files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla naďalej na víťaznej vlne

Víťazná séria michalovských hokejistov sa neskončila ani v stredajšom zápase 24. kola v Liptovskom Mikuláši. Zverenci trénera Petra Tirpáka totiž na Liptove zvíťazili 5:2 a dosiahli tak piate víťazstvo v rade. V tabuľke sa tak naďalej približujú k vytúženej prvej štvorke, na ktorú aktuálne strácajú už iba dva body (Liptovský Mikuláš a Nové Zámky na treťom a štvrtom mieste však majú o jeden odohratý zápas viac).

Hokejisti HK Dukla Michalovce nezačali na Liptove najlepšie. Domáci totiž do nich poriadne búšili a vyústením toho bol aj úvodný presný zásah Petra Bartíka. Za Duklu síce odpovedal Peter Klouda, no v závere prvej tretiny prinavrátil Mikulášu vedenie Peter Lichanec. „Prvá tretina nám príliš nevyšla,“ rozhovoril sa tréner michalovskej Dukly Peter Tirpák, podľa ktorého slov bola príčina slabšieho výkonu možno aj v tom, že jeho zverenci kvôli neodohratému domácemu duelu s Považskou Bystricou boli týždeň bez zápasu. „Malo to podľa mňa súvis aj s tým. Boli sme dosť krčovití, nedržali sme priestor tak, ako sme sa dohodli,“ pokračoval v hodnotení prvej časti Peter Tirpák.

Od druhej tretiny sa ale výkon „vojakov“ zlepšil. Jeho vyústením boli dva góly Juraja Faitha a Patrika Huňadyho, ktoré znamenali obrat v skóre. Ten prišiel aj napriek piatim presilovkám domácich v tejto časti, keď Liptáci nedokázali využiť ani 96 sekundovú prevahu o dvoch hráčov. „Od druhej tretiny náš výkon rástol. Zlepšili sme pohyb na ľade a hneď to bolo aj vidno. Naša hra bola od vyrovnaného stavu dosť trpezlivá, čakali sme na chyby domácich a tie prichádzali. Ako dôležitý moment vidím to, že sme ustáli vylúčenia a v závere udreli tretím gólom Patrika Huňadyho, čím sme sa dostali na koňa. Do tretej tretiny sme išli s cieľom čo najdlhšie nedostať gól. To sa nám aj podarilo a keď sme pridali štvrtý gól, bolo jasné, že naprázdno z Liptova neodídeme,“ vrátil sa ešte k prvému skalpu Liptovského Mikuláša v sezóne tréner HK Dukla.

Michalovčania sa tak vezú naďalej na víťaznej vlne. Zvíťazili už v piatich zápasoch v rade a pomaly sa približujú k čelu tabuľky. Táto víťazná séria je o to cennejšia, že v nej zaknihovali výhry proti trom tímom z prvej štvorky. Zdolali Nové Zámky (7:5), zvíťazili v Detve (3:0) a teraz aj v Liptovskom Mikuláši. „Som veľmi rád, že sa nám konečne začalo dariť. Dúfam, že na víťaznej vlne vydržíme čo najdlhšie a budeme v takýchto výkonoch, a výsledkoch pokračovať aj naďalej,“ zdôraznil Peter Tirpák.

Ten verí, že aktuálna forma michalovských hokejistov môže na piatkové domáce stretnutie so Senicou prilákať aj väčšiu divácku návštevu. „Tie výsledky a víťazstvá nad poprednými družstvami ligy sú určite najlepšou pozvánkou. Hrá sa v piatok a aj preto verím, že si diváci nájdu cestu na štadión. Čo sa týka najbližšieho zápasu, určite nás nič ľahké nečaká. Senica totiž takisto ukazuje výrazné zlepšenie a hoci teraz prehrala s Topoľčanmi, stratené body bude chcieť získať naspäť u nás. Ako však hovorím, verím v to, že naša víťazná séria bude pokračovať aj naďalej,“ dodal na záver tréner HK Dukla Michalovce.

Peter Brendza



Uverejnené: 02.12.2015 22:03:46 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.