files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa sfúkla Partizánske o dvadsať gólov

Hádzanárky michalovskej Iuventy zvíťazili v stredajšej predohrávke jedenásteho kola spoločnej česko-slovenskej súťaže WHIL doma nad Partizánskym vysoko 37:17, keď už do prestávky viedli 19:11. Zverenky trénera Františka Urbana sa na domácej pôde predstavia aj v nedeľu 15.novembra 2015, keď o 17.15 hod. v priamom prenose pred televíznymi kamerami stanice Sport 1 privítajú v úvodnom stretnutí tretieho kola Pohára EHF španielskeho majstra Balonmano Bera Bera. Odveta je na programe o týždeň v nedeľu 22.novembra 2015 na pravé poludnie o 12.00 hod. v meste San Sebastian, kde klub Balonmano Bera Bera pôsobí. 

V predohrávanom stretnutí jedenásteho kola spoločnej česko-slovenskej súťaže, v ktorom sa stretli aktuálny slovenský majster a vicemajster, sa od samého začiatku hralo podľa nôt michalovskej Iuventy. Tá podala jeden z najlepších výkonov v sezóne a napokon zaknihovala víťazstvo 37:17, čo je jej najvyššia výhra v prebiehajúcej sezóne. Michalovčanky sú tak bez straty bodu a s bezpečným náskokom vedú tabuľku.   

Úvodný gól zápasu síce zaznamenala hosťujúca strelkyňa Klaudia Michnová, no to bolo prvýkrát aj naposledy, čo hráčky HK Slávia v stretnutí viedli. Následne totiž prišli tri góly v rade od Tatiany Fiľkovej - Trehubovej a keď Veronika Habánková vzápätí z rýchlej kontry zvýšila na 4:1, zobral si tréner Partizánskeho Peter Olšavský oddychový čas. Po ňom síce jeho zverenky kontrovali dvoma gólmi, no  následne sa Iuventa opäť rozbehla. V sedemnástej minúte dávala Fiľková - Trehubová na 11:7 a týmto gólom vyhnala z brány hosťujúcu Škvareninovú. Ani druhá brankárka Súlovská však zvyšovaniu náskoku domáceho tímu nezabránila. Michalovčanky totiž hrali koncentrovane v obrane a keď sa chytila aj brankárka Raquel Alvarez Lafuente, hostky nemali najmenší nárok. V 22. minúte zvyšovala Perederyj na 15:8 a tréner Olšavský reagoval druhým oddychovým časom. Ani ten nezabral, pretože náskok Iuventy sa neskracoval a už do polčasu narástol na osem gólov. V 29. minúte zvyšovala Černová na 19:11. Keď vzápätí Lafuente dvakrát vychytala Zuzanu Hollú, prvý polčas sa skončil týmto výsledkom.

Ani v druhom polčase sa obraz hry nezmenil. Iuventa naďalej pevným krokom kráčala k desiatemu tohtosezónnemu ligovému víťazstvu. V 37. minúte už bol rozdiel v skóre desaťgólový, keď na 23:13 dala Mária Holešová. To domáce hráčky ešte viac nabudilo a predvádzali naozaj krásnu hádzanú. Následne zaznamenali štvorgólovú šnúru, na ktorej konci v 43. minúte zvyšila Levčenko na 27:13 a tréner Olšavský reagoval tretím oddychovým časom. Ani ten ale jeho zverenkám nepomohol. Michalovčanky totiž naďalej zvyšovali svoj náskok, ktorý v závere narástol až na dvadsať gólov. Posledné slovo v zápase patrilo podobne, ako v prvom polčase Julii Černovovej, ktorá efektívnou naskakovačkou uzavrela skóre na 37:17 v prospech slovenského majstra. Ten tak v lige zaknihoval v desiatom zápase desiatu výhru. 

Štatistika

Michalovce - Partizánske 37:17 (19:11) 

Pok. hody: 2/1 - 4/2, vylúčené: 3 - 3. Rozhodovali: Vydra a Gedeon - 800 divákov. 

IUVENTA: Lafuente, Medveďová - Kučerová 3, Černovová 9, M. Holešová 3, V. Kišiková 1, Nagyová, Habánková 3, Levčenková 2, Wollingerová 2, Bajčiová 3, Golubevová, Fiľková-Trehubova 7/1, Perederyjová 4. 

HK SLÁVIA: Súlovská, Škvareninová - Savičová 1, Blažeková 1, Szokeová 1, Geričová 6/1, Šimáková, Španihelová, Michnová 3/1, Bettáková, Korcová, Štetáková, Krajčovičová 1, Hollá 4.



Uverejnené: 11.11.2015 20:03:03
files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.