files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla s druhou výhrou v rade, v piatok privíta Topoľčany

Rozbehnú sa konečne? Hokejisti HK Dukla Michalovce v posledných dňoch poriadne pookreli. Po nepresvedčivých výsledkoch a kolísavých výkonoch, ktoré ich charakterizovali od začiatku sezóny, triumfovali v ostatných dvoch súbojoch hraných proti súperom z prvej štvorky ligovej tabuľky. Najskôr v piatok zdolali doma Nové Zámky 7:5 a naposledy v stredu zvíťazili po výbornom defenzívnom výkone na ľade obhajcu prvoligového prvenstva HC 07 Detva 3:0. Nadviažu na výborné výsledky aj v piatkovom domácom súboji s Topoľčanmi (17.00 hod.) a natiahnú tak víťaznú sériu po prvýkrát v sezóne na tri zápasy?

Pod Poľanou sa hral výborný hokej, v ktorom nakoniec slávil úspech vysoko taktický výkon michalovskej Dukly. „V Detve sa nám vždy hralo ťažko. Trošku tam ten štadión prerobili a teraz už vyzerá hokejovejšie. Nič na tom ale nemení, že tam ostalo úzke klzisko a hrá sa fyzický hokej. Boli sme na to pripravení a takisto aj na to, akým štýlom budú hrať, keďže poznáme aj trénera Ihnačáka, ktorý Detvu teraz vedie. Začiatok vyšiel lepšie im. Mali tri presilovky, v ktorých si vypracovali niekoľko šancí. V poslednej dobe nám oslabovky idú, a tak to bolo aj v stredu v Detve. Podržal nás brankár Okoličány. Bolo veľmi dôležité, že sme v prvej tretine neinkasovali. To, čo sme si povedali v prvej tretine, dodržiavali sme aj v ostatných častiach zápasu a to bolo dôležité pre náš úspech,“ uviedol na margo víťazstva v Detve útočník michalovskej Dukly Peter Čížek.

Michalovčanov v posledných dueloch charakterizovali aj hrubé taktické chyby, ktorými súperom ponúkali góly ako na podnose. „Aj teraz sa síce v našej hre vyskytli, no dobre sme bránili a keď sa aj nejaká chyba urobila, hneď sme ju napravili. Navyše, výborne zachytal Dávid Okoličány, ktorý nás výrazne podržal,“ skonštatoval strelec prvých dvoch gólov Dukly pod Poľanou.

Odchovanec košického hokeja, ktorý michalovské farby háji už štvrtú sezónu v rade, sa v koncovke v úvode tejto sezóny trápil. Pomôžu mu tieto góly k naštartovaniu? „Mal som aj predtým viacero šancí, no nejako mi to tam nepadalo. Tréner ma však využíval aj na oslabenia, ktoré stoja strašne veľa síl a možno aj preto som sa strelecky hľadal. Teraz som strelil dva góly a dúfam, že v tomto smere budem pokračovať aj naďalej,“ poznamenal Peter Čížek, ktorý verí, že Dukla dosiahne v piatok v stretnutí proti Topoľčanom tretie víťazstvo v rade (bolo by to po prvýkrát v sezóne). „Máme im čo vracať. Tam sme prehrali vysoko 1:7. Síce som v Topoľčanoch vtedy nebol, no chlapci hovorili, že hrali nepríjemný hokej. Najlepšie by bolo na nich vybehnúť a čím skôr rozhodnúť.“

Peter Brendza



Uverejnené: 19.11.2015 18:49:55 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.