files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hladké víťazstvo michalovských basketbalistov

Basketbalisti 1. BK D Michalovce zvíťazili v dohrávanom zápase 7. kola II. basketbalovej ligy skupina Východ v domácej telocvični GPH nad tímom PU Akademik Prešov hladko 80:54 (43:22) a udržali sa tak na priebežnom druhom mieste tabuľky. Michalovskí basketbalisti sa najbližšie predstavia v prvý decembrový víkend na pôde Tydamu UPJŠ Košice, v nasledujúcom ôsmom kole majú voľno a kalendárny rok zakončia počas posledného predvianočného víkendu domácim súbojom proti tímu BK UVLF Košice.

Zápas siedmeho kola medzi Michalovčania a bečkom prvoligového Akademika Prešov sa dohrával v utorok 24. novembra na žiadosť Prešovčanov, ktorí zrejme chceli postaviť na duel s popredným tímom ligovej tabuľky čo najsilnejšie družstvo. Ako tak však dokázali s favoritom držať krok iba v prvej štrvrtine. V ostatnom čase už na palubovke dominovali domáci a Prešovčania tak v metropole Zemplína zaknihovali vysokú dvadsaťšesť bodovú prehru 54:80, keď už po polčase prehrávali výrazným dvadsať jeden bodovým rozdielom 43:22. "O vývoji stretnutia a našej vysokej výhre rozhodla druhá štvrtina, v ktorej sme inkasovali iba štyri body. To bol dôkaz výbornej obrany. V obrannom doskoku vynikli Mir. Miháľ a bojovník Maškulík, ku ktorým sa v útoku pridalo celú družstvo. Zdalo sa, že 21 bodový náskok po prvom polčase nám bude stačiť. Naše družstvo však v niektorých momentoch zápasu dokáže urobiť zaujímavý zvrat a nebolo tomu inak ani teraz... Druhý polčas sme začali trojkou, na ktorú odpovedali hostia košom za dva body. Vzápäti sme však dali dva rýchle koše a rázom sme mali pohodlný 26 bodový náskok. Prišlo však uspokojenie. Prešovčania následný úsek vyhrali 10:0 a na chvíľu sme sa začali obávať o výsledok. Záver štvrtiny sme ale zvládli, dokonca sme ešte navýšili polčasové vedenie a bolo "vymaľované". Rozhodnutý zápas sa v poslednej štvrtine už len dohrával. Na palubovku sa dostali aj mladí Hasaralejko so Sklárom, no to už nemalo vplyv na naše vysoké víťazstvo a stretnutie sme pohodlne dotiahli do kladného konca," poznamenal k dohrávanému stretnutiu prezident 1. BK D Michalovce Ladislav Janošov. 

1. BK D Michalovce - PU Akademik Prešov B  80:54 (43:22)
Štvrtiny: 21:18, 22:4, 20:18, 17:14
Strelci 1. BK D: V. Mitterpák 18, Fabríci a T. Mitterpák po 10, Mižák 9, Holda 8, Mir. Miháľ 6, Mat. Miháľ 5.



Uverejnené: 25.11.2015 14:32:14

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623