files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Lucia Gubiková pred vrcholom jesene hlási návrat

Tréner Iuventy Michalovce má pred nedeľňajším (12.00 hod.) azda svojim dosiaľ najdôležitejším zápasom trénerskej kariéry, v ktorom jeho hráčky nastúpia na odvetný zápas tretieho kola Pohára EHF na pôde španielskeho majstra Balonmano Bera Bera (prvý zápas skončil v Michalovciach 34:29) o ďalšiu starosť menej. Hlási sa mu totiž slovenská reprezentačná brankárka Lucia Gubiková. Tá sa vystrábila zo zdravotných problémov, ktoré ju kvárili prakticky od začiatku letnej prípravy. Momentálne má tak Urban spolu s ďalšou slovenskou reprezentačnou brankárkou Adrianou Medveďovou a španielkou Raquel Alvarez Lafuente k dispozícii veľmi silnú trojicu v bráne.

Zdravotné problémy Lucie Gubikovej sa cyklicky opakujú každý rok a slovenská brankárska jednotka si azda ani nepamätá, kedy odohrala celú sezónu bez zranenia. „Opäť to boli problémy s krížami a platničkami, ktoré sa mi opakujú prakticky od mojich šestnástich či sedemnástich rokov. Teraz som už v poriadku a verím, že družstvu v odvetnom zápase v Španielsku pomôžem k postupu,“ uviedla brankárka Iuventy a slovenskej reprezentácie, ktorá tento týždeň už naplno zaberala v tréningovom procese. Gubikovú v čase zranenia výborne zastúpila v bráne Raquel Alvarez Lafuente. Tá v jesennej časti viackrát svoje spoluhráčky podržala a bolo tak aj v prvom zápase proti jej krajankám, keď hlavne v druhom polčase zlikvidovala španielskemu majstrovi viacero gólových šancí. „Ja si myslím, že sa jej počas celej jesene darilo. Verím, že jej to vydrží takto ďalej a družstvo podrží aj vo svojej rodnej krajine,“ s úsmevom na perách podotkla Lucia Gubiková.

Tá už bola v nedeľu počas prvého duelu tretieho kola Pohára EHF na lavičke a na jednu sedmičku sa dostala aj do brány. Ako videla domáci súboj so španielskym majstrom? „Museli sme čeliť viacerých pokutovým hodom. Ani si veľmi nepamätám, či som už takýto zápas zažila. Čo sa týka Španielok, ide o súpera, ktorého nemôžeme považovať za nejakého outsidera. Na druhej strane by som z nich nerobila ani nejaké extra družstvo. Je to tím, s ktorým sa bežne v lige nestretávame, majster v krajine vicemajsteriek Európy, takže určite má svoju silu. Máme päťgólový náskok a ja verím, že nám bude stačiť,“ dodala dvadsaťdvaročná brankárka.

Peter Brendza



Uverejnené: 20.11.2015 14:48:34 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.