files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V poslednom kalendárnom mesiaci na vás čaká viacero kultúrnych podujatí

Posledný kalendárny mesiac je tradične bohatý na kultúrne podujatia. Nebude to inak ani tentoraz, pretože mesto spolu s ďalšími inštitúciami pripravilo pre svojich občanov rad decembrových akcií. Už začiatkom tohto mesiaca môžete čakať rôzne atrakcie s Mikulášom. Tradične v druhý decembrový piatok a sobotu sa uskutočnia Vianočné trhy a chýbať samozrejme nebudú vianočné koncerty. Všetky dôležité decembrové akcie si môžete prezrieť v nasledujúcom článku...

Rozsvietenie vianočného stromčeka a príchod Mikuláša
tribúna pri Mestskom úrade Michalovce, 4.12. o 17.00 hod.
Vianočný stromček a celá vianočná výzdoba sa v našom meste rozsvieti v piatok 4. decembra. Rozsvietenie stromčeka bude spojené aj s príchodom Mikuláša a vianočným programom, ktorý bude na tribúne pri mestskom úrade. Deťom, ktoré prídu na rozsvietenie stromčeka, bude Mikuláš rozdávať sladkosti a detičky určite poteší aj mikulášska diskotéka s anjelikom, ale pozor - príde aj čert! Pre tých, ktorí sa budú chcieť s Mikulášom povoziť máme pripravený koč.


Mikuláš v OC Zemplín
OC Zemplín, 5.12. o 15.00 hod.
Mikulášske popoludnie pre deti, plné zábavy a hier s postavičkami Minoni. Deti čaká divadielko Perníková chalúpka a rôzne súťaže. So svojou show vystúpia aj Minoni, počas ktorej sa budú môcť deti s nimi odfotiť. Nebude chýbať tombola o pekné ceny, no a samozrejme Mikuláš. Tento krát po prvýkrát v OC Zemplín aj so Snehulienkou. Organizátorom podujatia je OC Zemplín Michalovce.


Mikuláš v Tržnici
Tržnica, 5. 12. o 17.00 hod.
Mikuláš, čert a anjel sú pripravení obdarovať deti sladkou odmenou. Mikulášske popoludnie spestrí deťom v Tržnici aj vianočné vystúpenie umeleckej školy Jurošík a pripravené je aj maľovanie na tvár.

Organizátorom podujatia je Tržnica v Michalovciach


Vianočný kamión COCA COLA
Námestie slobody, 7.12. o 16.00 hod.
Vianočný kamión Santa Clausa príde tento rok aj na Námestie slobody v Michalovciach. Pre všetkých návštevníkov je pripravený zábavný program, v ktorom nebude chýbať vianočný tanec či fotografia so Santom a jeho škriatkami. Celý výťažok z akcie bude venovaný na dobročinné účely. Organizátorom podujatia je Coca - Cola Slovakia, s.r.o.

Adventný organový koncert
rímskokatolícky Kostol narodenia Panny Márie, 10.12. o 19.00 hod.
Mestské kultúrne stredisko v Michalovciach a Rímskokatolícka farnosť Michalovce si pre milovníkov vážnej hudby pripravili Adventný organový koncert. Uskutoční sa v rímskokatolíckom Kostole narodenia Panny Márie. Predstavia sa v ňom Tatiana Paľovčíková–Paládiová - soprán a Marek Vrábel - organ.

Vianočné trhy
Nám. osloboditeľov a Obchodná ulica, 11. – 12.12.    
Vianočné trhy sa v Michalovciach tešia veľkej obľube z dôvodu ich konania v predvianočnom období, spravidla v čase striebornej nedele. Tieto trhy trvajú dva dni a návštevníci môžu nakúpiť rôzne vianočné darčeky, ktorými môžu potešiť svojich najbližších. V Tržnici bude pre všetkých pripravená aj vianočná zabíjačka a zabíjačkové špeciality. Kultúrny program, ktorý zabezpečuje mestské kultúrne stredisko je plný kolied, ukážky vianočných zvykov a pokojnej vianočnej atmosféry.

Slávnostné mestské zastupiteľstvo
Mestské kultúrne stredisko Michalovce, veľká sála, 11.12. o 16.00 hod.
Poslanci Mestského zastupiteľstva Michalovce sa aj tento rok stretnú na slávnostnom zastupiteľstve, na ktorom budú odovzdané mestské ocenenia za rok 2015. Podujatie spestrí svojím programom Eva Aibaz – Vianoce maľované pieskom. Ide o unikátne umelecké stvárnenie - maľovanie pieskom. Hudobný hosť Symphonic News Quartet sa predstaví s dielom klasickej hudby a spevom.


Krst knihy Hrady a kaštiele Zemplína
galéria Zemplínskeho osvetového strediska, 11. 12. o 14.00 hod.
Nová knižná publikácia s názvom Hrady a kaštiele Zemplína bude uvedená do života 11. decembra. V knihe, ktorá chce prispieť k rozvoju cestovného ruchu v regióne, nájdete dobové fotografie a pohľadnice desiatky existujúcich, ale tiež zaniknutých zemplínskych hradov a kaštieľov. Prostredníctvom nich chcú autori oživiť zabudnutú krásu týchto stavieb a skrze príbehy ozrejmiť čitateľom osudy ich majiteľov. Vydanie publikácie finančne podporilo i mesto Michalovce a Košický samosprávny kraj.



Premiéra hry ochotníckeho Divadla pri fontáne – Super žena
Mestské kultúrne stredisko Michalovce, veľká sála, 12.12. o 17.30 hod.
Ochotnícke Divadlo pri fontáne si pre svoje publikum tentokrát pripravilo komédiu Super žena. Divadelné predstavenie uvidia diváci vo veľkej sále Mestského kultúrneho strediska Michalovce.


Vianočný koncert FS Zemplín
Mestské kultúrne stredisko Michalovce, veľká sála, 13. 12. o 16.30 hod.
Ľudové zvyky a tradície si v našom regióne veľmi vážime a odovzdávajú sa z generácie na generáciu. Vianočný koncert plný spevu, hudby a tanca si pripravili aj členovia FS Zemplín. Koncert sa uskutoční v priestoroch MsKS Michalovce.


Vianočný koncert Beáta Dubasová, Nika Karch a Kuly
Mestské kultúrne stredisko Michalovce, veľká sála, 15.12. o 19.00 hod.
Na vianočnom koncerte pod záštitou primátora vystúpia traja slovenskí interpreti: Beáta Dubasová, Nika Karch a Kuly. Koncert sa uskutoční v priestoroch MsKS Michalovce.

Kandráčovci – Vianočný koncert
Mestské kultúrne stredisko Michalovce, veľká sála, 16.12. o 16.30 hod. a o 19.00 hod.
Pod záštitou primátora sa bude konať aj vianočný koncert obľúbenej skupiny Kandráčovci. Skupinu Kandráčovci založil v roku 2004 jej primáš Ondrej Kandráč. Členmi tohto zoskupenia sú bývalí muzikanti z rôznych folklórnych súborov. Kandráčovci vydali množstvo albumov.
So svojím programom sa predstavia vo veľkej sále MsKS Michalovce.

Ščamba
Tržnica v Michalovciach, 18. 12. o 18.00 hod.
Hudobná ľudová skupina Ščamba sa počas adventu predstaví všetkým záujemcom so svojim zábavným programom v michalovskej Tržnici.

American Divas
Chemkostav aréna, 20.12. o 19.00 hod.
Exkluzívny vianočný koncert bude udalosťou vianočného a adventného obdobia. Po prvýkrát sa toto vynikajúce zoskupenie predstaví aj v srdci Zemplína v Michalovciach. Spolu so spevákom Alfredom McCrarym a legendárnym slovenským gitaristom Henrym Tóthom. V Chemkostav Aréne zaspievajú najväčšie svetové hity od spevákov ako: Whitney Houstone, Louis Armstrong, Fraddi Mercury, Leonard Cohen, Michael Jackson, Joa Cocker, kapely Kool and The Gang a mnohých iných.

Vianočný koncert
Chrám sv. Michala, 27.12. o 14.00 hod.
V nedeľu 27. decembra je pripravený vianočný koncert Hanky Servickej. Uskutoční sa v Chráme sv. Michala na Topolianskej ulici. Vstup na podujatie je zdarma.
Organizátorom podujatia je Občianske združenie Naše Topoľany.

Silvestrovská vernisáž
Zemplínske osvetové stredisko, 31. 12. o 10.00 hod.
Silvestrovská vernisáž má v Michalovciach dlhoročnú tradíciu. Tentokrát predstaví výtvarné diela, ktoré zobrazujú krajinné scenérie nášho zemplínskeho regiónu od viacerých autorov, medzi ktorými nebude chýbať Š. Makar, M. Račko. E. Lakomá, Š. Bubán a J. Saloň.

Vystreľovanie zátky zo šumivého vína
Námestie osloboditeľov, pred budovou Mestského úradu Michalovce, 31.12. o 12.00 hod.
Silvestrovské oslavy sa v našom meste začínajú unikátnou súťažou vo vystreľovaní zátok zo šumivého vína. V predchádzajúcom - pätnástom ročníku sa pred mestským úradom na štartovaciu čiaru postavilo 58 súťažiacich.  Možno sa nám tentokrát podarí prekonať rekord z roku 2005. Organizátorom podujatia je Mesto Michalovce.

Oslava Silvestra a oslava štátnosti
tribúna pri Mestskom úrade Michalovce, 31. 12. od 23.00 hod.
Program osláv príchodu nového roka a osláv 23. výročia vzniku SR začne o 23. hodine zapálením vatry zvrchovanosti na parkovisku pri MsKS. Pred polnocou sa presunieme na Námestie osloboditeľov k tribúne, kde nám posledné minúty starého roka spestrí svojim vystúpením speváčka Michaela so svojou skupinou a bývalý superstárista Robo Šimko a  MASSRIOT BAND. Spoločným odpočítavaním, hymnou a prípitkom primátora mesta privítame Nový rok. Prvé minúty nového roka 2016 oslávime už tradične aj pyromuzikálnym ohňostrojom. Organizátorom podujatia je Mesto Michalovce.



Uverejnené: 01.12.2015 17:18:42 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.