o ktorú sa pričinili obe strany. Divák sa nenudil, videl pekné akcie, no aj vynikajúce zákroky brankárok a hluché pasáže oboch tímov. Aj to však spôsobilo, že sa v Chemkostav aréne hrala hádzaná, ako už dlho nie. „Hádzaná je aj o chybách a tie sme dnes mohli vidieť na oboch stranách. Keby sa chyby nevyskytovali, tak by bol nudný zápas a skončil by možno 60:60,“ uviedol na pozápasovej tlačovej konferencii tréner domáceho tímu František Urban. „Alebo 0:0,“ kontroval kormidelník českého majstra Ľuboš Hudák.

Ten nie je michalovskej verejnosti neznámy. V metropole Zemplína totiž pôsobil na lavičke HC winLand Michalovce, s ktorým dosiahol v sezóne 2012/2013 historický úspech v podobe zisku bronzových medailí. Žiaľ, po historickom úspechu prišiel pád, z ktorého sa michalovská mužská hádzaná zatiaľ nespamätala. „Určite som sa návratu do Michaloviec potešil. Prišli sme v piatok, mali sme tu aj tréning, takže som toho veľa nestihol. Akurát nejakú kávu s priateľmi,“ s úsmevom na perách podotkol Ľuboš Hudák.  

Poďme sa ale venovať šlágru deviateho kola, ako aj jesennej časti, v ktorom sa stretli doteraz dva nezdolané tímy. Lepší úvod zápasu mala Iuventa. Jej hráčky sa zrejme poučili zo zlého začiatku proti Porube a štyrmi gólmi rýchlo viedli 4:0, na čo lavička hosťujúceho tímu hneď v piatej minúte reagovala oddychovým časom. „Špeciálne na úvod nás upozorňoval aj tréner Urban. Zdôrazňoval, aby sme boli sústredené od začiatku zápasu a hneď od prvej sekundy išli za víťazstvom,“ poznamenala desaťgólová strelkyňa Tatiana Fiľková – Trehubová. Tá aj napriek vysokému počtu gólov honor prvá hviezda zápasu odmietla. Na tú odporučila brankárku Iuventy Raquel Alvarez Lafuente. „Podržala nás v momentoch, kedy sa nám nedarilo, ako aj v tých, keď sa lámal zápas. Chytila štyri sedmičky a popri tom aj ďalšie viaceré šance hostí. Bola pre nás fakt oporou,“ zdôraznila naturalizovaná Slovenka v službách michalovskej Iuventy.

Po výbornom úvode prišla pasáž, ktorá patrila českému majstrovi. Iuventa síce v trinástej minúte viedla bezpečným päťgólovým náskokom 8:3, no deväť minút pred koncom prvého polčasu bolo po góle Szarkovej už iba 9:8. Tá istá pasáž sa zopakovala v druhom polčase. Michalovčanky síce v úvode viedli 18:11 a mali dokonca presilovku, tú však prehrali 0:2, čo naštartovalo Most až k vyrovnaniu, ktoré gólom na 20:20 dvanásť minút pred koncom zabezpečila slovenská reprezentantka Simona Szarková. Čo chýbalo českému majstrovi, aby definitívne zlomil zápas na svoju stranu. „Rozhodli naše nepremenené šance. Zahodili sme štyri sedmičky aj ďalšie príležitosti, čo by sa stávať nemalo. Ku cti mojim zverenkám slúžilo to, že sa dvakrát vrátili k zápasu, no bohužiaľ, zápas sa nám už nepodarilo otočiť alebo ešte viac ho zdramatizovať. Tie zahodené šance nás stáli lepší výsledok,“ zdôraznil tréner „černých andelek“ Ľuboš Hudák, na margo duelu, ktorý jeho náprotivok označil ako „reklamu na hádzanú“.  

„Obidve družstvá ukázali kvalitu. Prvý polčas z našej strany takmer do bodky splnené taktické pokyny, v druhom ma trochu mrzí fáza, v ktorej sme viedli sedemgólový rozdielom, no pri našej presilovke sme trafili dve tyčky, čo súpera nakoplo až k vyrovnaniu. Toto si musíme rozanalyzovať, čo sa tam za tie minúty stalo, pretože miesto toho, aby sme zápas definitívne zlomili na svoju stranu, prišlo súperove vyrovnanie...,“ skonštatoval na záver tréner Iuventy, ktorá je tak v lige naďalej stopercentná a spolu s dvoma víťazstvami v druhom kole Pohára EHF ťahá sériu desiatich víťazných zápasov v rade.

Peter Brendza



Uverejnené: 01.11.2015 15:12:09 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.