files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla so šiestym víťazstvom v rade

Víťazná séria hokejistov michalovskej Dukly trvá aj naďalej. "Vojaci" síce v stretnutí 25. kola I. hokejovej ligy proti tímu HC Dukla Senica natiahli svoju sériu víťazstiev na šesť zápasov, no poriadne sa natrápili. Aj napriek nie najpresvedčivejšiemu výkonu viedli šesť minút pred koncom bezpečným dvojgólovým vedením 4:2, no to nakoniec neudržali. Snaživým hosťom sa totiž podarilo vyrovnať a poslať duel do predĺženia. To o víťazovi nerozhodlo, a tak si Michalovčania po prvýkrát v sezóne odskúšali samostatné nájazdy. V nich sa im darilo až nečakane dobre, keď premenili všetky tri a extra bod teda ostal na Zemplíne.

Vzhľadom na to, že Seničania mali za sebou dlhú osemhodinovú cestu autobusom, čakalo sa, že domáci hokejisti na nich vybehnú podobne ako v prvom vzájomnom meraní síl, kedy bolo po prvej tretine rozhodnuté (5:0). Očakávaný nápor sa ale nekonal, ba naopak, ako prví skórovali hostia. Michalovčania ešte v prvej tretine odpovedali gólom Čížeka a keď sa v polovici zápasu v rozpätí niekoľkých desiatok sekúnd presadili Patrik Huňady s Andrejom Salnikovom, zdalo sa, že aj napriek nie najpresvedčivejšiemu výkonu zabodujú naplno.

Ten istý pocit mali diváci aj v tretej tretine, kedy na kontaktný gól Videlku rýchlo odpovedal opäť Andrej Salnikov. Šiesty trojbodový zápas v rade si ale Zemplínčania nepripísali. Hosťom sa totiž podarilo vyrovnať a poslať zápas do predĺženia, a následne do samostatných nájazdov. Získali tak nesmierne dôležitý bod. „My sme sem prišli so štrnástimi hráčmi, z toho iba štyrmi obrancami a tomu sme prispôsobili aj taktiku. Snažili sme sa poctivo brániť a z toho vychádzať do protiútokov. Dovolím si tvrdiť, že sme začali lepšie ako domáci. Mali sme lepší pohyb a dosiahli sme zaslúžený gól. Škoda  druhej tretiny, kde nám odskočili. Náskok Michalovčanov sme však našťastie v tretej tretine zlikvidovali a získali aspoň bod. Nájazdy sú lotériou. Je to aj o šťastí, ktorého mali tentoraz viac domáci,“ poznamenal ofenzívny líder Seničanov Garip Saliji, ktorý v stretnutí zaznamenal jeden gól, jednu asistenciu a pridal aj úspešný samostatný nájazd.

Na výhru sympaticky hrajúcich hostí to však nestačilo. „Aj za nepriaznivého stavu som veril, že ešte môžeme niečo so zápasom urobiť. Nehrali sme totiž zle a aj v druhej tretine sme mali dosť šancí na skórovanie. Domáci brankár opäť zachytal výborne, tak ako v našom prvom vzájomnom súboji tu. Asi to na nás vie. Sme ale radi, že aj napriek oklieštenej zostave sme získali bod. Mohol byť síce aj druhý, no už s tým nič nenarobíme,“ pokračoval Garip Saliji.

Seničanom sa proti michalovskej Dukle v tejto sezóne vôbec nedarí. V predošlých dvoch zápasoch neboli horším tímom, no aj napriek tomu najskôr prehrali v Michalovciach v treťom kole 2:7 (hoci na strely na bránu vyhrali 52:37!), na domácom ľade zase utrpeli porážku 3:4. Problémy im robili predovšetkým presilovky Michalovčanov. V prvom stretnutí z nich inkasovali štyri góly, v druhom tri. Teraz sa na michalovské presilovky pripravili a inkasovali iba raz, navyše počas prevahy domácich o jedného hráča sa im podarilo aj skórovať. „Vedeli sme, že v presilovkách majú svoju silu. Naším cieľom bolo hrať pri nich pri sebe a nenechať sa roztiahnuť. To sa nám aj darilo. Oslabovky sme sa teda snažili hrať trochu inak, ako v predošlých zápasoch a vidíte, teraz to pre zmenu vychádzalo,“ uzavrel debatu útočník senickej Dukly.

K pohode prispel aj príchod rodiny

Zápas so Senicou niektorým Michalovčanom vôbec nevyšiel. Trápili sa ofenzívni lídri z predošlých stretnutí, zastúpiť ich tak museli iní. Darilo sa hlavne ruskému útočníkovi Andrejovi Salnikovi. Ten mal prsty v troch zo štyroch gólov. Na prvý Čížekovi nabil, druhý a štvrtý gól zaznamenal sám. Salnikov tak zopakoval svoj gólový nástrel z predošlej stredy zo zápasu v Humennom, kedy k výhre 5:2 takisto prispel dvoma gólmi.

Zdá sa teda, že dvadsaťdeväťročný rodák z Magnitogorska sa v Michalovciach konečne začína presadzovať tak, ako sa od neho od začiatku sezóny čakalo. „Samozrejme viem, že moje výkony neboli podľa očakávania. Začal som trénovať aj individuálne, pretože chcem mužstvu pomôcť. Tréner odo mňa chcel, aby som hral stredného útočníka, čo je pre mňa úplne nový post. Aj na to som si musel zvykať. Je to však od zápasu k zápasu lepšie a ja dúfam, že to v tomto smere budem aj pokračovať,“ uviedol na margo svojho doterajšieho účinkovania v Michalovciach Andrej Salnikov, ktorému v poslednom čase na pohode pridal aj príchod manželky s trojročným synom. „Určite mi to prospelo. Prišli za mnou na necelý mesiac, teraz však odchádzajú domov a opäť teda budem bez nich. Musím to však zvládnuť, pretože momentálne som hráčom Michaloviec a za tento klub chcem odovzdať všetko, čo vo mne je,“ presvedčivo poznamenal Andrej Salnikov.  

O víťaznú sériu nechcú prísť ani v Bardejove

Ruského útočníka mrzelo, že jeho tím prišiel o jeden bod, pretože podľa jeho slov bolo v silách Michalovčanov vyhrať aj v normálnom hracom čase. „Takéto zápasy by sme strácať nemali. Ešte šesť minút pred koncom sme viedli o dva góly, náskok sme ale neudržali. Asi sme si mysleli, že sa nám už nič nemôže stať. Je to pre nás poučenie do ďalších zápasov. Jednoducho musíme byť sústredení celý zápas a treba hrať od začiatku až do samého konca,“ poznamenal v kritickom tóne Andrej Salnikov, ktorý verí, že na čísle šesť sa víťazná séria Michalovčanov nezastaví. „Stratený bod ma síce mrzí, no najdôležitejšie je, že naďalej víťazíme. O víťaznú sériu nechceme prísť ani v Bardejove, kde nás čaká najbližší zápas. Urobíme všetko preto, aby sme vyhrali aj na ľade lídra súťaže,“ presvedčivo na záver dodal ruský útočník v službách michalovskej Dukly.

Peter Brendza



Uverejnené: 05.12.2015 12:44:03 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.