files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa naďalej na víťaznej vlne, body vezie aj z Veselí

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili v stretnutí desiateho kole česko-slovenskej súťaže WHIL na pôde SHK Veselí nad Moravou hladko 32:25 (17:11) a naďalej sa tak vezú na víťaznej vlne. Aktuálne trónia s plným počtom osemnástich bodov na prvom mieste tabuľky. Zverenky trénera Františka Urbana sa najbližšie predstavia dvakrát pred vlastnými fanúšikmi. Najskôr v stredu 11. novembra o 17.30 hod. privítajú v predohrávke 11. kola WHIL slovenského vicemajstra HK Slávia Partizánske a potom už na nich čaká dvojzápas tretieho kola Pohára EHF, v ktorom vyzvú španielského majstra Balonmano Bera Bera. Prvý zápas je na programe v nedeľu 15. novembra o 17.15 hod. v Chemkostav aréne, odveta sa hrá o týždeň neskôr v San Sebastiane.

Hádzanárky Iuventy Michalovce cestovali na pôdu súpera, kde sa im v minulosti viackrát nedarilo, s jednoznačným cieľom natiahnúť svoju víťaznú sériu ligových zápasov na deväť. To sa im nakoniec po výsledku 32:25 aj podarilo a to aj napriek tomu, že tréner František Urban v druhom dejstve šetril viaceré opory a zahrala si tak aj lavička.

Tréner Iuventy František Urban poslal od začiatku stretnutia do brány Adrianu Medveďovú, inak sa základná zostava podobala na tú, akú postavil proti Mostu. Michalovčanky začali výborne, keď rýchlo viedli 3:0, navyše Adriana Medveďová sa prezentovala zlikvidovanou sedmičkou. Aj v ďalších minútach hry udávali tempo hosťujúce hráčky, ktoré pevným krokom kráčali k deviatemu tohtosezónnemu víťazstvu. Po góle Wollingerovej v 15. minúte viedli 8:5, po presnom zásahu Holešovej z 22. minúty už 14:7. Pohodlné vedenie si udržali až do konca prvého dejstva, keď jeho skóre uzatvárala na 11:17 v záverečných sekundách Julia Kučer. 

Ani v druhom polčase sa obraz hry nezmenil. Slovenský majster naďalej diktoval jej tempo a aj napriek tomu, že príležitosť dostávali hráčky druhého sledu, zvyšoval svoje vedenie. Po góle Holešovej z 40. minúty bol rozdiel v skóre desaťgólový - 14:24. Keď v polovici druhého dejstva dávala Habánková na rozdiel dvanástich gólov (16:28), každému bolo jasné, že dva body poputujú na východ Slovenska. V samom závere sa domácim hráčkam akurát podarilo skorigovať michalovské vedenie. Na začiatku poslednej minúty dávala Šustková na 25:31, posledné slovo v stretnutí ale patrilo hosťujúcej Veronike Habánkovej, ktorá uzatvorila skóre na 32:25 v prospech svojho tímu.

Štatistika

SHK Veselí nad/Moravou - Iuventa Michalovce 25:32 (11:17) 

Pok. hody: 5/3 - 3/2, vylúčené: 1 - 5, navyše ČK: 52. Kišiková (Iuventa, za hrubý faul). Rozhodovali: Opava a Válek - 300 divákov. 

SHK: Nejezechlebová, Sedláčková - Romanová 2, Olšovská 5, Zelinová 2, Lukšíková 3, Vinyatinska 7, Šustková 3, Stará, J. Vargová 3/3.

IUVENTA: Lafuente, Medveďová - Kučerová 4, Černovová 6, M. Holešová 6, V. Kišiková, Nagyová 1, Habánková 4, Levčenková 1, Wollingerová 1, Bajčiová 2/1, Golubevová 1, Fiľková-Trehubova 2/1, Perederyjová 4.



Uverejnené: 07.11.2015 21:09:06 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.