files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Fantázia! Iuventa Michalovce po remíze do osemfinále Pohára EHF!!!

Fantázia!!! Hádzanárky Iuventy Michalovce senzačne postupujú do osemfinále Pohára EHF, keď vyradili favorizovaného španielského majstra Balonmano Bera Bera. Zverenky trénera Františka Urbana v odvetnom stretnutí na pôde súpera remizovali 24:24 (10:9) a po domácej výhre 34:29 tak s celkovým skóre 58:53 postupujú medzi šestnásť najlepších a v európskom pohári si tak zahrajú aj v budúcom roku. Ešte raz obrovská gratulácia!!!

Prvý polčas odvetného súboja medzi slovenským a španielskym šampiónom sa hral v opatrnom tóne, čo vyhovovalo michalovskej Iuvente, ktorá mala päťgólový náskok z prvého zápasu. Skóre duelu otvorila Julia Černovová, na ktorej presný zásah odpovedala domáca kanonierka Pinedová. Iuventa bola naďalej vo vedení. Habánková dala v 7. minúte na 2:3 a keď sa aj napriek už druhému vylúčeniu Julie Černovovej v oslabovke presadila gólom cez celé ihrisko Patrícia Wollingerová, viedol slovenský majster v 9. minúte 4:2. Za španielskeho majstra dvakrát odpovedala v 12. minúte Pinedova, ktorá najskôr ukončila jeho sedemminútové čakanie na gól a potom vyrovnala na 4:4. Iuventu síce hneď na to z pokutového hodu opäť poslala do vedenie Fiľková – Trehubová, Balonmano ale odpovedal dvoma gólmi v rade a po góle brankárky Tempranovej sa po prvýkrát dostal v 17. minúte do vedenie (6:5), na čo tréner Iuventy František Urban odpovedal oddychovým časom. Hneď po ňom zrovnala Habánková a keď Julia Kučerová krásne na poste pivota uvoľnila Oľgu Perederyjovú, Iuventa v 22. minúte opäť viedla (6:7). To isté sa dvom ukrajinským legionárkam podarilo zopakovať aj o dve minúty neskôr (7:8) a keď hneď vzápätí Mária Holešová pridala deviaty gól Iuventy, po oddychovom čase siahla za stavu 7:9 v 24. minúte aj trénerka španielskeho majstra Pucheová. Hneď potom Fiľková – Trhubová dala na rozdiel troch gólov (7:10), no posledné slovo v prvom dejstve patrilo domácim hráčkam, ktoré zásluhou Sansovej znížili na 9:10. V poslednej minúte ešte Fiľková – Trehubová nepremenila pokutový hod a na druhej strane mierila Pinedová iba do žrde michalovskej brány.

Domáce hráčky v nastúpenom trende z konca prvého dejstva pokračovali aj na začiatku toho druhého. Po troch góloch v rade sa dostali hneď na začiatku do vedenia 12:10 a zdalo sa, že môžu pomaly ukrajovať z náskoku slovenského majstra. Tomu začiatok druhého polčasu vôbec nevyšiel a v útoku sa trápil. Našťastie sa jeho hráčky zobudili a po góle Oľgy Perederyjovej bolo v 35. minúte vyrovnané - 12:12. Vyrovnaný stav bol aj v 38. minúte, kedy opäť ukrajinský pivotka zrovnala na 14:14, ako aj o štyri minúty neskôr, keď Habánková dala na 15:15. Michalovčanky sa tak naďalej zubami - nechtami držali súpera a nechceli ho pustiť do žiadneho gólového trháku. V 50. minúte síce španielsky majster po dvoch góloch svojej kanonierky Pinedovej viedol 19:17, no životný zápas hrajúca Habánková dvoma gólmi rýchlo vyrovnala (19:19). Keď päť minút pred koncom dala Patrícia Wollingerová na 20:22, každému bolo jasné, že slovenský šampión má jasne nasmerované do osemfinále Pohára EHF. Nič na to nezmenil ani záver, keď sa na hranici rizika bojujúce hráčky Balonmano dostali opäť do vedenia. To do konca zápasu neudržali, keďže Holešová v posledných sekundách zrovnala na 24:24 a mohla tak vypuknúť obrovská radosť michalovského celku!!!

Štatistika

Bera Bera - Michalovce 24:24 (9:10) 

Pok. hody: 8/8 - 5/4, vylúčené: 6 - 5. Rozhodovali:  M. Bennani a S. Bennani (obe Švédsko) - divákov. 

BALONMANO: Temprano 1, Zugarrondo - Hussilos, Arojerria 1, Sans 2, Yanez 1, Ezkurdia, Menendez 2, Etxeberria 1, Pinedo 10/4, Lizarbe, Fraga 1, Martinez 5/2, Ederra. 

IUVENTA: Lafuente, Gubiková, Medveďová - Kučerová 1, Černovová 1, M. Holešová 4, V. Kišiková, Nagyová, Habánková 7/2, Levčenková, Wollingerová 3, Bajčiová, Golubevová, Fiľková-Trehubova 3/2, Perederyjová 5.



Uverejnené: 22.11.2015 13:46:58 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.