files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín na Žitnom ostrove s dvojgólovou prehrou

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce prehrali v predohrávanom stretnutí sedemnásteho kola Fortuna ligy v Dunajskej Strede hladko 1:3, keď ich jediný presný zásah zaznamenal už za rozhodnutého stavu Dominik Kunca. Zverenci trénera Františka Šturmu sa najbližšie predstavia na domácom trávniku v sobotu 28. novembra, kedy o 17.00 hod. privítajú celok MFK Ružomberok. 

V atraktívnom súboji sa pred televíznymi kamerami obe družstvá snažili o ofenzívny futbal. Lepší vstup do zápasu mali hostia, no v siedmej minúte poslal Pačinda loptu za michalovskú obranu, Szarka sa presadil cez Koscelníka s Khubutiom a druhému menovanému nezostávalo nič iné, ako zastaviť súperovho útočníka v pokutovom území nedovolene. Nariadený pokutový kop premenil bezpečne Erik Pačinda. Strelený gól domácich naštartoval a boli lepším tímom. V pozornosti tak musel ostávať Marián Kelemen v michalovskej bráne. Ten síce v 22. minúte zabránil druhému gólu, keď zlikvidoval nájazd Polievku, no o tri minúty kapituloval druhýkrát, po tom, čo si Szarka zasekol v pokutovom území Khubutiu a jeho dobre mierený projektil skončil v michalovskej sieti - 2:0. Krátko po pol hodiny hry mohol byť po ďalšej chyby michalovskej defenzívy rozdiel v skóre už trojgólový, Polievkova bomba ale tesne minula Kelemenovu bránu. V závere polčasu sa konečne osmelili aj hostia, Mensahovo zakončenie ale v sieti neskončilo.

Ani v druhom dejstve sa obraz hry nezmenil, jej tón udávali naďalej domáci hráči. Lepší vstup mali síce opäť Michalovčania, no tí zase inkasovali. Po desiatich minútach urobil ďalšou hrubku Khubutia a Ákos Szarka zoči - voči Kelemenovi nezaváhal. Pre sympaticky hrajúcich hostí to bol krutý výsledok. Znížiť sa pokúšal Sedlák, ale z veľkej diaľky vystrelil nepresne. Štvrťhodinu pred koncom po centri Kuncu zakončoval z hranice šestnástky vedľa brány Danko, ale o dve minúty neskôr sa už Michalovčania radovali z čestného úspechu. Po narážačke s Hamuľakom nekompromisne skóroval Kunca a dal na 3:1. V samom závere televízneho súboja mohli domáce víťazstvo ešte prikrášliť Szarka a Ljubičič, ale hosťujúca defenzíva na čele s brankárom Kelemenom odolala.  

FK DAC 1904 Dunajská Streda - MFK Zemplín Michalovce 3:1 (2:0)

Góly: 7. Pačinda (11 m), 25. a 55. Szarka - 77. D. Kunca

ŽK: 52. Polievka, 88. Davis - 6. Khubutia, 88. M. Hamuľak, 90. Morlacchi

Rozhodoval: A. Somoláni - 3 001 divákov

FK DAC 1904: Tujvel - J. Brašeň, Ľ. Michalík, Kwin, Davis - Stephens (58. Sarr), B. Ľupták, Ljubičič, Pačinda - Szarka (90+ Horváth), Polievka (72. Simon)

MFK ZEMPLÍN: Kelemen - Perez, Khubutia, Vernon, Barroso - T. Sedlák - M. Koscelník (71. M. Hamuľak), S. Danko, Bayón (79. M. Bednár), D. Kunca - Mensah (89. Montero)



Uverejnené: 20.11.2015 20:52:55 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.