files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla zvíťazila v Detve!

Hokejisti HK Dukla Michalovce zdolali po druhýkrát v rade družstvo z prvej štvorky prvej hokejovej ligy. V zápase 20. kola druhej najvyššej hokejovej súťaže zvíťazili na ľade HC 07 Detva 3:0 a ukončili tak trojzápasovú víťaznú sériu obhajcu prvoligového prvenstva. Dva góly do siete "Podpoľancov" zaknihoval Peter Čížek, jeden pridal Tomáš Banovský. Zverenci trénera Petra Tirpáka sa najbližšie predstavia doma, keď v piatok 20. novembra o 17.00 hod. privítajú celok HK Topoľčany.

Michalovskí hokejisti zrejme začínajú mať tú hernú fazónu, ktorú od nich fanúšik vyžaduje od začiatku sezóny. Po druhýkrát v rade zdolali celok z prvej štvorky v tabuľke, keď tentoraz triumfovali na ľade obhajcu prvoligového prvenstva HC 07 Detva 3:0. Strojcami ich víťazstva boli dvojgólový Peter Čížek a takisto aj brankár Dávid Okoličány, ktorý kryl všetkých 40 striel domácich hokejistov.

Dávid Okoličány kryl všetkých 40 striel súpera

V prvej tretine sa hral vyrovnaný hokej, v ktorom mali hlavne strelecky navrch domáci hráči. Tí vyslali na bránu Dávida Okoličányho sedemnásť striel, no ani jedna z nich si nenašla cestu do siete. Michalovčania sa v prvých sedemnástich minútach ubránili trom presilovkám Detvy, odolali dokonca aj vo vyše minútovom oslabení o dvoch hráčov. V samom závere prvej časti síce takisto nevyužili svoju presilovku, no na začiatku druhej tretiny už gólovo udreli. O prvý presný zásah sa postarala druhá formácia, keď po prihrávke Gleba Lušnikova skóroval Peter Čížek. V ďalších minútach sa opäť zaskveli obaja brankári, a tak sa skóre v druhej tretine už nezmenilo. Michalovčanom vyšiel aj úvod tretej tretiny, v ktorom rozhodli o svojom víťazstve. Najskôr prečkali vylúčenie Šangina a potom udreli. V 42. minúte pridal svoj druhý gól v zápase Peter Čížek a keď sa o štyri minúty neskôr gólovo presadil aj Tomáš Banovský, bolo jasné, že Michalovčania opäť uspejú proti tímu z prvej štvorky. Domáci sa síce ešte snažili niečo s výsledkom urobiť, no Dávid Okoličány si napokon udržal čisté konto a výrazne tak prispel k cenným trom bodom z ľadu súpera, ktorý doma až tak často neprehráva. 

Peter Čížek zaknihoval dva góly

HC 07 Detva - HK Dukla Michalovce 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Góly: 21. Čížek (Lušnikov), 42. Čížek (Lušnikov, Drotár), 46. Bánovský (Hindoš)

Vylúčení: 3:7. Presilovky a oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Adamec – Valo, Vido. Divákov: 299.

HC 07: Polc - Lunter, Predajnianský, Zorvan, Sládok, Busilko, Mačkovič, Jendroľ - Hajnik, Fekiač, Buda - Říha, Srnka, Ambroz - Parhouse, Blaško, Kanaet - Nikonov, Balko, Parobok.

HK DUKLA: Okoličány - Hančák, Dolgoš, Voronov, Šangin, Buraľ, Urban, Boboš - Drotár, Klouda, Faith - Lušnikov, Hinďoš, Čížek - Fedorko, Huňady, Schnelly - Banovský, Jenčo, Salnikov.



Uverejnené: 18.11.2015 20:21:26 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.