files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V jesennej rozlúčke cenný bod michalovských futbalistov

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce remizovali v poslednom jesennom kole Fortuna ligy na pôde FK Senica 1:1 (1:1). V 33. minúte ich jediný presný zásah v stretnutí zaznamenal Dominik Kunca, o štyri minúty neskôr vyrovnával domáci Michal Klec. Zverenci trénera Františka Šturmu tak ukončili jesennú časť so ziskom pätnástich bodov na desiatom mieste. Ďalší majstrovský zápas odohrajú až v jarnej časti, v ktorej prvom kole privítajú na vlastnom trávniku trnavský Spartak.

Michalovskí futbalisti vstúpili do svojho posledného jesenného zápasu aktívne. V deviatej minúte sa predral po ľavej strane Martin Koscelník, následný center sa na hranici šestnástky dostal k Marcosovi Perezovi, jeho strelu ale domáca obrana zrazila na rohový kop. Domáci odpovedali strieľaným centrom Kleca, ich kapitán Pavlík však strieľal zo skrumáže veľmi nepresne. Michalovčania sa naďalej držali v zápase, no v 23. minúte mohli inkasovať. Zlú rozohrávku Vernona zachytil Kosorín, ktorý pálil iba do Kelemnovho náručia. Ten istý hráč dalo sebe vedieť aj o dve minúty neskôr, keď jeho strieľaný center odvracal Marcos Peréz. Po polhodine hry sa začali ofenzívne akcie striedať na oboch stranách. Najskôr v senickej sieti neskončil lob Dominika Kuncu, na druhej strane krížna strela Mráza išla tesne vedľa michalovskej brány. V 33. minúte sa ale už skóre zápasu menilo. Po ľavej strane domácej obrany unikol Tomáš Sedlák, ktorého center obrana Senice odpratala iba k Dominikovi Kuncovi a jeho strela skončil za Junasovým chrbtom. Zemplínčania sa ale z vedenia tešili akurát štyri minúty. V 37. minúte bol v strede ihriska faulovaný Marcos Perez (hneď na to bol vystriedaný), hlavný arbiter ale nechal pokračovať v hre a po presnej strele Michala Kleca bolo vyrovnané - 1:1.

Aj v druhom polčase sa hral vyrovnaný futbal, v ktorom mohli obaja strnúť vedenie na svoju stranu. Úvod druhej štyridsať päťminútovky vyšiel lepšie hosťom. Tí mohli udrieť už po dvoch minútach, brankár Junas však Dankovu strelu vyškriabal na rohový kop. V 53. minúte sa zaskvel michalovský golman Marián Kelemen, ktorý zlikvidoval dve čisté šance domácemu Vengřinkovi. Ten najskôr pálil iba do michalovského brankára a potom sa neujala ani jeho gólová dorážka. Zahrmieť tak mohlo na druhej strane, no po Hamuľakovej koncovke výbornej prihrávky Dominika Kuncu zasiahol brankár Junas. S pribúdajúcimi minútami narastal tlak domáceho tímu. V 68. minúte skončila Pillárová hlavička po rohovom kope na brvne michalovskej brány, Kalabiškovu strelu zase obrana zrazila na rohový kop. O päť minút neskôr natiahol Danko z priameho kopu domáceho Junasa a keď v 82. minúte Kelemen vychytal v tutovke aj Kalabišku, zápas skončil zaslúženou remízou.         

FK Senica - MFK Zemplín Michalovce 1:1 (1:1)
Góly:
37. Klec - 33. Kunca
Žlté karty:
65. Pavlík - 42. Vernon, 48. Koscelník, 67. Danko
Rozhodovali:
Prešinský – Somoláni, Súkeníková.
Divákov:
1012.
FK:
Junas - P. Pavlík, Hušek, R. Pillár - Kontár - Kosorin, T. Komara (83. Krč), Klec (74. P. Varga), Vengřinek - S. Mráz (64. J. Dolný), Kalabiška
MFK:
Kelemen - Perez (40. Mensah, 90+. L. Tóth), Khubutia, Vernon, Barroso - T. Sedlák - M. Koscelník, S. Danko, Bayón, D. Kunca - M. Hamuľak (86. Bellás)



Uverejnené: 05.12.2015 18:58:11 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.