files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Najlepšieho strelca góly tešia, viac by ho ale tešili získané body

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce v najvyššej Fortuna lige stále doplácajú na svoje chyby a inak to nebolo ani v sobotňajšom stretnutí osemnásteho kola, v ktorom na domácom trávniku nestačili na MFK Ružomberok (1:3). „Šturmovci“ opäť viedli, no opäť zápas nedotiahli do víťazného konca. Ich jediný presný zásah v stretnutí zaznamenal v siedmej minúte Vernon de Marco Morlacchi, ktorý sa piatym tohtosezónnym presným zásahom odpútal od štvorgólového Stanislava Danka a dostal sa na prvé miesto v tabuľke michalovských kanonierov.

Na hráča zameraného predovšetkým na zabraňovanie gólov, je päť presných zásahov v osemnástich zápasoch výborná vizitka. Španielskeho legionára by však viac tešilo, keby jeho góly prinášali aj body. Tak sa totiž stalo iba v stretnutí 14. kola, kedy Michalovčania po jeho dvoch góloch zdolali Podbrezovú (2:0), vo zvyšných dueloch, kedy sa presadil, už ťahali za kratší koniec. Prehrali totiž v treťom kole v Podbrezovej (2:6), v desiatom doma so Slovanom Bratislava (1:2) ako aj naposledy s Ružomberkom. „Strelené góly ma síce tešia, no viac by ma tešilo to, keby priniesli mužstvu potrebné body. Mrzí ma, že sme opäť prehrali zápas, ktorý sa dal vyhrať. Je to jedno koľko gólov dám, keď sa nevyhrá. Sme jedno mužstvo, vyhrávame a prehrávame rovnako. Keby sa dalo, hneď by som svoje všetky góly vymenil za body,“ zdôraznil Vernon de Marco Morlacchi.

Ten je jeden zo šestice španielskych hráčov, ktorí obliekajú dres MFK Zemplín. Hráči z Pyrenejského polostrova sú zvyknutí na iné terény, na akom sa zápas s Ružomberkom hral. „Nielen nám, ale celému mužstvu terén nesedel. Nedalo sa na ňom príliš kombinovať, na čom je naša hra založená. Podmienky však boli pre obidvoch rovnaké. My sme asi príliš o to víťazstvo nebojovali. Po strelenom góle sme mali viac tlačiť na súpera a určite by prišli aj ďalšie naše góly,“ konštatoval Vernon de Marco.

Podľa ďalších slov španielskeho legionára tímu nepomohol ani opätovný výpadok svetla. „Je to dosť ťažké sústrediť sa na duel a potom príde toto už po druhýkrát. Nám to určite nepomohlo. Neplánovaná prestávka skôr pomáha tímu, ktorý v tom čase prehráva a to sme v oboch prípadoch neboli my. Aj teraz. Dali sme gól, hru sme držali v rukách, súper sa iba málo dostával za svoju polovicu a potom prišiel výpadok svetla a v šatni si tak počas prestávky mohli povedať, čo robia zle. Nás to zase vyviedlo z koncentrácie, no opäť musím povedať, že podmienky boli pre oba tímy rovnaké a ružomberskí hráči sa s nimi podobne ako pri teréne vysporiadali lepšie,“ poznamenal španielsky legionár v službách MFK Zemplín.

Michalovskí futbalisti si tak pripísali na svoje konto tretiu porážku v rade a pred posledným jesenným kolom, v ktorom sa predstavia v Senici, nie je v tíme najlepšia nálada. „Chceme sa rozlúčiť s jeseňou lepšie, ako v zápase s Ružomberkom. Určite v Senici zabojujeme o čo najlepší výsledok a pokúsime sa napraviť nie najlepší výkon z domáceho zápasu s Ružomberkom,“ dodal na záver Vernon de Marco.

Peter Brendza



Uverejnené: 30.11.2015 19:21:27 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.