files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

František Šturma po myjavskom knokaute v závere: „Prehrali sme si to sami“

Vyhrávali vyše dvoch hodín (počítame aj hodinový výpadok kvôli poruche umelého osvetlenia), no aj tak sú bez bodu. Futbalisti MFK Zemplín Michalovce siahali v šestnástom kole Fortuna ligy s Myjavou po víťazstve a natiahnutí svojej série bez prehry na štyri zápasy, no nakoniec z toho nič nebolo. Hostia totiž v závere uštedrili dva knokauty v priebehu niekoľko desiatok sekúnd a Michalovčanom ostali iba oči pre plač. Opäť doplatili nielen na individuálne chyby, ktoré predchádzali inkasovaným gólom, ale aj na závery polčasov, v ktorých inkasovali už niekoľko gólov a stáli ich tak viacero bodov, ktoré držali vo svojich rukách.

Michalovčania sa už v tretej minúte ujali zásluhou Mensaha vedenia a dlho sa zdalo, že tento gól bude jediným v zápase. Následne sa totiž vyše osemdesiat minút hracieho času skóre nemenilo a zdalo sa, že to už domáci hráči „ukopú“. Omyl! Myjavčania najskôr v 86. minúte Petrom Sládkom vyrovnali a zdecimovaným Michalovčanov uštedril definitívny úder o niekoľko sekúnd Erik Daniel. Hosťom tak vyšiel dokonalý obrat za niekoľko desiatok sekúnd. „Prehrali sme si to sami,“ rozhovoril sa tréner MFK Zemplín Michalovce František Šturma. „Keď celý zápas vediete a tesne pred koncom inkasujete vyrovnávajúci gól, mužstvom to určite otrasie. Chlapci úplne prestali hrať, zatiaľ, čo súpera to nakoplo a dal nám druhý víťazný gól. Podľa mňa by zápasu viac svedčala remíza, na to sa však nehrá. Myjava dala o jeden gól viac ako my a vyhrala,“ podotkol Šturma, ktorý následne pokračoval. „Súperovi sme však k výhre pomohli našou hlúpou až naivnou hrou pred inkasovanými gólmi. Pred prvým gólom mohol najskôr loptu odvrátiť Jakub Grič, riešil to však prihrávkou dozadu, kde nás súper dobre „dopresoval“, navyše tam spravil chybu aj Marcos Peréz. Futbal je však o chybách. Ten kto ich spraví menej, zväčša vyhrá. Myjavčania v závere chceli urobiť niečo s výsledkom viac ako my a to sa im vyplatilo,“ dodal na záver český lodivod MFK Zemplín Michalovce.   

A bola tma!

Stretnutie šestnásteho kola trvalo nezvyčajne dlho, viac ako dve a pol hodiny. V dvanástej minúte duelu na michalovskom štadióne nastala tma! Vypadlo totiž umelé osvetlenie a kvôli jeho poruche sa zápas na hodinu prerušil. „Niečo podobné som zažil, keď som bol asistentom trénera v dvadsaťjednotke. Ten výpadok nebol taký dlhý ako teraz. Komu to pomohlo viac? Keď sme vyhrali, tak asi nám,“ s úsmevom na perách reagoval na otázku, komu výpadok pomohol viac tréner Spartaka Myjava Norbert Hrnčár. Ten následne už vážnejšie pokračoval. „Nepomohlo to nikomu! Určite to nebolo príjemné ani pre jedno mužstvo a ani pre divákov. Už sme riešili to, kde prespíme, keď sa zápas dohrá v nedeľu. Boli sme však radi, že sa dohralo v sobotu.“

A bola tma! Zápas na hodinu prerušila porucha umelého osvetlenia

Podobný názor mal aj michalovský kormidelník. „Súhlasím s kolegom, pretože tá hodina bola naozaj dlhá. Rozcvička po poruche nebola dlhá a som rád, že sa nikto vinou jej krátkosti nezranil. Takisto sme už riešili to, že budeme hrať v nedeľu. Určite to nebolo príjemné pre nikoho,“ uviedol František Šturma.    

Šiestu prehru v rade už nedopustili

Aj keď postavenie v tabuľke hovorilo niečo iné, v lepšom psychickom stave nastupovali na zápas šestnásteho kola Michalovčania. Tí ťahali trojzápasovú sériu bez prehry, zatiaľ, čo hostia prehrali v štyroch ligových zápasoch v rade a piatu prehru pridali v stredu v Slovnaft Cupe na pôde Zlatých Moraviec. Tréner Norbert Hrnčár ale pri črtajúcej sa šiestej prehre v rade ohrozenie svojej funkcie necítil. „Nie! Zameral som sa vyslovene na zápas a prácu s mužstvom,“ kontroval Hrnčár, ktorý sa následne pustil do hodnotenia duelu.

„Z mužstva som počas týždňa cítil obrovskú túžbu zrušiť čiernu sériu. Chceli sme v Michalovciach vyhrať a bolo to na ihrisku cítiť. Pre víťazstvo sme spravili maximum a práve preto má tieto tri body veľmi tešia. Chcel by som sa poďakovať aj našim priaznivcom, ktorí sem merali cestu a svojimi hlasivkami nám pomohli k výhre,“ podotkol tréner Spartaka, ktorý následne pokračoval. „Dvadsať trojka je síce pekné číslo pre mladé dievča, no nám sa páči dvadsať šestka a tú po tomto kole aj máme,“ narážal Hrnčár na bodové konto jeho tímu po šestnástom kole Fortuna ligy. A aké boli jeho myšlienky po rýchlom góle Mensaha? „Že sa nám opäť podarilo niečo tradičné. Veril som však, že sa nám podarí niečo urobiť so zápasom, čo sa nakoniec aj stalo.“

Peter Brendza



Uverejnené: 08.11.2015 10:38:45 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.